Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
25.10.2023

Slávisté ztrátu v Přerově nedohnali a vrací se bez bodů

16. kolo, středa 25.10.2023, Přerov - Slavia
Přerov
4:2
1:1, 1:0, 2:1
Slavia

Branky

Přerov

4. Pechanec (Jak. Svoboda, Indrák), 21. Černý (Indrák), 45. Černý (Hejcman, Doležal), 59. Krisl (Pechanec)

Slavia

4. Brož (Slavíček, Slavík), 51. Žejdl (Knotek, Guman)

Statistiky

Rozhodčí: Vrba, Šico – Veselý, Peluha
Vyloučení: 1:5
Využití: 0:1

V oslabení: 1:0
Střely na branku: 26:27
Diváci: 855

Sestavy

Přerov

Lukeš – Černý, Kudělka, Chroboček, Krisl, Adámek, Cubo, Hanák – Indrák, Pechanec, J. Svoboda – Doležal, Hejcman, Goiš – Chludil, Zadražil, Tomi – J. Svoboda, Nemec, Mácha.

Slavia

Málek – Žovinec, Křepelka, Hrdinka, Holý, Eliáš, Kajínek, Klikorka – Všetečka, Žejdl, Kulda – Průžek, Knotek, Guman – Slavíček, Slavík, Brož – Havrda, Půček, Strnad.

Slávisté se ve středu představili na ledě Přerova, který už dlouho nedokázali porazit. Ani tentokrát se to Pražanům nepovedlo, i když se dostali do vedení a ve třetí třetině nebyli od vyrovnání daleko. Střelci Slavie v tomto zápase byli Brož a Žejdl.

Slavii se podařilo do zápasu vstoupit aktivně a už ve čtvrté minutě skórovala. Slavíček našel v přečíslení na pravé straně Jaroslava Brože, jehož rána se otřela o tyčku Lukešovy brány a skončila v síti. Radost Pražanů však vydržela pouze 24 sekund. Pechanec prodloužil puk na Indráka, který se snažil vrátit puk na střed a se štěstím trefil brusle Antonína Pechance, od nichž se puk odrazil za Málkova záda.

Za dalších 35 vteřin si mohli Pražané vzít vedení zpět, ale v úniku neuspěli. V 9. minutě zahrozil Slavíček, jehož ránu zápěstím Lukeš pokryl. Slavíček byl v první třetině velmi aktivní, což potvrdil ve 13. minutě dalším pokusem po nahrávce od Žovince, kterou ovšem Lukeš zpacifikoval. Ve 14. minutě byli naopak blízko druhému gólu Zubři. Hejcman ale se svou kličkou na brankovišti neuspěl, a následně tečoval ránu Černého do tyče Málkovy branky.

V 18. minutě pak přišly hned dvě šance. Hejcmanova formace dobře vystihla Málkovu rozehrávku, ale k zakončení nedošla, protože obrana Pražanů pokus srazila. Na druhé straně pak neuspěl z brejku Všetečka, který ranou doprostřed Lukeše nepřekvapil.

Přerov ve druhé třetině odskočil do vedení

Hned po 43 sekundách druhé periody se znovu radovali domácí. Akci rozjel Robert Černý, který vyzval do útoku Indráka. Ten zavezl kotouč po mantinelu a puk mu vrátil do gólové pozice mezi kruhy. Hned ve 22. minutě mohl Přerov vést už o dva góly, ale Chludil zblízka horní růžek netrefil. 24. minuta přinesla další šanci Slavie, která hrála přesilovku. Všetečka našel v přečíslení Slavíka, ale ten zblízka pálil pouze do Lukeše.

Krátce po skončení početní výhody měli sešívaní další šanci. Po chybě Zubrů v rozehrávce se u tyčky zničehonic objevil Kulda, který ale ve velké šanci minul. Ve 31. minutě znovu zahrozila Slavia při přesilovce. Slavíček měl dobrou pozici v mezikruží, ale Lukeš na jeho střelu zareagoval skvělým zákrokem levým betonem. Ve 39. minutě pak hrál početní výhodu Přerov, ve které dostal Indrák kotouč před bránu, jenže ho nedokázal trefit ideálně.

Přerov ve 45. minutě odskočil do dvoubrankového náskoku. U mantinelu zabojovali Doležal s Hejcmanem, kteří dostali kotouč na modrou čáru na Roberta Černého, jenž si sjel blíž k bráně a přesně mířenou střelou k tyči využil clony před Málkem. Ve 46. minutě se Žejdl propracoval před Lukeše, ten mu ale v zakončení zabránil skvěle vysunutou holí. Slavia poté hrála přesilovku a Brož v 50. minutě trefil při velkém tlaku tyč.

Pražanům se nakonec povedlo v přesilové hře snížit. Knotek využil rozhozené přerovské obrany a přesným pasem našel Lukáše Žejdla, který do odkryté branky dal svůj první gól v sezóně. Přesilovková trefa Slavii nabudila a v 52. minutě měla další šanci, ale Lukeš nemusel zasahovat. V 55. minutě nebezpečně tečoval Cubovu střelu Pechanec, ovšem Málek předvedl skvělý zákrok.

Přerov se snažil navýšit náskok a v 56. minutě tečoval Chrobočkovu střelu mezi nohama Doležal. Za pár sekund se pak na Málka řítil Indrák, ale hostující brankář skvěle zasáhl. Slavia následně zkusila hrát v šesti bez brankáře a ještě dostala možnost přesilovky, jenže v 59. minutě skórovali Zubři počtvrté. Po vyhraném Pechancově buly se puk dostal na Jiřího Krisla, který se trefil přes celé kluziště do odkryté brány.

Slavia tak prohrála v Přerově 2:4 a vrací se bez bodů. Další zápas čeká svěřence trenéra Tvrzníka v sobotu na domácím ledě od 15 hodin proti Porubě.

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník (HC Slavia Praha): Myslím si, že jsme do utkání velice dobře vstoupili. První třetina byla jasně v naší režii, bohužel podle toho průběhu nemůže skončit 1:1. Je to z naší strany pořád stejné. Nepadá nám to tam, naopak dostáváme strašně laciné góly a pak to celý zápas tlačíme. Je pravda, že do druhé třetiny jsme vstoupili hrozně špatně, pět minut jsme tam vůbec nehráli a samozřejmě jsme za to byli potrestáni druhým gólem. I když jsme pak celý zápas tlačili a tlačili, s Přerovem se nám dávají góly hrozně těžko. Utkání už jsme nezvládli otočit.

Robert Svoboda (HC ZUBR Přerov): Byl to těžký zápas, Slavia má velice kvalitní tým s šikovnými a individuálně silnými hráči. První třetinu byla dominantní, nám se naštěstí podařilo rychle vyrovnat šťastným gólem. Dnes byla důležitá produktivita beků. Závěr utkání byl hektický – s přesilovkou i power-play soupeře. Děkujeme všem divákům, že nás od první do poslední minuty povzbuzovali. Vítězství si velmi vážíme a jsme rádi, že se nám podařilo navázat na předcházející zápas.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 26.4.2024

ZA POSTUPEM: Z karavanu do extraligy

Lepší sezonu si vysnít nemohl. Po letech se napevno vrátil do Slavie a juniorům vychytal postup do extraligy. Gólman Jiří Tesař odchytal většinu zápasů a jednoznačně ovládl brankářské statistiky. ...

Číst více
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více