Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
18.11.2023

Slavia recept na tabulkového souseda ve Znojmě nenašla

22. kolo, sobota 18.11.2023, Znojmo - Slavia
Znojmo
3:1
1:0, 1:1, 1:0
Slavia

Branky

Znojmo

11. Svoboda (Bukač, Hruška), 37. Adámek (Sklenář, Jenáček), 54. Šťovíček (Bukač, Jenyš)

Slavia

21. Knotek (Beran, Křepelka)

Statistiky

Rozhodčí: Petružálek, Barek – Kokrment, Augusta
Vyloučení: 6:4
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 34:24
Diváci: 1461

Sestavy

Znojmo

Groh – Zahradníček, Jenáček, Stránský, Bukač, Bartko, Tejnor, Remta, Sedláček – Svoboda, Šťovíček, Jenyš – Beránek, Matuš, Karlsson – Adámek, Hruška, Sklenář – Čermák, Masař.

Slavia

Málek – Žovinec, Křepelka, Kajínek, Holý, Klikorka, Štibingr, Kremláček – Průžek, Kulda, Slavíček – Beran, Knotek, Guman – Všetečka, Žejdl, Brož – Havrda, Slavík, Strnad.

Slávisté v sobotním zápase proti Znojmu body nezískali. Po prvním gólu domácích srovnal na začátku druhé třetiny kapitán Tomáš Knotek, na další trefy soupeře už ale sešívaní neodpověděli.

První minuty zápasu dvou tabulkových sousedů žádné velké šance nenabídly, oba týmy začaly opatrně. Akce domácího Beránka z osmé minuty tak zakončením neskončila, podobně dopadla i o chvíli později kombinace Berana s Gumanem. Přesně nemířil ani Brož, střelu Všetečky pak brankář Znojma Groh zastavil.

Necelé dvě minuty nato dostali Orli po vyloučeních Průžka a Kuldy dvouminutovou přesilovku 5 na 3. Její první polovinu sešívaní ubránili, na začátku té druhé ale Znojmo skórovalo. Bukač nabil na levý kruh na střelu Tomáši Svobodovi, který dělovkou z první prostřelil gólmana Málka. Červenobílí mohli kontrovat ve své vlastní početní výhodě, ani přes závar okolo brankoviště ve 13. minutě se jim to však nepodařilo.

Dvě minuty před první sirénou byli domácí blízko druhému gólu – puk po tečované střele Tejnora pomalu klouzal za brankovou čáru, včas ho naštěstí odpálil jeden ze slávistů. Ti sice odcházeli do šaten za nepříznivého stavu, druhou třetinu ovšem odstartovali parádně. Kotouč po centru Křepelky zůstal volný před brankou, kde ho našel kapitán Slavie Tomáš Knotek a v čase 20:47 efektně zavěsil pod horní růžek.

Znojemská lekce z efektivity

Svěřencům trenéra Tvrzníka patřila i další střídání z úvodu druhé periody. Po vyloučení z 25. minuty museli nejprve znovu bránit oslabení, poté ale hosty několikrát zamkli v obranném pásmu. Větší šance jim ale chyběly a další branku v prostřední části nepřidali.

Zato Znojemští byli efektivnější a ve 37. minutě Pražanům opět odskočili. Postaral se o to v zápase agilně hrající Lukáš Adámek, kterého našel nehlídaného před brankou slávistickým fanouškům z loňské sezóny známý Dominik Sklenář.

Poté co Málek na začátku třetí třetiny zastavil několik střel Orlů, měli sešívaní v početní výhodě po faulu ve 46. minutě několikrát na holi vyrovnání. Nebezpečně stříleli obránci Holý a Štibingr, který po čtyřech letech oblékl slávistický dres, ještě blíž Grohově brance zakončoval Knotek a po jeho zadovce Lukáš Žejdl, který z hranice brankoviště přestřelil odkrytou klec. Se svými pokusy neuspěl pár střídání nato ani Brož.

Znojmo se naopak stáhlo a vyčkávalo na ztráty slávistů. Jedna z nich bohužel v 54. minutě přišla – domácí hráči obrali ve středním pásmu o puk Průžka a z následného protiútoku Bukač našel na levém kruhu volného Martina Šťovíčka, jenž pohotovou střelou na bližší tyč přidal třetí gól svého týmu.

Pražané se snažili alespoň snížit v powerplay 6 proti 4, domácí si už ale výhru pohlídali. Slavia tak možnost dostat se na dvanáctou příčku nevyužila a ve Znojmě prohrála 1:3.

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník (HC Slavia Praha): V naší situaci si nemůžeme dovolit to, že jdeme na začátku zápasu na dvě minuty do tří. Ten gól ovlivnil naši hru, i když jsme dokázali vyrovnat. Potom jsme zase lacině inkasovali a s jedním gólem na ledě soupeře jsme mohli těžko vyhrát. Nemůžeme si soupeře vybírat a musíme bodovat proti všem. Bohužel pořád opakujeme podobné chyby a to naše výkony sráží.

Václav Baďouček (HC LERAM Orli Znojmo): Jsme rádi, že jsme v tomto důležitém utkání získali všechny tři body. Myslím si, že jsme dneska předvedli lepší hru než soupeř a šli jsme si za vítězstvím. Za co jsem dneska velmi rád, je, že se kluci dokázali oklepat po tom opravdu nevydařeném zápase v Prostějově a vyvarovali se zbytečných vyloučení a chyb. Důležité pro nás bylo, že jsme dokázali využít přesilovku pět na tři. Soupeř sice na začátku druhé třetiny dokázal rychle vyrovnat, ale měli jsme po zbytek zápasu hru pod kontrolou.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více
ROZHOVORY 4.5.2024

Slavia je dobrá značka. Baví mě, když můžu hráče posouvat, říká nový trenér Vojtěch Šik

Ve svých třiatřiceti letech patří Vojtěch Šik mezi mladé trenéry. Do Slavie by tak měl přinést energii a nadšení, zároveň by ale měl s hráči pracovat třeba na obranné činnosti nebo dovednostech. ...

Číst více
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více