Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
25.11.2023

Slavia v prodloužení rozhodla přetahovanou s Frýdkem

24. kolo, sobota 25.11.2023, Frýdek-Místek - Slavia
Frýdek-Místek
2:3p
1:1, 0:0, 1:1 – 0:1
Slavia

Branky

Frýdek-Místek

10. Haas (Svačina), 59. Svačina (Haman, Haas)

Slavia

6. Křepelka, 53. Guman (Klikorka, Beran), 62. Průžek (Kulda, Brož)

Statistiky

Rozhodčí: Kubičík, Cabák – Zídek, Vašíček
Vyloučení: 3:3
Využití: 1:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 36:35
Diváci: 1003

Sestavy

Frýdek-Místek

Švančara – Havránek, Haman, Výtisk, Kowalczyk, Urbanec, Homola, Hrachovský – Cedzo, Haas, Svačina – Doktor, Marosz, Martynek – Ramik, Veselý, Toman – Geidl, Šuhaj, Macháček.

Slavia

Málek – Žovinec, Klikorka, Kremláček, Holý, Kajínek, Křepelka – Beran, Kulda, Guman – Všetečka, Knotek, Průžek – Závora, Slavík, Brož – Havrda, Půček, Slavíček.

Slávisté si připsali druhé vítězství v řadě, když v nastaveném čase vybojovali druhý bod v souboji s Frýdkem-Místkem. Zápas dvou týmů ze spodku tabulky rozhodl v prodloužení Jiří Průžek, který přesnou trefou pod víko využil přesilovou hru.

Slavia nezahájila souboj dvou týmu ze spodku tabulky ideálně. Už ve třetí minutě upláchl do samostatného úniku Ramik, jehož individuální akci zlikvidoval Roman Málek. Ten se činil i při následné teči Adama Cedza, který se snažil za jeho záda usměrnit střílený pas od Vladimíra Svačiny.

Navzdory tlaku Frýdku-Místku se z první trefy radovali hosté. Po přetahováné u mantinelu vyplaval kotouč mezi kruhy, kde si ho našel Karel Křepelka. Slávistický bek si s atypickou situací poradil výborně, když tváří v tvář překonal Švančaru protáhlou kličkou do forhendu – 1:0.

Vyrovnávací akci rysů založil a nakonec i v desáté minutě zakončil Oskar Haas. Po výměně puku s Vladimírem Svačinou střílel z předbrankového prostoru, odkud zamířil přesně mezi tři tyče – 1:1. V závěru úvodního dějství hrála Slavia první početní výhodu utkání, gólovou příležitost si ale nevypracovala.

Druhé dějství gól nenabídlo

Zkraje druhé třetiny hrála Slavia po faulu Martynka další přesilovou hru, ani tentokrát ale výhodu jednoho hráče na ledové ploše nevyužila. Po klidnější části utkání dominovali zase domácí, střely Veselého a Haase ale pochytal připravený Málek.

Domácí nadále tlačili slávisty v obranné třetině a jejich aktivita jim vynesla první přesilovku. Jenomže paradoxně v ní zahrozili hokejisté pražského celku. Haas napálil puk z první z mezikruží sice na bránu, nicméně Málka příliš nezaměstnal. Naopak vzápětí z protiútoku mohli skórovat Pražané, ovšem Švančara své mužstvo v závěru periody podržel.

V bojovném stylu týmy pokračovaly i v poslední části základní hrací doby. Slavia zvýšila forčeking, což dělalo frýdecko-místeckým obráncům problémy. V těžších chvílích ale vždy zasáhl úspěšně Švančara.

Frýdek v závěru srovnal

Karel Křepelka ve vzájemném souboji podrazil Cedza, a jeho tým tak musel čelit oslabení. Domácí pětice recept na Málka v převaze jednoho hráče nenašla, zatímco sešívaní krátce po jejím skončení přidali druhý zásah. Dostatek prostoru dostal na pravém kruhu Tomáš Guman a vyslal dobře mířený projektil na vzdálenější tyč, na nějž byl brankář moravskoslezského celku krátký – 2:1.

Soupeř odpověděl dvě minuty před závěrečnou sirénou v početní převaze. Po sérii nahrávek vzal situaci na sebe zkušený Vladimír Svačina, který výstavní ránou z pravé strany vymetl šibenici – 2:2. Ve zbývajícím čase se nikdo neprosadil, hosté však v úplném závěru dostali k dispozici další přesilovou hru, jejíž velkou část si přenesli do prodloužení.

A v nastaveném čase výhodu přetavili ve vítěznou trefu. Více prostoru na kluzišti využil Edgars Kulda, který přesným diagonálním pasem vybídl na pravé straně ke skórování Jiřího Průžka, který Slavii výstavní trefou pod víko vystřelil bonusový bod – 3:2.

Ohlasy trenérů
Aleš Totter (HC Slavia Praha): Byl to nervózní zápas, ve kterém jsme dali první gól. Trochu nám pomohl, ale z vedení jsme se příliš dlouho neradovali, když jsme se tam zbytečně otevřeli a byli navíc i nedůrazní. Třetina tedy jedna jedna. Pak tam bylo spoustu šancí, ale také i mnoho špatných momentů od obou týmů. Ale to přisuzuji tomu, že to byl pro hráče strašně těžký zápas po mentální stránce. Ve třetí třetině se nám znovu podařilo vstřelit gól, jenže jsme zcela zbytečným vyloučením nabídli domácím vyrovnání. Beru to ale tak, že ten bod navíc je pro nás spravedlivý. Pomohla nám k tomu přesilovka, i když jsme jí nesehráli zrovna ideálně. Rozhodla lepší kvalita v koncovce. Našemu týmu věřím, ze dvou utkání jsme získali pět bodů, teď se musíme dobře připravit na zápas s Třebíčí a Kolínem.

Jozef Daňo (HC Frýdek-Místek): Z utkání proti našemu sousedovi v tabulce jsme chtěli získat tři body, čímž bychom tak navázali na náš zápas ve Vsetíně. Bohužel se nám tento cíl nepodařil naplnit, hlavně to bylo herním způsobem. V týdnu jsme byli silnější na puku i v obraně. Se Slavií jsme začali v některých situacích trochu bláznit hrou nahoru dolů. Pražané z toho získávali dost přečíslení, což je dostávalo na koně. Takto jsme určitě hrát nechtěli. Kluci to hráli více na riziko, což nebylo dobré. Kdybychom navázali na tu vsetínskou hru, bylo by utkání o něčem jiném. Samozřejmě jsme si vědomi, že je to v hlavách. Hráči si uvědomovali důležitost střetnutí, ale musíme hrát na ledě to, co si řekneme v kabině. Kluky ale chválíme za to, že dokázali v závěru ještě srovnat skóre, což nám přineslo alespoň bod. Každopádně s hrou spokojeni dnes nejsme.
Autor Martin Rambousek
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více