Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
27.11.2023

Slavia po dvou výhrách padla doma s Třebíčí

25. kolo, pondělí 27.11.2023, Slavia - Třebíč
Slavia
1:5
0:0, 0:3, 1:2
Třebíč

Branky

Slavia

50. Knotek (Brož, Guman)

Třebíč

26. Bořuta (Dočekal), 27. Michalčuk (Kučera, Poizl), 40. Dočekal (Bořuta, Vodný), 42. Frömel (Malý), 57. Dočekal

Statistiky

Rozhodčí: Hucl, Jechoutek – Maňák, Štěpánek
Vyloučení: 4:5
Využití: 1:2

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 32:30
Diváci: 492

Sestavy

Slavia

Málek – Žovinec, Štibingr, Kremláček, Holý, Kajínek, Klikorka, Křepelka – Beran, Kulda, Guman – Všetečka, Knotek, Průžek – Havrda, Slavík, Brož – Strnad, Půček, Slavíček.

Třebíč

Mičán – Bořuta, Štebih, Vodička, Poizl, Furch – Dočekal, Bittner, Ferda – Vodný, Michálek, Psota – M. Svoboda, Malý, Frömel – M. Svoboda, Kučera, Michalčuk.

Slavia mohla prodloužit sérii vítězství na tři utkání, proti ale byla Třebíč, která vstřelila v Edenu pět branek a odvezla si domů tři body. Jedinou branku sešívaných obstaral Tomáš Knotek.

Slavia přivítala po výhře ve Frýdku-Místku na domácím ledě Třebíč a brzy mohla jít do vedení. Beran předal puk na pravé křídlo Gumanovi, který z velkého úhlu nastřelil tyč. Klikorka se následně vydal do útočného pásma a vystřelil na bližší stranu hostující branky.

V polovině první třetiny si oba týmy zahrály přesilovou hru, ale skóre se nezměnilo. Nejnebezpečnější zakončení mohl mít Všetečka, jenže mu sjel kotouč z hokejky. Zbytek dějství byla aktivnější Slavia, tři minuty před koncem zamkla svého soupeře v pásmu a k nebezpečné střele se dostal Strnad.

Tři góly nasměrovaly Třebíč za výhrou

Druhá třetina začala dvěma přesilovými hrami Třebíče. První jako početní výhoda nevypadala, protože se Horácká Slavia nedokázala usadit v útočném pásmu, ale druhou již dokázala využít. Antonín Bořuta zamýšlel, že přihraje do mezikruží, ale slávistický hráč nešťastně srazil puk za Málka.

Po minutě a osmi sekundách se malá skupinka hostujících fanoušků mohla radovat znovu. Třebíčští vyrazili do přečíslení dvou proti jednomu, které dokázal Málek zlikvidovat, jenže s dalším zakončením už nemohl dělat nic. Poizl přihrál Kučerovi a ten posunul kotouč Davidu Michalčukovi před odkrytou branku. Hostující útočník neměl se zakončením do sítě žádný problém.

Ve 38. minutě byl blízko ke snížení Průžek, jenž si nabruslil na Beranovu přihrávku zpoza branky, ale Mičán fantastickým skokem k levé tyči nedopustil snížení. 57 sekund před koncem naopak zvýšili hosté na 3:0. Martin Dočekal se rozhodl vzít zakončení na sebe a střelu z pravého kruhu poslal mimo dosah Málka.

Na trefu Knotka nikdo ze slávistů nenavázal

Třetí třetina začala tak, jak skončila ta druhá. Třebíč v čase 41:17 zvýšila na 4:0. Malý vyhrál vhazování pro Šimona Frömela, jehož střela sice neměla takovou sílu, ale díky přesnosti zapadla za Málkova záda.

Deset minut před koncem třetí dvacetiminutovky vykřesal malou naději Tomáš Knotek. Slávistický kapitán dostal přihrávku na pravé křídlo od Brože a zamířil do odkryté branky. V následné přesilové hře se mohli slávisté znovu snížit, jelikož Klikorka přihrál do střelecké pozice Gumanovi, jenže Mičán se stihl přesunout a zakročil.

Slavia se poměrně brzy rozhodla pro risk bez brankáře a doplatila na něj. Do prázdné branky přidal druhý gól v utkání Martin Dočekal. Vítězná šňůra domácích tak po dvou výhrách skončila.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter: Musím poblahopřát Třebíči a souhlasím s tím, že jsme dostali lekci z produktivity a hlavně v předbrankovém prostoru, koncovce a disciplíně. První třetina byla výborná, tak bychom si představovali, abychom hráli. Bohužel jsme to nepotvrdili gólem, pak jsme selhali v produktivitě a přehrávání situací. Ve druhé třetině jsme udělali zbytečné fauly a pustili soupeře do vedení. Třebíč je nejlepší tým v lize, když vede, protože má systém opravdu precizně zpracovaný a těžko se do ní dostává. My jsme si nepomohli přesilovkami, a když jsme prohrávali 0:1, tak jsme hráli hrozně složitě. Přitom v první třetině, když jsme hráli jednoduše, tak jsme měli spoustu šancí. Dostali jsme lekci z produktivity, složitosti hry a hlavně ze střelecké potence. Věřím, že v kabině sedí inteligentní kluci a ve středu k tomu přistoupíme úplně jinak. Myslím si, že když zopakujeme první třetinu a budeme tak hrát šedesát minut, tak vítězství budou přibývat.

Kamil Pokorný: Slavia vyhrála poslední dva zápasy a věděli jsme, že má chuť a výsledky jí zvedají. V první třetině vůbec nebyli schopní zareagovat na jejich hru, to byl vichr z hor. Nevycházelo nám vůbec nic a nebyli jsme schopní nikam dojet. Slavia po nás šla, nastřelovala puky a dostávala se do střelby a šancí. My jsme měli jednu střelu za třetinu. To si nepamatuju za tři roky působení v Třebíči. V kabině jsme si řekli, že se buď začneme hýbat a rvát o výsledek, nebo to tady dopadne velice špatně. Naštěstí hráči zvolili tu variantu, že se začali hýbat ve druhé třetině, dali jsme důležitý gól v přesilovce, a pak byl plný led nás. Měli jsme spoustu šancí, střel a využili jsme další přesilovku. Druhá třetina určila ráz výsledku, ne utkání, protože domácí s tím ve třetí třetině chtěli něco udělat. My jsme si pomohli gólem ze standartky a byli jsme vysoce produktivní, což nás v minulých zápasech vůbec neprovázelo, na každý gól jsme se strašně nadřeli pro Slavii je to krutý výsledek. Myslím si, že nezasloužená výše toho výsledku, ale my jsme rádi za tři body. Po první třetině jsme se vzpamatovali a máme ze dvou utkání venku šest bodů, takže spokojenost je na naší straně. Ještě bych pochválil brankáře Mičána, protože nás podržel především v první třetině, kdy byl tlak domácích enormní.

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více
ROZHOVORY 4.5.2024

Slavia je dobrá značka. Baví mě, když můžu hráče posouvat, říká nový trenér Vojtěch Šik

Ve svých třiatřiceti letech patří Vojtěch Šik mezi mladé trenéry. Do Slavie by tak měl přinést energii a nadšení, zároveň by ale měl s hráči pracovat třeba na obranné činnosti nebo dovednostech. ...

Číst více
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více