Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
29.11.2023

Z Kolína bez bodu. Sešívané opět zradila produktivita

26. kolo, středa 29.11.2023, Kolín - Slavia
Kolín
2:1
2:0, 0:0, 0:1
Slavia

Branky

Kolín

12. Ouřada (Morong), 18. Z. Král (Koukal)

Slavia

48. Brož (Holý)

Statistiky

Rozhodčí: Wagner, Horák – Maštalíř, Juránek
Vyloučení: 5:6
Využití: 1:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 26:40
Diváci: 865

Sestavy

Kolín

Soukup – Hampl, J. Šedivý, Piegl, Němec, Pinkas, Gaspar, Naar – Vrhel, Koukal, Král – Dlouhý, Skořepa, Lang – Síla, Morong, Ouřada – D. Šedivý, Moravec, Pajer.

Slavia

Volevecký – Žovinec, Křepelka, Kremláček, Holý, Klikorka, Štibingr, Kajínek – Beran, Kulda, Guman – Všetečka, Knotek, Průžek – Havrda, Slavík, Brož – Strnad, Půček, Slavíček.

Slávisté v utkání s dalším tabulkovým sousedem body nezískali, Kolínu podlehli 1:2. Pražané sice svého soupeře přestříleli, dvoubrankové manko z první třetiny ale dohnat nedokázali. V utkání se skvělými zákroky blýskl gólman Volevecký, který se na ledě představil poprvé od konce října.

Červenobílým se úvodní třetina vůbec nevydařila. Inkasovat mohli hned v šestnácté vteřině zápasu, kdy chybu v rozehrávce zachránil až skvělým zákrokem Volevecký. V polovině první třetiny mohl sice z dorážky skórovat slávista Beran, kotouč ale do branky nedostal. Gólu se diváci dočkali ve 12. minutě. Domácí Kryštof Ouřada si v přečíslení narazil se svým spoluhráčem a střelou z první otevřel skóre utkání.

Po čtvrthodině hry ve vlastním oslabení ujel domácí Vrhel. Ten ale tváří v tvář Voleveckému neuspěl, když brankář sešívaných puk zastavil na brankové čáře. V 18. minutě Kolín již do dvoubrankového vedení odskočil. Zdeněk Král v přesilové hře poslal prudký kotouč přes útočné pásmo a slávisté si jej nešťastně srazili do vlastní branky.

Začátkem druhé třetiny musel Volevecký předvést další skvělý zákrok. Kolínští se totiž dostali do přečíslení dva na jednoho a zakončovali do téměř odkryté klece. Brankář sešívaných ale stačil do střely vložit svůj levý beton.

V následujících minutách slávisté svou hru zlepšili. Během druhého dějství vyprodukovali dokonce dvacet střel na branku soupeře, většina pokusů ale příliš nebezpečí nepřinesla a domácí gólman Soukup zůstal nepřekonán. Největší příležitosti měli ke konci třetiny na svých hokejkách Strnad a Beran.

Kolín mohl navýšit vedení po pětačtyřiceti minutách hry, Pajer ale úspěšný zásah nezapsal. Na konci 48. minuty dostalo utkání nový náboj. Jaroslav Brož totiž v přesilové hře tečoval střelu od modré a upravil skóre zápasu na 1:2.

Od snižující branky Pražanů se tempo utkání výrazně zvýšilo. Hokejisté na obou stranách si dokázali vypracovat několik slibných střeleckých pozic, brankáři Volevecký a Soukup ale další změny skóre nepřipustili.

Červenobílí ke konci utkání ještě zkusili hru v šesti bez gólmana, ani ta však vyrovnání nepřinesla. Slavia tak prohrála na ledě Kolína 1:2 a do Prahy se vrací bez bodů.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (HC Slavia Praha): Ubránili jsme oslabení, ale ztratili kotouč na modré čáře a to vedlo ke stavu 0:1. Dostali jsme přesilovku a další dvě oslabení a už jsme prohrávali 0:2. Myslím, že od půlky zápasu jsme byli lepší, ale v koncovce prostě nemáme střeleckou mentalitu a nenašli jsme způsob, jak dávat ty špinavé góly. Od půlky zápasu jsme hráli super. Musíme v sobě najít tu střeleckou mentalitu a hrát celých 60 minut naplno. Dneska možná nezasloužená prohra. Pán Bůh, ve kterého věřím, je spravedlivý a dneska nám nedal žádný bod.

Petr Martínek (SC Marimex Kolín): Zápas se mi hodnotí velmi dobře a hezky, jelikož jsme vyhráli. Věděli jsme pro co v dnešním zápase jdeme. I když je Slavie pod námi, tak jsme věděli, že se nám může urvat a snažili jsme se za každou cenu ten zápas zvládnout. Myslím, že jsme měli výborný vstup do utkání. V první třetině jsme dominovali. Bohužel pro nás skončila jen 2:0, což je sice pozitivní, ale na druhou stranu jsme si vypracovali čtyři možná i pět stoprocentních šancí. Věděli jsme, že soupeř změní styl hry. Na začátku druhé třetiny jsme měli opět stoprocentní šanci. Nakonec se Slavie usměrnila a od poloviny zápasu hrála skvělé utkání. Převzali otěže, ale my jsme měli náskok. Udělali jsme vše možné i nemožné a snažili se to ubránit. Ve třetí třetině už to byl těžký souboj o přežití. I když soupeř snížil, tak jsme s bojovností ten zápas uhráli a bereme body. V tabulce jsme zase odskočili. Dnes bych ještě zmínil fanoušky, protože za to jak nás podporovali, i když jsme byli pod tlakem, tak za nás mají velký kredit a musím jim poděkovat.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více
ROZHOVORY 4.5.2024

Slavia je dobrá značka. Baví mě, když můžu hráče posouvat, říká nový trenér Vojtěch Šik

Ve svých třiatřiceti letech patří Vojtěch Šik mezi mladé trenéry. Do Slavie by tak měl přinést energii a nadšení, zároveň by ale měl s hráči pracovat třeba na obranné činnosti nebo dovednostech. ...

Číst více
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více