Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
20.1.2024

Slavia rozstřílela Litoměřice a do Prahy veze výhru

40. kolo, sobota 20.1.2024, Litoměřice - Slavia
Litoměřice
1:5
0:3, 0:1, 1:1
Slavia

Branky

Litoměřice

50. Costa (Jícha)

Slavia

10. Guman (Knotek, Holý), 13. Brož (Kulda), 19. Polák (Strnad, Holý), 27. Kremláček (Beran, Guman), 46. Beran (Guman)

Statistiky

Rozhodčí: Barek, Čáp – Beneš, Maňák
Vyloučení: 4:6
Využití: 0:2

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 27:33
Diváci: 1126

Sestavy

Litoměřice

Cichoň – Krutil, Jebavý, Černohorský, Benda, Kroupa, Aubrecht, Tůma – Costa, Jícha, Sihvonen – Ton, Vitouch, Senčák – Plos, Korkiakoski, Hrabík – Kordule, Kuťák, Svoboda.

Slavia

Volevecký – Žovinec, Klikorka, Hrdinka, Holý, Kajínek, Kremláček, Stejskal – Beran, Polák, Guman – Průžek, Knotek, Brož – Havrda, Kulda, Strnad – Všetečka, Kucharčík, Slavíček.

Slavia slaví třetí vítězství v řadě. Zápas s Litoměřicemi se pro ni vyvíjel příznivě už od začátku a postupně nasázela pět gólů. Stadion sice skóre ve třetí třetině kosmeticky upravil, zvrátit konečný výsledek ale nedokázal. Díky výhře se Pražané odlepili od posledního místa tabulky.

První velkou šanci si slávisté vytvořili v šesté minutě, kdy se v litoměřickém brankovišti strhl boj po přízemním nahození Žovince. Nakonec vše ukončil předčasný hvizd rozhodčích. Domácí celek šel do čtyř a Slavia početní výhodu přetavila v úvodní gól zápasu. Po rychlé výměně puku pálil z levého kruhu Tomáš Guman, jehož projektil zastavila až domácí síť.

Krátce po první brance rozhodčí vyloučili Tona a sešívaní převahu opět využili. Jaroslav Brož dostal ve 13. minutě nahrávku na brankovou čáru, odkud se vytočil k forhendové střele, která zapadla sekundu před koncem přesilové hry pod víko Cichoňovy svatyně. Do konce první třetiny přidali hosté ještě jednu trefu. Na konci útočného výpadu stál Vojtěch Polák, jenž zamířil mimo brankářův dosah.

V druhé třetině přidala Slavia čtvrtý gól

Slávistické gólové hody pokračovaly i ve druhé periodě. Litomeřice sice oslabení ubránily, nicméně krátce po jeho konci opět inkasovaly. Dostatek prostoru na modré čáře dostal Vladimír Kremláček, který kotouč výstavně uklidil mezi tři tyče. A hostující mužstvo tak šlo už do čtyřgólového náskoku.

Ve 30. minutě musela Slavia čelit prvnímu vyloučení. Početní nevýhodu přečkala bez soupeřovy kontaktní branky. Dobré příležitosti na snížení vypracoval Filip Kuťák, který nejprve předal puk v přečíslení Sihvonenovi, jemuž ale střela vůbec nevyšla. Druhou akci zakončil sám Kuťák, svou střelou však Voleveckého nepřekvapil.

Sešívaní v závěru zvrat nepřipustili

Zkraje třetí třetiny se v potyčce objevili Průžek a Aubrecht, oba celky tak hrály ve čtyřech. Více prostoru na ledové ploše využil Tomáš Guman. Po efektní kličkované předložil puk na pravý kruh Matěji Beranovi, jenž zamířil do horní poloviny brány.

Následně hráli sešívaní další přesilovku, každopádně tentokrát v ní gól nevstřelili a po jejím skončení poprvé Volevecký kapituloval. Kale Costa vzal přečíslení na sebe a ránou nad vyrážečku odčaroval kouzlo sešívaného gólmana.

V závěru utkání měli domácí příležitost na snížení při hře pěti proti čtyřem, Slavia ovšem nevýhodu ubránila a mířila k zisku tří bodů. Závěrečné minuty zpestřil pěstní souboj Havrdy s Plosem, který skončil remízou a pětiminutovým trestem na každé straně. V poslední minutě pak ještě rozezněl tyč Kucharčík.

Více se toho v Kalich Areně nepřihodilo a Slavia si po jednoznačné výhře odváží do hlavního města tři body. Na posledním místě ji zároveň vystřídalo Znojmo, byť má se stejným počtem bodů zápas k dobru a také lepší bilanci ve vzájemných duelech. Bodovou ztrátu nicméně sešívaní díky třem výhrám v řadě smazali.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (HC Slavia Praha): Měli jsme dobrý vstup do zápasu, byli jsme disciplinovaní, pomohli jsme si přesilovými hrami, hráli jsme zodpovědně a přineslo nám to tři body. Víme, jak je v ofenzivě Stadion silný, a až na nějaké drobné výjimky jsme domácí nepustili do zápasu. Máme pocit z dobře odvedené práce a jsme rádi, že jsme tu získali tři body.

František Ptáček (HC Stadion Litoměřice): Soupeř přistoupil k utkání lépe než my, už od začátku zápasu chtěl víc vyhrát, bylo to vidět a od první branky nás k ničemu nepustil. První třetina byla z naší strany hodně špatná, něco jsme si k tomu řekli, druhá třetina se malinko zlepšila, ale pořád to na nic nestačilo a soupeř naopak své vedení navýšil. Ve třetí třetině už si to Slavia zkušeně pohlídala a my jsme se celý zápas k ničemu nedostali, ten výsledek odpovídá tomu, jak jsme hráli, takže hodně špatně. Určitě z předvedené hry radost nemáme, musíme si k tomu něco říct i kluci si o tom musí promluvit a musíme začít od jednoduchých věcí a snažit se urvat co nejvíc bodů, abychom se dostali někam, kam by si asi všichni přáli. To znamená co nejvýš. Nebudu říkat kam, ale čím výš, tím lépe.

Autor Martin Rambousek
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více