Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
31.1.2024

Slavia se po obratu v Sokolově přiblížila předkolu

44. kolo, středa 31.1.2024, Sokolov - Slavia
Sokolov
3:4
2:0, 0:1, 1:3
Slavia

Branky

Sokolov

12. Rohan (Kružík, Přikryl), 18. Adamec (Adámek), 58. Vrdlovec (Vracovský, Tomeček)

Slavia

24. Všetečka (Klikorka, Strnad), 41. Brož (Beran, Kulda), 45. Klikorka (Beran, Kulda), 49. Všetečka (Klikorka)

Statistiky

Rozhodčí: Petružálek, Zubzanda – Štofa, Malý
Vyloučení: 4:3
Využití: 1:2

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 26:29
Diváci: 675

Sestavy

Sokolov

Hamalčík – M. Rohan, Mlčák, Bulka, Weinhold, Rulík, Tureček, Dorot – Vracovský, Přikryl, Kružík – Osmík, Vrdlovec, Tomeček – Adamec, Adámek, Křemen – Novotný, T. Rohan, Šlechta.

Slavia

Hölsä – Žovinec, Klikorka, Hrdinka, Holý, Kajínek, Křepelka, Kremláček – Beran, Kulda, Guman – Průžek, Havrda, Strnad – Všetečka, Slavík, Brož – Půček, Kucharčík, Slavíček.

Počtvrté a naposledy v základní části hrála Slavia proti Sokolovu a poprvé dokázala zvítězit. Baník se sice v první třetině dostal do dvoubrankového vedení, ve druhé a třetí části ale sešívaní čtyřmi góly duel otočili. Dvakrát se v přesilovce trefil Robin Všetečka, jehož branka byla nakonec po skóre 4:3 vítězná.

Nejaktivnější částí prvních minut utkání, do kterého hráči nastoupili s oranžovými doplňky na podporu projektu O kapku lepší hokej, byla hned ta úplně první, oba gólmani museli čelit zajímavým šancím. V dalším průběhu si ale Slavia případnou možnost otevřít skóre zmařila faulem, dobrou defenzivou se však ubránila.

Těsně před koncem osmé minuty ztuhla krev v žilách všem fanouškům červenobílých, když se sám před brankou ocitl Vracovský a přihrávku od mantinelu vyslal tvrdě na Hölsä. Ten vytáhl parádní zákrok lapačkou, ovšem proti ráně Martina Rohana o čtyři minuty později, ke kterému se dostal od betonů odražený puk, už byl bezbranný.

Hosté se nevzdali a snažili se tlačit do brány, závěr třetiny ale strávili zavření ve svém obranném pásmu. Sokolov tlaku využil dvě a půl minuty před první sirénou, Adámek od mantinelu nabil na vrchol levého kruhu přesně zakončujícímu Václavu Adamcovi. Do kabin tak slávisté odcházeli za stavu 0:2.

Slavia se dotahovala, v poslední třetině stav obrátila

Příležitost snížit dostali sešívaní krátce po začátku druhé dvacetiminutovky díky početní výhodě. A povedlo se, Robin Všetečka zakončil ve 24. minutě z pravého kruhu přesně mimo dosah Hamalčíka. Pražanům se ale nedařilo dostat Sokolov pod tlak, naopak hra se začala kouskovat a tempo opadávat. Ve druhé polovině třetiny se dvakrát v krátké chvíli dostal Baník do přečíslení, zvýšit svůj náskok ale nedokázal.

Dalším vyloučením však dal domácí tým šanci soupeři na srovnání. Milimetry chyběly po ráně Všetečky a dorážce Brože, samostatnému úniku hostů pak zabránil Hölsä. Zahrál ale holí mimo lichoběžník vymezující prostor, kde se může gólman s kotoučem pohybovat, a slávisté tak šli do čtyř. Skóre už se ale ve druhé periodě neměnilo, domácí tak stále vedli 2:1.

Úkol vyrovnat zvládla Slavia po třiceti čtyřech vteřinách hry třetí části. Beran poslal z protiútoku žabičku na druhé straně najíždějícímu Jaroslavu Brožovi, který bezproblémově zakončil. V aktivitě sešívaní nepolevili, o minutu později měl Hamalčík spoustu práce, Guman dokonce trefil tyčku.

Za své úsilí před brankou domácích byli Pražané odměněni před koncem 45. minuty, Karel Klikorka je střelou od modré poprvé poslal do vedení. A náskok navýšili o čtyři minuty později, když Robin Všetečka opět v přesilovce vstřelil téměř identický gól jako v druhé třetině.

Baník se mohl dotáhnout na rozdíl jediného gólu, početní výhodu ovšem nezužitkoval. Na dostřel se Sokolovští dostali necelé tři minuty před koncem, Daniel Vrdlovec doklepl do slávistické klece puk v početní převaze. Dotáhnout hru alespoň do prodloužení se pokusili Západočeši hrou bez bránkáře, avšak neúspěšně. Slávisté si tak díky výhře 4:3 připsali tři důležité body do boje o udržení a posunuli se na jedenácté místo tabulky, těsně pod příčku zaručující postup do předkola.

Autor Martina Zbořilová
Nepřehlédněte
A-TÝM 6.5.2024

Ve Slavii už krátce hostoval, teď je novou posilou. Z Hradce přichází Michael Gaspar

Čtyřiadvacetiletý obránce Michael Gaspar se po deseti letech v Hradci Králové vrací do Prahy. Letňanský odchovanec přichází do místa, kde odehrál povedenou polovinu "covidové" sezony 2020/21 a ke ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více
ROZHOVORY 4.5.2024

Slavia je dobrá značka. Baví mě, když můžu hráče posouvat, říká nový trenér Vojtěch Šik

Ve svých třiatřiceti letech patří Vojtěch Šik mezi mladé trenéry. Do Slavie by tak měl přinést energii a nadšení, zároveň by ale měl s hráči pracovat třeba na obranné činnosti nebo dovednostech. ...

Číst více
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více