Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
7.9.2023

Na úvod sezóny porážka. Dorostenci se vrací z Varů bez bodů

1. kolo, čtvrtek 7.9.2023, Karlovy Vary - Slavia
Karlovy Vary
8:3
3:1, 3:1, 2:1
Slavia

Branky

Karlovy Vary

16. Kožík (Dyk, Wardas), 16. Slavík (Čermák, Čihař), 17. Dyk (Tomek, Postl), 25. Čihař TS, 39. Tomek (Blažek, Kváš), 40. Čihař (Pelikán, Čermák), 42. Blažek (Tomek), 53. Blažek (Kváš)

Slavia

6. Tittl (Matějovský), 37. Tittl (Matějovský), 42. Skyba (Tittl, Labuzík)

Statistiky

Rozhodčí: Kosnar – Baxa, Sýkora
Vyloučení: 4:7
Využití: 1:2

V oslabení: 1:0
Střely na branku: 34:63
Diváci: 45

Sestavy

Karlovy Vary

– Postl, Kůrka, Pelikán, Dyk, Čermák, Kubizniak – Blažek, Tomek, Kožík, Šedivec, Slavík, Šilhan, Wardas, Čihař, Kváš.

Slavia

Höhlig (40. Poletín) – Marek, Vrzal, Derka, Labuzík, Skyba, Lorenz – Šámal, Tichý, Egart, Matějovský, Tittl, Holejšovský, Kucharčík, Švancar.

Dorostu Slavie začala ve čtvrtek nová sezóna. Pražané se hned v úvodním kole představili na ledě karlovarské Energie, která nakonec zvítězila 8:3. Slavii k výhře nepomohl ani útočník Filip Tittl, který byl u všech tří branek sešívaných (2+1).

Slavia vletěla do úvodního utkání nové sezóny. Od začátku byla aktivnější a gólman Energie Oršulák poprvé musel zasahovat ve 4. minutě. V 5. minutě pak poprvé zahrozili domácí. Tomek poslal z kruhu puk na Kváše, jehož pokus lapil brankář Höhlig. Byli to ale Pražané, kteří se jako první prosadili díky přesné ráně Filipa Tittla z 6. minuty. V 10. minutě zahrozili sešívaní ve vlastním oslabení, ale Matějovský z úniku trefil jenom betony Oršuláka. Na konci 12. minuty mířil Šilhan přes levý kruh sám k brance, ale puk proletěl vedle tyčky.

Pak se neujala ani další šance domácích. Ve 13. minutě předložil Čihař krásně puk před branku Slavíkovi, jenže ten neměl čas správně zamířit. Domácím se pak podařilo ještě do přestávky srovnat. V 16. minutě se v přesilovce prosadil po pěkné kombinaci Šimon Kožík. Energii vyrovnání nakoplo a za dalších 24 sekund otočila skóre, když Čermákovu střelu tečoval mimo dosah Höhliga Lukáš Slavík. Jenže to ještě nebylo od domácích v první třetině vše.

Za 34 sekund od gólu na 2:1 se prosadil Kryštof Dyk, který zvýšil náskok Západočechů o dvě branky. Slavia pak dostala možnost přesilovky 5 na 3, která trvala 89 vteřin. Slavia sice během ní několikrát vypálila, ale využít ji nedokázala a po úvodní dvacetiminutovce ztrácela dvě branky.

Energie i ve druhé třetině třikrát skórovala

Ve 25. minutě byl v úniku podražen domácí Šilhan a rozhodčí nařídil trestné střílení, které proměnil střelou do vzdálenějšího rohu Vojtěch Čihař. Ve 33. minutě zahrozili po delší době Pražané. Švancar dostal puk do jízdy, ale jeho rána z pozice před bránou mu nesedla a kotouč projel vedle branky. Ve 37. minutě pak Slavia snížila znovu na dvoubrankový rozdíl. V přesilovce se prosadil střelou z kruhu Filip Tittl, který dal svůj druhý gól v utkání.

Ve 39. minutě ale Vary přidaly pátou trefu po zásahu Petra Tomka. 52 sekund před koncem druhé třetiny skóroval ještě Vojtěch Čihař a Energie tak po 40 minutách vedla už o čtyři góly.

Do třetí třetiny nastoupil ve slávistické brance František Poletín. Ve 42. minutě pak Vary při vlastním oslabení ještě navýšily skóre. Tomek s Vlastimilem Blažkem ujeli svým soupeřům a druhý jmenovaný po Tomkově nahrávce krásně zakončil.

Uběhlo pouze 15 sekund a na druhé straně se prosadil Daniel Skyba. Ve 47. minutě pak následovala parádní akce, kterou předvedli Kucharčík s Matějovským. Matějovský poslal puk za sebe přímo na hůl Kucharčíka, jehož ránu z mezikruží vyrazil Oršulák.

Pak mohl na straně domácích skórovat Tomek, ale proti jeho ráně z kruhu se Poletín dobře přemístil. V 53. minutě inkasovali Pražané znovu po střele Vlastimila Blažka a trefil se podruhé v zápase. V 58. minutě vyplaval po závaru před Poletínem puk na hůl Kváše, který ihned pálil, jenže trefil jenom slávistického brankáře. Ve zbytku utkání už se nic nestalo a Slavia tak z Karlových Varů odjíždí bez bodů. Další zápas čeká Slížkovy svěřence už v sobotu na ledě Tábora.

Ohlasy trenérů
Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary):

Do zápasu jsme vstoupili trošičku nervózně. Nechtělo se nám bruslit, nechtělo se nám jezdit. Slavie v tomto ohledu byla ze začátku lepším týmem. Nicméně po polovině třetiny se nám podařilo dát tři góly během jedné minuty. To nám hodně pomohlo. Pak jsme si zase něco řekli v kabině. Bylo vidět, že kluci zareagovali výborně a druhá část utkání už byla v naší režii a jsme rádi za první tři body. Opravdu jsme nevěděli, co očekávat vzhledem ke kvalitě Slavie.

Tomáš Kucharčík (HC Slavia Praha):

Z naší strany se to těžko hodnotí. Zápas byl z naší strany špatný. Soupeř byl lepší bruslařsky, individuálně. Zápas se rozhodl v padesáti sekundách, kdy jsme inkasovali tři góly. Pak se to celé rozsypalo a my jsme tahali za kratší konec a snažili jsme se, aby to nebyl úplně průšvih.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více