Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
9.9.2023

Dorost vybojoval po nájezdech výhru v Táboře

2. kolo, sobota 9.9.2023, Tábor - Slavia
Tábor
2:3sn
1:1, 0:1, 1:0 – 0:0 – 0:1
Slavia

Branky

Tábor

15. Hlavín (Céza, Slívko), 58. Suchan (Hlavín)

Slavia

19. Kucharčík (Matějovský, Vrzal), 30. Vrzal (Šámal), rozh. náj. Tichý

Statistiky

Rozhodčí: Vokoun – Thuma, Jurak
Vyloučení: 6:4
Využití: 1:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 29:30
Diváci: 80

Sestavy

Tábor

Moustafa – Špaček, Mašek, Bačo, Céza, Pufr, Máca, Klečacký – Slabý, Slívko, Strachota, Bušta, Pícha, Kostka, Rizák, Bartuška, Hlavín, Suchan.

Slavia

Höhlig – Marek, Vrzal, Derka, Labuzík, Skyba, Lorenz – Šámal, Tichý, Egart, Matějovský, Keller, Tittl, Holejšovský, Kucharčík, Švancar.

Slávističtí dorostenci si spravili chuť po porážce v úvodním zápase sezóny a v Táboře zvítězili 3:2 po nájezdech. Sešívaní drželi až do 58. minuty těsný náskok, nakonec ale vyhráli až v nastaveném čase.

Dvacet dva střel zaznamenali dorostenci Slavie a Tábora v první třetině, v níž diváci viděli dva góly. Po několika menších příležitostech sešívaných skórovali první domácí - byl to jejich kapitán Jan Hlavín, k němuž se v mezikruží odrazil puk a který přesnou ranou prostřelil Höhliga.

Pražané odpověděli dvě minuty před první sirénou. Matějovský se šikovně prokličkoval mezi táborskými beky a uvolnil na levém křídle přesně zakončujícího Matouše Jana Kucharčíka. Ten mohl ještě do konce periody skóre otočit, ale rychlý brejk tentokrát neproměnil.

Slavia na začátku druhé části přečkala oslabení a pak znovu zahrozila. Tobiáš Tichý byl ve 26. minutě dvakrát blízko gólu, Moustafa ho ale vychytal. Jihočeši pak zahrozili v oslabení, ve 30. minutě ovšem skórovali slávisté. Šámal zachytil chybnou rozehrávku domácích a mezi kruhy našel volného Tomáše Vrzala.

Tábor se ve třetí třetině snažil vyrovnat, i když ho sešívaní přestříleli 9:6. Postupně ale začal mít více práce brankář Höhlig, který nakonec těsně před koncem kapituloval. Vyloučení Lorenze potrestal v čase 57:50 Adam Suchan, jenž hned po buly natáhl ke střele a vyrovnal.

Pražané zkusili ještě v samém závěru základní hrací doby zahrozit, Matějovský ale šanci nevyužil. Rozuzlení nepřinesl v prodloužení ani Kucharčík, který ujel sám na bránu, stejně pochodili domácí i v následné přesilovce.

Vítěze tak určily až samostatné nájezdy, ve kterých se za sebou trefili kapitáni Matějovský a Hlavín. Pak už ale skórovali pouze Tobiáš Tichý a Filip Tittl a zajistili Slavii bod navíc.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více