Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
21.9.2023

Dorost nadělil pět branek Litvínovu, vyhrál počtvrté v řadě

5. kolo, čtvrtek 21.9.2023, Slavia - Litvínov
Slavia
5:0
1:0, 1:0, 3:0
Litvínov

Branky

Slavia

15. Šámal, 38. Šámal (Lorenz, Tittl), 54. Kucharčík (Lorenz), 56. Matějovský (Kucharčík), 58. Kucharčík (Vrzal, Hörnig)

Litvínov

Statistiky

Rozhodčí: Šico – Teršíp, Figer
Vyloučení: 7:4
Využití: 1:0

V oslabení: 1:0
Střely na branku: 34:22
Diváci: 47

Sestavy

Slavia

Höhlig – Marek, Vrzal, Derka, Labuzík, Skyba, Lorenz – Šámal, Tichý, Egart, Matějovský, Tittl, Holejšovský, Kucharčík, Švancar, Hörnig.

Litvínov

Trejbal – Bozseník, Babka, Honzík, Winkelhöfer, Uhlík, Břenda – Petružálek, Bednařík, Vondráček, Pospíšil, Sedláček, Trefný, Koky, Raichl, Peroutka, Dostál.

Slávističtí dorostenci vyhráli počtvrté v řadě, když v Edenu nadělili pět branek Litvínovu. Proti týmu ze severu Čech vedli po 40 minutách o dvě branky, vítězství si pak definitivně pojistili ve třetí třetině, která v závěru přinesla i ostré zákroky hostů.

První okamžiky čtvrtečního zápasu patřily dorostencům Litvínova, kteří v jeho úvodu několikrát ohrozili sešívaného brankáře Höhliga. Ten si ale s pokusy Peroutky i Sedláčka poradil a povzbudil tak k aktivitě své spoluhráče, kteří postupně začali určovat tempo hry.

Poměrně aktivní byl v dalších minutách Petr Hörnig, v šesté minutě se pak v zajímavé situaci ocitl Skyba, jehož pas ale hosté zablokovali. Severočeši poté zahrozili v přesilovce, podobně mohl z mezikruží v početní výhodě sešívaných střílet Vrzal, k zakončení se ovšem nakonec nedostal.

Litvínovští následně po vyloučení Hörniga dostali další přesilovku, po jejich minutovém tlaku však skórovali slávisté. Na levém křídle totiž litvínovské obraně ujel Viktor Šámal a střelou ke vzdálenější tyčce překonal gólmana Trejbala. Hosté mohli srovnat hned o minutu později, Raichl ale před prázdnou brankou netrefil.

Tlak Litvínova následovaly tři góly Slavie

Ve druhé třetině už Pražané hře dominovali a soupeře k vážnější šanci nepustili. Sami naopak bránu hostů pravidelně ostřelovali a v závěru prostřední třetiny přidali druhou branku.

Ještě předtím ale ve 24. minutě zakončoval tváří v tvář Trejbalovi mimo Matějovský, ve 34. minutě pálil z levého kruhu Kucharčík a ve 36. minutě se prosmýkl na pravém křídle Viktor Šámal. A byl to právě střelec první branky Slavie, který ve 38. minutě nejprve zabránil zakázanému uvolnění, pak poslal puk na modrou Lorenzovi a následně tečoval jeho nahození mimo dosah Trejbala.

Ofenzivně vstoupili červenobílí také do třetí periody, na jejímž začátku zakončovali nebezpečně zejména kapitán Artur Matějovský a jeho kolega z útoku Kucharčík, který ve 48. minutě projel celou hostující obranou. Forhendový blafák ale zakončoval už z příliš ostrého úhlu.

Matouš Jan Kucharčík se ovšem nakonec dočkal a v 54. minutě definitivně pojistil triumf Slavie. Při své třetí krasojízdě (mezitím měl ještě jednu podobnou individuální akci) si opět pohrál s litvínovskými obránci a tentokrát přesně prostřelil gólmana Trejbala. O dvě minuty později ho napodobil Artur Matějovský, jenž ranou z první – po vyhraném buly Kucharčíka – zvýšil už na 4:0.

Závěr zápasu doprovodily tvrdé zákroky litvínovských hráčů, za něž padlo i vyloučení. To v 58. minutě potrestal dorážkou před brankou Matouš Jan Kucharčík a stanovil konečné skóre na 5:0. Čisté konto udržel brankář David Höhlig a pomohl tak dorostu ke čtvrté výhře z úvodních pěti utkání sezóny.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): První třetina byla z naší strany špatná, chyběl nám pohyb. Od druhé třetiny se to zlepšilo, něco jsme si k tomu řekli a kluci zareagovali výborně. Od druhé třetiny jsme s výkonem spokojení, měl vzestupnou tendenci. Co se týče závěru, tak rozhodčí před třetí třetinou avizoval, že bude hlídat hlavně zákroky na hlavu, což se ale bohužel nedělo. Teď už je otázka, jestli to chtěl vidět, nechtěl vidět nebo to prostě neviděl – jsou tam ve třech. Ještě jsme se na to teď dívali a myslím, že to fauly byly, ale to neovlivníme. Tým, který prohrává 0:5, může reagovat tak, že se na to vykašle, nebo bude hrát takhle. Za mě je to špatně, tyhle fauly k tomu nepatří.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více