Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
28.9.2023

Dorost ovládl první derby v sezóně. Drama rozhodlo až prodloužení

7. kolo, čtvrtek 28.9.2023, Slavia - Sparta
Slavia
2:1p
1:0, 0:0, 0:1 – 1:0
Sparta

Branky

Slavia

5. Kucharčík (Huk, Matějovský), 65. Vrzal (Kucharčík, Huk)

Sparta

54. Novák (Cichoň)

Statistiky

Rozhodčí: Battěk – Dědek, Herles
Vyloučení: 8:4
Využití: 1:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 30:17
Diváci: 47

Sestavy

Slavia

Höhlig – Marek, Vrzal, Hess, Labuzík, Skyba, Lorenz – Šámal, Tichý, Egart, Matějovský, Tittl, Kucharčík, Švancar, Keller, Huk.

Sparta

Tvrzník – Malínek, Burda, Cichoň, Nedvěd, T. Bolocan, Dufek, Hoznourek – Adamec, Trachta, Nestrašil, Novotný, Prikhodko, Hlinka, Hrubý, M. Bolocan, Novák, Volodin.

Dorostenci Slavie nastoupili ve čtvrtek na státní svátek k prvnímu derby proti Spartě v sezóně. Od páté minuty vedli, soupeř ale na konci třetí části srovnal. Sešívaní však nakonec rozhodli v prodloužení, v němž skóroval Tomáš Vrzal.

Slavia začala derby aktivně a hned v úvodu zatlačila Spartu v jejich pásmu, gól z toho ale nebyl. Hned po 54 sekundách dostali domácí přesilovku, ale i přes velký tlak a pár střel Tvrzníka nepřekonali.

Slavia se nakonec prosadila až při hře v plném počtu v 5. minutě. Huk u pravého mantinelu vybojoval puk a předložil ho do mezikruží Matouši Janu Kucharčíkovi, jehož pokus se ještě otřel o tyčku a skončil za zády Tvrzníka. V 9. minutě mohlo být pro sešívané ještě veseleji, ale z krásné kombinace Tichého s Egartem gól nepadl, jelikož pokus druhého jmenovaného Tvrzník skryl pod betony.

Sešívaní dorostenci se nedokázali v první třetině prosadit v ani jedné z přesilovek, kterou hráli. Nestalo se tak ani v pětisekundové početní výhodě 5 na 3. Sparta si v první třetině moc příležitostí nevypracovala, a tak brankář Höhlig neměl moc práce během třetiny.

Na začátku druhé třetiny dohrávala Sparta přesilovku, kterou ale využít nedokázala. Ve 26. minutě čelila Sparta velkému tlaku Slavie, která ji dlouho zamkla před brankou Tvrzníka, ale z tohoto tlaku žádná branka nevzešla. Ve 30. minutě se do šance dostal hostující Nestrašil, který zůstal sám před Höhligem a z prostoru před brankou mířil mezi betony, ale domácí brankář jeho pokus viděl a prostor si pohlídal. Ve zbytku druhé třetiny si oba týmy vytvořili několik menších šancí, ale oba brankáři žádnou do svých branek nepustili, a tak platilo v Edenu i po druhé třetině vedení domácích 1:0.

Sparta ve třetí části srovnala, rozhodlo prodloužení

Do třetí třetiny vstoupily oba celky aktivně, ale zároveň opatrně. Hned v úvodu třetiny se krásně protáhl Lorenz od vlastní brány až do útočného pásma, ale jeho rána byla nepřesná. Sparta zvyšovala tlak, který vyústil ve vyrovnávací gól v 54. minutě.

Cichoň našel v přesilovce Filipa Nováka, jenž si najel až na modrou čáru, odkud tvrdou střelou sebral čisté konto brankáři Höhligovi. Utkání tak muselo rozhodnout až prodloužení. V něm Spartu oslabil Novák, který dostal v 62. minutě trest na 5 minut plus do konce utkání za bodnutí koncem hole. Slavia měla během přesilovky velký tlak a mohla rozhodnout, ale Sparta se dobře bránila.

Když už to vypadalo, že přesilovka zůstane nevyužitá a utkání rozhodnou nájezdy, udeřili nakonec přece jen domácí. 15 vteřin před koncem prodloužení našel Kucharčík hezkou nahrávkou Tomáše Vrzala, který z levého kruhu zamířil do odkryté brány a rozhodl o dvou bodech pro sešívané. Další zápas čeká dorostence už v sobotu, kdy se představí na ledě Mladé Boleslavi.

Ohlasy trenérů
Ladislav Slížek (HC Slavia Praha):

Samozřejmě vítězství nad Spartou vždycky těší, každopádně už jsem říkal klukům v kabině, že od doby, co jsem u dorostu, to bylo jedno z nejslabších derby. Zdálo se mi, že ani nemělo pořádný náboj, nebyly tam emoce a moc se to nedohrávalo z hlediska osobních soubojů a nohy obou mančaftů stály. Přemýšlím, jestli to nebylo třeba způsobeno tím, že jsme ty tréninky měli těžší nebo to bylo o hlavách, je to možné. Každopádně si toho vítězství vážím a myslím si, že bylo zasloužené, i když ne úplně na sto procent, protože jsme Spartu úplně nepřehrávali, ale i tak si myslím, že vítězství bylo zasloužené.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více