Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
5.10.2023

Dorostenci přejeli Liberec, rozhodli ve druhé třetině

9. kolo, čtvrtek 5.10.2023, Slavia - Liberec
Slavia
6:1
0:0, 4:1, 2:0
Liberec

Branky

Slavia

21. Matějovský, 28. Kucharčík (Huk), 38. Šámal (Lorenz), 40. Tichý (Hörnig), 51. Pšenička (Huk, Kucharčík), 56. Šámal (Tittl)

Liberec

30. Krajdl (Šejc, Kachlíř)

Statistiky

Rozhodčí: Hacaperka – Žídek, Štěpánek
Vyloučení: 4:7
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 26:31
Diváci: 47

Sestavy

Slavia

Poletín – Lorenz, Skyba, Labuzík, Hess, Marek, Pšenička – Matějovský, Šámal, Huk, Hörnig, Švancar, Kucharčík, Holejšovský, Tittl, Tichý.

Liberec

Charvát (40. Hrášek) – Stromský, Ehrenberger, Vaněček, Kachlíř, Sanejstr, Seidl, Hrouda – Kinter, Grebeníček, Bělohorský, Šejc, Krajdl, Pekr, Šťástka, Rozsíval, Kratochvíl.

Dorostenci navázali na povedený vstup do sezony a přidávají osmou výhru v řadě. V domácím prostředí červenobílí odskočili především ve druhé třetině, kterou vyhráli 4:1. V poslední dvacetiminutovce pak Slavia přidala ještě další dvě branky. Proti Liberci tak sešívaní zapisují vysokou výhru 6:1.

Úvod utkání začali nebezpečněji hráči Liberce. Bělohorský ani Kinter ale nevyzráli na brankáře Poletína. Na konci prvního dějství se poté dostal do šance také Artur Matějovský. Domácí hokejista nezužitkoval přečíslení dvou na jednoho. A tak padla první branka až po první pauze.

V jednadvacáté minutě potrestal Artur Matějovský chybu liberecké obrany a pod tlakem obránce zamířil přesně k tyči. O dalších sedm minut později už Slavia vedla o dvě branky. Střela Davida Huka propadla brankářovi Charvátovi a vzniklého zmatku využil Matouš Jan Kucharčík, který se štěstím navýšil vedení svého celku.

Ani tento stav ale netrval dlouho. Ve třicáté minutě se po špatném střídání červenobílých Dominik Krajdl zasloužil o snížení na 2:1. Hokejisty z hlavního města obdržená branka nemusela dlouho mrzet. V osmatřicáté minutě vrátil dvoubrankové vedení svému celku Viktor Šámal, který zamířil pod břevno liberecké branky.

Dominance Slavie pokračovala

Na 4:1 navýšil ještě před koncem druhé dvacetiminutovky Tobiáš Tichý. . Sešívaný útočník ujel obraně Tygrů a v samostatném nájezdu skóroval. Liberec zareagoval do poslední části změnou brankáře, který poprvé lovil puk z branky v jednapadesáté minutě hry.

V přesilové hře našel Huk zcela volného Maxe Pšeničku, který poloodkrytou brankou nepohrdnul. Naposledy severočeský celek inkasoval pět minut před závěrečnou sirénou. Tittlova pobídka skončila u Viktora Šámala. Střelec Slavie objel Hráška a druhou brankou stanovil konečný stav 6:1.

Ohlasy trenérů
Ladislav Slížek (HC Slavia Praha):

Celý tým bych chtěl pochválit za velmi dobrý výkon. První třetina byla z naší strany trošku rozpačitá, Liberec, ačkoliv je dole, podal sympatický výkon. Hokej se přeléval ze strany na stranu a od druhé třetiny jsme byli lepší. Když jsme dostali branku na 2:1, rychle jsme se z toho dokázali oklepat a vrátit se do dvoubrankového vedení. I ve třetí třetině jsme hráli v tempu a nic jsme nevypustili. A jak jsem i řekl klukům v šatně, já jsem si dnešní zápas ohromně užil.

Milan Plodek (Bílí Tygři Liberec):

První třetina byla z našeho pohledu slušná, hráli jsme to, co jsme chtěli. Celkově ale nemáme tlak do branky, ani střely, po kterých by přišly nebezpečné dorážky. S tím se bohužel trápíme od začátku ročníku a dnes se to bohužel opět potvrdilo. Vytvořili jsme si podobný počet šancí, jako měla Slavie. Domácí ale dali šest branek a my pouze jednu. Musíme začít hrát více na efektivitu, než na krásu, jako je tomu nyní.

Autor Filip Schuster
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více