Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
7.10.2023

Dorost na lídra nevyzrál, v Edenu mu nevyšel vstup do zápasu

10. kolo, sobota 7.10.2023, Slavia - Karlovy Vary
Slavia
3:7
1:5, 1:1, 1:1
Karlovy Vary

Branky

Slavia

18. Matějovský, 25. Huk, 57. Šámal (Matějovský)

Karlovy Vary

1. Slavík (Wardas), 1. Tomek (Kváš), 12. Poizl (L. Slavík), 12. Habla (Kožík), 20. Dyk (Wardas), 37. Wardas (Tomek), 52. Kváš (Tomek, Blažek)

Statistiky

Rozhodčí: Horažďovský – Bernard, Zahradníček
Vyloučení: 2:4
Využití: 0:0

V oslabení: 2:0
Střely na branku: 33:28
Diváci: 47

Sestavy

Slavia

Höhlig (12. Neduchal) – Lorenz, Skyba, Labuzík, Pšenička, Marek – Huk, Keller, Švancar, Kucharčík, Holejšovský, Tittl, Matějovský, Tichý, Šámal.

Karlovy Vary

Psohlavec – Čermák, Dyk, Pelikán, Kubizniak, Postl, Kůrka – Habla, Kváš, Wardas, Šilhan, Poizl, Slavík, Šedivec, Kožík, Tomek, Blažek.

Do Edenu v sobotu zavítaly neporažené Karlovy Vary. S těmi se navíc slavističtí dorostenci již střetli v prvním kole. Obě utkání měla podobný průběh. Sešívaným hrubě nevyšla první třetina a hosté si už pak pohodlný náskok v průběhu utkání pohlídali.

Pražanům nevyšly první minuty zápasu. Už po devíti vteřinách se prosadil hostující Lukáš Slavík, který zakončil po přihrávce Wardase. Na to svého spoluhráče následoval po 32 vteřinách Petr Tomek. Ten v podstatě z identické situace dva na jednoho dokázal vytěžit druhou branku zápasu.

Domácí se snažili dostat do tempa zápasu, ale často kazili jednoduché přihrávky a toho využívali hosté k rychlým přechodům. V 12. minutě se k puku po buly dostal David Poizl, který nasměroval svou střelu mezi betony Höhliga. Znovu ještě v samé minutě zvládly Karlovy Vary přidat čtvrtou branku, kdy se tentokrát prosadil Jakub Habla. Tato trefa vyústila ve střídaní na brankářském postu, kdy na domácí straně postavil do brány Neduchal.

Malé světélko na konci tunelu viděl kapitán sešívaných Artur Matějovský, který dokázal ve vlastním oslabení vypíchnout puk a v souboji jeden na jednoho nedal Psohlavcovi šanci. Radost z gólu mu ale nevydržela dlouho, protože hosté rychle odpověděli, když se sám před brankou ocitl Kryštof Dyk a upravil skóre na 5.1.

Hosté si zbytek zápasu pohlídali

V druhém dějství se zvládli hráči v bílém trochu vzchopit a snažili se s utkáním ještě něco udělat. Z trestné lavice si našel odhozený puk David Huk, který si se situací dokázal poradit a překonal Psohlavce. Karlovy Vary v 37. minutě znovu kontrolovaly stav zápasu.

Aktivní Viktor Wardas si najel na přihrávku Tomka a na jeho následnou střelu byl Neduchal krátký. Domácím postupně docházely síly a s přibývajícími minutami bylo jasné, že se zápas už jen dohrává.

V závěrečné třetině se už hosté příliš nehnali do zakončení. I přes to se v 52. minutě měnilo skóre právě ve prospěch hostujícího celku. Po odrazu od Neduchala se dostal puk k Michalu Kváškovi, který zakončoval v podstatě do prázdné branky. Sešívaní potom znovu ve vlastním oslabení dokázali překvapit a po přihrávce Matějovského upravil Viktor Šámal na konečných 3:7.

Ohlasy trenérů
Tomáš Kucharčík (HC Slavia Praha):

Rozhodla první třetina a náš nástup do ní. Zklamalo mě, že hrajeme s prvním a měli jsme očekávat jejich sílu, kterou respektujeme. Bohužel podle toho ten začátek nevypadal. Bylo to ustrašený. Oni šli v prvních třech minutách dva na jednoho a to bohužel rozhodlo. Soupeři pak narostly křídla, ale my jsme se naštěstí prali do konce. Nicméně už bylo po zápase.

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary):

Věděli jsme, že to bude těžké utkání. Nicméně se nám povedl vstup do zápasu, který byl podle mě nejlepší od nás v letošní sezóně. V druhé třetině začala Slavia trošku hrát, ale my jsme to završili šestým gólem a ve třetí třetině jsme si už utkání pohlídali.

Autor Denis Freitas Lopes
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více