Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
12.10.2023

Dorostenci si zkomplikovali závěr, ale Tábor porazili

11. kolo, čtvrtek 12.10.2023, Slavia - Tábor
Slavia
6:5
1:1, 2:2, 3:2
Tábor

Branky

Slavia

18. Šámal (Tittl, Švancar), 22. Šámal, 35. Pšenička (Kucharčík, Oh), 42. Tittl (Švancar), 46. Marek (Matějovský, Skyba), 47. Matějovský (Kucharčík)

Tábor

6. Pánek (Mohyla, Pufr), 25. Hlavín (TS), 38. Hlavín (Slívko, Mašek), 57. Pufr (Hlavín), 59. Pufr (Suchan, Hlavín)

Statistiky

Rozhodčí: Turhobr – Žídek, Černohlávek
Vyloučení: 6:6
Využití: 1:2

V oslabení: 1:0
Střely na branku: 45:24
Diváci: 47

Sestavy

Slavia

Poletín – Skyba, Oh, Hess, Pšenička, Marek – Huk, Hörnig, Švancar, Kucharčík, Holejšovský, Tittl, Matějovský, Tichý, Šámal.

Tábor

Moustafa – Pufr, Bačo, Mohyla, Mašek, Špaček, Šťastný – Šustík, Slabý, Svoboda, Suchan, Hlavín, Pánek, Rizák, Kostka, Pícha, Strachota, Slívko.

Slávističtí dorostenci se po prohře s Karlovými Vary vrátili na vítěznou vlnu. V závěru sice dvakrát inkasovali a vedli jen 6:5, ale výhru se jim vybojovat podařilo.

Hosté z Tábora se po necelých šesti minutách ujali vedení. Přesilovou hru bleskově využil Sebastian Pánek. Slavia mohla odpovědět v jedenácté minutě, kdy Švancar z kruhu přestřelil branku Moustafy.

Vyrovnání přišlo až v osmnácté minutě. Tittl zavezl kotouč do útočného pásma, vystřelil na brankáře a Viktor Šámal se postaral o dorážku.

Slavia se po minutě a půl druhé třetiny dostala do vedení 2:1. Viktor Šámal vystihl v oslabení rozehrávku soupeře, dostal se do brejku a zakončil nad vyrážečku Moustafy.

Ve 25. minutě srovnal Tábor z trestného střílení na 2:2. Jan Hlavín udělal forhendovou kličku, kterou překonal Poletína.

O necelé dvě minuty mohlo být pro domácí ještě hůře, brankář už totiž ležel na zádech, ale hostující hráči nedostali kotouč za brankovou čáru. Po téhle přežité příležitosti soupeře se slávisté dostali znovu do vedení. Kombinaci v útočném pásmu zakončil Max Pšenička.

Ani tenhle stav však nevydržel do konce druhé třetiny a Tábor znovu odpověděl. V situaci dvou proti jednomu vzal zakončení na sebe Jan Hlavín a nemýlil se.

Slávisté vstoupili do třetí třetiny aktivně a během necelých deseti minut vstřelili tři branky. Nejprve se prosadil Filip Tittl, poté David Marek a jako třetí ihned po vzahování Artur Matějovstký.

Tábor v závěru snížil na 5:6, obě branky obstaral Antonín Pufr. Při další hře bez brankáře už ale vyrovnat nestihl a Slavia vítězí po dramatické koncovce těsným jednogólovým rozdílem.

Ohlasy trenérů

Tomáš Kucharčík (HC Slavia Praha): Za tři body jsme určitě rádi, i když ten zápas nebyl úplně ideální z naší strany, hlavně v obranné fázi. Naštěstí jsme se s tím poprali a tři body jsme získali.

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více