Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
21.10.2023

Dorost si zastřílel v Litvínově, odskočil ve druhé třetině

14. kolo, sobota 21.10.2023, Litvínov - Slavia
Litvínov
2:6
1:1, 0:3, 1:2
Slavia

Branky

Litvínov

16. Žák (Sedláček, Bednařík), 50. Kurnat (TS)

Slavia

11. Kucharčík (Matějovský), 23. Holejšovský (Tichý, Švancar), 34. Šámal (Kucharčík, Matějovský), 36. Skyba (Kucharčík, Matějovský), 46. Huk (Šámal, Švancar), 54. Kucharčík

Statistiky

Rozhodčí: Folk – Goltsch, Bertlík
Vyloučení: 7:5
Využití: 0:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 29:31
Diváci: 98

Sestavy

Litvínov

Udržal – Žák, Uhlík, Winkelhöfer, Honzík, Bozseník, Babka – Kurnat, Petružálek, Dostál, Peroutka, Koky, Trefný, Sedláček, Pospíšil, Bednařík.

Slavia

Poletín – Lorenz, Skyba, Oh, Labuzík, Marek, Pšenička – Egart, Šámal, Huk, Švancar, Kucharčík, Holejšovský, Tittl, Matějovský, Tichý.

Sešívaní dorostenci ve druhé třetině sobotního zápasu v Litvínově odskočili a nakonec vyhráli 6:2. V prostřední části dali tři branky, náskok si pak pohlídali. Dva góly a dvě nahrávky zaznamenal Matouš Jan Kucharčík, třikrát asistoval Artur Matějovský.

V prvním vzájemném zápase proti Litvínovu slávističtí dorostenci vyhráli 5:0 a i v tom druhém si zastříleli. Skóre v 11. minutě otevřel Matouš Jan Kucharčík, který jako poslední dorazil do sítě puk po odražené střele Matějovského.Sešívaní pak nevyužili přesilovku a o pár minut později inkasovali – přestože se Marku Žákovi střela nepovedla, jeho neobvyklý lob však nakonec za gólmana Poletína doputoval.

Druhá část patřila Slavii, která třemi góly domácím odskočila. Úspěšnou akci založil Švancar, po jehož souboji v rohu se puk od Tichého odrazil příhodně k Josefu Holejšovskému, který sám v mezikruží zamířil přesně. Tlak hostů pokračoval a v rychlém sledu přidali ve 34. a 36. minutě další dvě trefy.

Nejprve skóroval kapitán po perfektní kombinaci Viktor Šámal, kterého našel zcela volného Matějovský. Ten poté v přesilovce spolu s Kucharčíkem připravil gól pro před brankou stojícího Daniela Skybu.

Litvínov už zápas zdramatizovat nedokázal, zejména když ve 46. minutě slávisté popáté skórovali. Švancar vypíchl rozehrávku Litvínovských a následně se Šámalem nahrál přesně střílejícímu Davidu Hukovi. Poté, co chemici v 50. minutě snížili brankou z trestného střílení, udělal v 54. minutě závěrečnou tečku druhým gólem v utkání Matouš Jan Kucharčík.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více