Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
14.11.2023

První zápas po pauze dorostu nevyšel. V Edenu těsně padl s Boleslaví

17. kolo, úterý 14.11.2023, Slavia - M. Boleslav
Slavia
2:3
0:0, 0:3, 2:0
M. Boleslav

Branky

Slavia

43. Kucharčík (Pšenička, Šámal), 54. Tichý (Švancar, Huk)

M. Boleslav

26. Churáček (Vasiak, Hájek), 27. Kristek, 28. Maxin (Kristek)

Statistiky

Rozhodčí: Turhobr – Hošťálek, Uhlík
Vyloučení: 7:5
Využití: 2:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 29:32
Diváci: 93

Sestavy

Slavia

Höhlig – Lorenz, Skyba, Oh, Labuzík, Marek, Pšenička – Egart, Šámal, Huk, Švancar, Kucharčík, Holejšovský, Tittl, Matějovský, Tichý.

M. Boleslav

F. Kovář – Macháček, Čermák, Doležel, Kříž, D. Kovář, Hora – Vasiak, Maxin, Zhdanov, Hájek, Kristek, Fink, Hanyš, Kurka, Matějka, Churáček, Hrouda.

Dorostenci Slavie se po reprezentační pauze vrátili do hry. V úterý proti Mladé Boleslavi dotahovali třígólovou ztrátu, kterou ve třetí třetině snížili na jednogólovou, vyrovnat se jim ale nepovedlo a po třech výhrách v řadě prohráli 2:3.

V první třetině se čekalo na šanci do 5. minuty, kdy dostal Tittl přihrávku do předbrankového prostoru, ale nedokázal puk ideálně trefit. Oba týmy si pak vytvořily několik příležitostí, ale oba brankáři odolali. Více ze hry ale měli sešívaní, kteří mohli vést od 20. minuty. 22 sekund před koncem první třetiny dostal Tittl přihrávku do jízdy a ujížděl na Kováře, ale v poslední chvíli mu puk sjel z hole a skončil mezi jeho bruslemi.

Do druhé třetiny vstoupila lépe Mladá Boleslav, která v čase 25:11 otevřela skóre. Vasiak zpoza branky přihrál do prostoru před brankou Davidu Churáčkovi, který zcela nepokrytý trefil místo nad betonem Höhliga.

Uběhlo jen 53 a Středočeši skórovali podruhé. Slávisté ztratili puk, čehož využil kapitán Jakub Kristek, který svůj únik zakončil přesnou ranou z mezikruží. Ve 28. minutě už to bylo dokonce o tři góly. Imrich Maxin skóroval přesnou ranou z mezikruží po nahrávce Kristka.

Slavia ztrátu nedohnala

Boleslav pak znovu zahrozila ve 32. minutě, kdy Ždanov ujížděl na Höhliga, ale jeho rána skončila nad brankou. Ve 35. minutě měla Boleslav ještě větší šanci. Hanyš s Finkem se dostali do přečíslení a několikrát si vyměnili puk. První jmenovaný nakonec zakončoval a měl před sebou úplně prázdnou bránu, jenže Höhlig se fantastickým zákrokem natáhl skrz brankoviště a zastavil celou šanci.

Ve 39. minutě pak viděli diváci v Edenu gesto fair play. Jeden z hráčů Boleslavi měl jít na dvě minuty na trestnou lavici, ale přiznal rozhodčímu, že se faulu nedopustil, a tak se nevylučovalo a diváci to ocenili potleskem. Hned na začátku třetí třetiny se před Kovářem vytvořila skrumáž, ze které ale nikdo ze slávistů nedokázal puk dostat do sítě.

Ve 43. minutě se poprvé radovali domácí, kteří po 12 sekundách zužitkovali přesilovku. Pšenička našel Matouše Jana Kucharčíka, jehož rána z úhlu se od zad brankáře Kováře odrazila do brány.

Ve 47. minutě si domácí zkomplikovali situaci, když Oh narazil Vasiaka na mantinel a zamířil do kabin po trestu na 5 minut plus do konce utkání. I ve dlouhém oslabení ale Slavia hrozila. Kucharčík ve 47. minutě ujel, ale jeho rána trefila pouze jednoho z hostujících hráčů. Švancar pak v další šanci neuspěl sám před Kovářem.

Přesilovka Boleslavi ale netrvala celých pět minut, protože Hora během ní fauloval a hrálo se dvě minuty ve čtyřech a Slavia tak dlouhé oslabení zvládla. Domácí pak ještě jednou využili přesilovku a snížili na rozdíl jedné branky – Švancarovu ránu Kovář vyrazil k Tobiášu Tichému, který měl snadnou práci a doklepl puk do odkryté brány.

Slavia ovšem ani přes závěrečný tlak srovnat nedokázala a po třech výhrách v řadě odešla poražena. Další zápas čeká Pražany už ve čtvrtek na ledě Liberce.

Ohlasy trenérů
Ladislav Slížek (HC Slavia Praha):

Čekali jsme těžší utkání, což se potvrdilo. Během pauzy jsme trénovali v nějakých 10 nebo 12 lidech. Chyběli nám v utkání věci, které už máme zaumatizované. Pozitivní je to, že jsme se nevzdali ve třetí třetině a že jsme to nějakým způsobem zdramatizovali, za což bych klukům chtěl poděkovat. Jsme samozřejmě zklamaní, že jsme prohráli. Nechci říct, že to bylo očekávané, ale tím, jak jsme trénovali, se ten výkon dal očekávat, ale nechci to tímhle omlouvat. Myslím si, že v příštích zápasech už to bude jenom a jenom lepší. Určitě nepřesnosti byly i kvůli tomu, že to byl náš první zápas po pauze. Před pauzou nám utkání odložila Sparta, takže z nějakých 16 dnů volna bylo najednou 22 a naposledy jsme hráli 22. října. Kluci se nám pak rozutekli po repre, někteří byli zranění a někteří šli na Kobru, takže jsme trénovali v 10 lidech, takže tam určitě nepřesnosti byly, ale věřím, že bude líp. Třetí třetina už byla celkem fajn a bylo fajn, že jsme se nevzdali a že jsme bojovali až do konce a Boleslav vyhrála zaslouženě.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více