Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
16.11.2023

Návrat na vítěznou vlnu. Dorostenci vezou z Liberce tři body

18. kolo, čtvrtek 16.11.2023, Liberec - Slavia
Liberec
1:3
0:1, 1:1, 0:1
Slavia

Branky

Liberec

28. Seidl (Hrouda)

Slavia

20. Tichý (Pšenička), 31. Kucharčík (Matějovský), 60. Matějovský

Statistiky

Rozhodčí: Bernat – Juránek, Serbus
Vyloučení: 5:5
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 25:21
Diváci: 62

Sestavy

Liberec

Charvát – Stromský, Ehrenberger, Vaněček, Kachlíř, Seidl, Hrouda – Šťástka, Kratochvíl, Grebeníček, Bělohorský, Šejc, Krajdl, Pekr, Choma, Kinter.

Slavia

Höhlig – Lorenz, Skyba, Oh, Hess, Marek, Pšenička – Matějovský, Šámal, Huk, Hörnig, Švancar, Kucharčík, Holejšovský, Tittl, Tichý.

Dorostenci Slavie se ve čtvrtek představili na ledě Liberce. Sešívaní v každé třetině jednou skórovali a dokráčeli si pro vítězství 3:1 a tři body. Dvěma body se na výhře podílel kapitán Artur Matějovský.

Na první větší šanci se čekalo do 12. minuty, kdy se dostal do samostatného úniku Huk, ale domácí brankář Charvát ho betonem vychytal. V 15. minutě poprvé výrazněji zahrozili Bílí Tygři. Vaněček krásně našel Kinteru a ve dvou se řítili na Höhliga. Vaněček nahrál Kinterovi, jenže puk se posléze na hranici brankoviště odrazil a v brance neskončil.

16 vteřin před koncem první části se poprvé prosadila Slavia. Pšeničkova dělovka skončila před bránou Charváta a zpoza brány si pro puk dojel Tobiáš Tichý, jenž přesnou ranou překvapil Charváta.

Ve 25. minutě předvedli slávisté hezkou souhru, na jejímž konci stál kapitán Matějovský, který mířil do odkryté brány, ale Charvát předvedl tygří skok a celou situaci zahránil. Ve 28. minutě bylo srovnáno. Nahození Hroudy bylo tečováno a nadělalo Höhligovi problémy. Puk nakonec vyplaval za jeho zády, kde jej do úplně odkryté brány doklepl Jakub Seidl.

Dva body Matějovského zařídily výhru

Ve 31. minutě ale znovu sešívaní vedli. Nahození Matějovského se dostalo za všechny bránící hráče. Z hrany brankoviště si puk sebral Matouš Jan Kucharčík, který si šikovnou kličkou položil Charváta a zakončil do odkryté branky. Ve 35. minutě vyslal dalekonosnou ránu Ehrenberger a puk už pomalu padal do brány Höhliga, ale slávistický brankář puk těsně před brankovou čarou stihl schovat kotouč ve své lapačce a zabránil vyrovnání.

Ve 39. minutě se pak vytáhl i domácí brankář Charvát. Šámal dostal krásnou průnikovou nahrávku, kterou se dostal do samostatného úniku, ale Charvát vytáhl skvělý zásah vyrážečkou. Další šance přišly až ve třetí části. Hrouda se ocitl sám před Höhligem, ale domácí útočník trefil pouze vyrážečku slávistického brankáře, od které se puk odrazil do rohu.

Liberec to pak zkoušel v šesti, ale risk mu nevyšel, protože 52 sekund před koncem trefil prázdnou libereckou klec střelou přes celé pásmo Artur Matějovský. Slávisté tak zvítězili 3:1. Další zápas odehrají sešívaní v sobotu na ledě Karlových Varů.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více
A-TÝM 1.5.2024

Ve Slavii zůstává nejlepší střelec i dvojice mladých útočníků

Tři hráči, kteří loni působili v Edenu na základě dohody s extraligovými kluby, podepsali pro nadcházející sezonu smlouvy se Slavií. Zůstává nejlepší střelec týmu Matěj Beran i mladí útočníci s ...

Číst více
ROZHOVORY 30.4.2024

Na Slavii nám dali volnost, pochvaluje si Curran. Je to můj domov, říká Poletín

Útočníci Maxmilian Curran (vpravo) a Tomáš Poletín jsou dvěma ze čtyřmi reprezentantů na MS do 18 let, kteří mají slávistickou minulost. Curran loni dokonce nastoupil do dvou utkání A-týmu, Poletín ...

Číst více