Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
18.11.2023

Dorostenci vyhráli na ledě lídra v Karlových Varech

19. kolo, sobota 18.11.2023, Karlovy Vary - Slavia
Karlovy Vary
1:3
0:2, 1:1, 0:0
Slavia

Branky

Karlovy Vary

31. Poizl (Tomek)

Slavia

4. Tittl (Egart, Pšenička), 11. Tichý (Holejšovský, Egart), 31. Tittl (Huk, Tichý)

Statistiky

Rozhodčí: Turhobr – Deja, Uhlík
Vyloučení: 5:6
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 32:31
Diváci: 89

Sestavy

Karlovy Vary

Psohlavec – Kubizniak, Kubík, Čermák, Dyk, Jílek, Bednář – Kváš, Wardas, Poizl, Slavík, Habla, Kyncl, Vaníček, Tomek, Blažek.

Slavia

Poletín – Lorenz, Skyba, Oh, Hess, Marek, Pšenička – Egart, Šámal, Huk, Švancar, Kucharčík, Holejšovský, Tittl, Matějovský, Tichý.

Slávističtí dorostenci teprve jako druhý tým v letošní sezóně porazili v základní hrací době Karlovy Vary. Na ledě lídra soutěže otevřeli skóre ve čtvrté minutě a postupně dali tři góly. Domácí poprvé v tomto ročníku dali jen jednu branku.

První minuty úvodní třetiny vypadaly lépe pro Energii. Hned po buly se zmocnila puku a mířila před soupeřovu branku. Na jeden moment se sice dostala Slavia ke slovu, ale jen na chvíli. Poté totiž musela bránit oslabení, v níž zahrozil domácí Poizl, který jen těsně minul horní tyč.

Po vypršení trestu Slavie uběhlo skoro dvacet vteřin, když se radovala z úvodního gólu. Ve čtvrté minutě se podařilo ujet Tadeášovi Egartovi a Filipu Tittlovi, který přesně zakončil do pravého horního rohu.

Ačkoliv se hra rychle přesouvala ze strany na stranu, tak si od té chvíle puk hlídali spíše Pražané. Potvrdili to znovu v 11. minutě, kdy se přes střední pásmo dostal s kotoučem Josef Holejšovský. Vedle něho se držel Tobiáš Tichý, který si najížděl přímo na bránu, kde čistě zakončil pod horní tyč.

Začátek druhé dvacetiminutovky patřil znovu Slavii, i když se pak musela bránit v oslabeních. Přesilovku soupeře pak ubránili také Energetici, ale sedm minut nato inkasovali potřetí. Po nátlaku zvýšil skóre ve 31. minutě Filip Tittl, který od modré propálil vše, co mu stálo v cestě.

Třetí třetina se šancemi, ale bez gólů

Karlovarští nicméně už po 24 vteřinách odpověděli. Konkrétně to byl David Poizl, který po nahrávce Tomka využil zmatku před brankovištěm a zakončil mezi betony. Do konce druhé části se poté oba týmy po krátkých intervalech střídaly v útočném pásmu.

Poslední třetina sice už žádnou branku nepřinesla, diváci se ale rozhodně nenudili. Karlovy Vary v úvodu ubránily oslabení 3 proti 5 a poté se pustily do útočení. Stříleli například Dyk, Blažek nebo Poizl, Poletín si s jejich pokusy ale poradil.

Přibližně v polovině části se poté hra opět otočila a na scénu přišla Slavia – zakončovali Holejšovský nebo Šámal. Vary tři minuty před koncem odvolaly brankáře, snížit se jim ovšem nepodařilo. Na obou stranách byly k vidění velké šance – prázdnou bránu zkoušeli trefit Skyba a Tichý, v posledních vteřinách se naopak činil brankář Poletín.

Dorostenci Slavie tak navázali na čtvrteční výhru z Liberce a po dvou porážkách poprvé v sezóně Karlovy Vary porazili. Vedle Plzně se také stali teprve druhým týmem, který Západočechy porazil v základní hrací době.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více