Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
23.11.2023

Třetí vítězství v řadě. Dorost si zastřílel v Táboře

20. kolo, čtvrtek 23.11.2023, Tábor - Slavia
Tábor
3:8
0:2, 1:5, 2:1
Slavia

Branky

Tábor

39. Svoboda (Pufr, Slívko), 43. Šustík (Pánek, Suchan), 52. Strachota (Bušta)

Slavia

13. Huk (Oh, Tittl), 16. Švancar (Huk, Tittl), 27. Skyba (Hörnig, Egart), 29. Kucharčík (Šámal, Matějovský), 31. Kucharčík (Matějovský, Pšenička), 33. Oh (Huk, Švancar), 35. Tittl (Švancar, Huk), 41. Kucharčík (Matějovský)

Statistiky

Rozhodčí: Šperl – Štofa, Kubíček
Vyloučení: 6:2
Využití: 1:2

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 26:75
Diváci: 60

Sestavy

Tábor

Spálenka (35. Moustafa) – Pufr, Céza, Bačo, Mašek, Šťastný, Ryšavý, Mohyla – Bušta, Slabý, Rizák, Suchan, Pánek, Kostka, Svoboda, Šustík, Strachota, Slívko.

Slavia

Höhlig – Lorenz, Skyba, Oh, Hess, Marek, Pšenička – Egart, Šámal, Huk, Hörnig, Švancar, Kucharčík, Tittl, Matějovský, Tichý.

V posledních dvou kolech Extraligy dorostu slávisté nejprve porazili Liberec a posléze si připsali skalp lídra tabulky. Na povedené výsledky nyní navázali na ledě Tábora, který udolali vysoko 8:3. O vítězi rozhodla již druhá třetina, ve které sešívaní nasázeli svému soupeři pět branek.

Slavia v úvodu zápasu nejprve ubránila dvě přesilové hry soupeře. Krátce po polovině prvního dějství pak ranou z otočky Pražany poslal do vedení David Huk. O dvě minuty později skóre navýšil úspěšnou dorážkou Vojtěch Švancar.

Třetí branku přidal ve 27. minutě Daniel Skyba, který využil chyby domácích a uklidil kotouč do odkryté klece. Na 4:0 posléze zvýšil střelou z mezikruží Matouš Jan Kucharčík. Tentýž hráč v polovině utkání zaznamenal další trefu, když po pěkném průchodu svého spoluhráče zasunul kotouč za záda bezmocného brankáře domácích.

Slávistům se i nadále střelecky dařilo. Další úspěšnou střelu zaznamenal ve 33. minutě Kyung Yeol Oh. Sedmou branku sešívaných na své konto zapsal Filip Tittl, jenž do odkryté branky zakončil přesnou kombinaci kolem svatyně domácích. Přibližně minutu a půl před koncem druhého dějství přidali svou první branku také hokejisté Tábora, na 1:7 snížil Václav Svoboda.

Dvaadvacet vteřin po úvodní buly poslední třetiny se slávisté radovali znovu. Další nádhernou kombinaci do prázdné branky zakončil Matouš Jan Kucharčík. O dvě minuty později se podruhé v zápase prosadili domácí, když kotouč za záda gólmana nasměroval Robin Šustík. Naposledy se pak skóre měnilo v 52. minutě. Slávistickým obráncům ujel Jiří Strachota, který bekhendovou kličkou korigoval konečný stav zápasu na 8:3 pro Pražany.

Sešívaní dorostenci tedy proti Táboru prodloužili sérii vítězství již na tři utkání v řadě a upevnili tak svou pozici na druhém místě tabulky. K dalšímu střetnutí nastoupí v sobotu na domácím ledě proti Českým Budějovicím.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více