Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
25.11.2023

Dorostenci v Edenu nestačili na České Budějovice

21. kolo, sobota 25.11.2023, Slavia - Č. Budějovice
Slavia
1:2
0:2, 0:0, 1:0
Č. Budějovice

Branky

Slavia

59. Tichý (Skyba, Matějovský)

Č. Budějovice

16. Blažek (Přibyl, Hanzák), 17. Mařík (Hečko, Šrámek)

Statistiky

Rozhodčí: Hrdlička – Karda, Pavlačková
Vyloučení: 8:12
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 35:27
Diváci: 64

Sestavy

Slavia

Poletín – Lorenz, Skyba, Oh, Hess, Marek, Pšenička – Egart, Šámal, Huk, Švancar, Kucharčík, Holejšovský, Tittl, Matějovský, Tichý.

Č. Budějovice

Novák – Matějka, Schmied, Šrámek, Jaroš, Blažek, Nedorost – Trefil, Lev, Mařík, Novotný, Hečko, Hřebejk, Muška, Hanzák, Přibyl.

Slávističtí dorostenci po třech výhrách v řadě prohráli, když v sobotním duelu nestačili na České Budějovice. Ty se v Edenu dostaly v první třetině do dvoubrankového vedení, a přestože sešívaní v závěru snížili, vyrovnat už nedokázali.

První minuty utkání patřily slávistům, kteří se snažili odčinit porážku z posledního vzájemného utkání s Motorem v polovině října. Dvakrát střílel Švancar, který nejprve po individuální akci minul, v přesilovce ho pak z dobré pozice zastavil brankář hostů Novák.

Postupně ale začali přebírat iniciativu Jihočeši – samostatně se snažili prosadit Mařík nebo Novotný. Skóre však až v 16. minutě otevřel Filip Blažek, jehož nenápadné nahození doplachtilo přes clonící hráče do sítě.

Než stihl hlasatel oznámit střelce a asistenty, přišla druhá. Po 29 vteřinách ujel slávistické obraně Nikolas Mařík a i s mírnou dávkou štěstí prostrčil puk za gólmana Poletína, který proti němu vyjel hokejkou.

Třetí třetinu narušila vyloučení

Motor mohl po necelých třech minutách druhé části odskočit už do třígólového vedení, střela Šrámka ale nakonec skončila na horní tyčce. Oba týmy pak hrály přesilovky, na konci jedné z nich stříleli nebezpečně domácí Kucharčík s Matějovským. Z dobrých pozic mířili i Skyba nebo Šámal, ale ani oni úspěšní nebyli.

Většina třetí třetiny se nesla v duchu vyloučení, a to zejména na slávistické straně. Celkem 35 trestných minut slávista Šámal, dvakrát rozhodčí potrestali i trenéry sešívaných. Motor ale nabídnuté dlouhé přesilovky 5 na 3 nevyužil, na čemž měl velkou zásluhu brankář Poletín.

Byli to naopak červenobílí, kdo dokázal v 59. minutě ještě zápas zdramatizovat. Tvrdou dělovkou od modré se trefil Tobiáš Tichý a dal kontaktní gól. České Budějovice ovšem náskok i přes nápor slávistů ubránily a po výhře 2:1 si odvážejí všechny tři body.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): Z naší strany to nebyl dobrý výkon – v prvních dvou třetinách to bylo špatné, ve třetí jsme se kvůli vyloučením nedostali do hry, takže bylo těžké to obracet. Dvě třetiny jsme ale prostě byli horší. Oni měli nasazení, protože ví, že hrají o pětku. I když jsme kluky upozorňovali, že to bude těžký zápas, tak oni šli vyhrát a my jsme si šli zahrát.

David Vrbata (HC Motor České Budějovice): Mohlo to být hodně kvalitní utkání z obou stran, bohužel to pak ke konci byla taková bramboračka a hodně vyloučených na obou stranách. Pro nás s dobrým koncem a jsme rádi za tři body.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více