Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
30.11.2023

Dorostenci oslavili postup do vyřazovací části vítězstvím nad Kladnem

22. kolo, čtvrtek 30.11.2023, Kladno - Slavia
Kladno
4:8
2:2, 1:3, 1:3
Slavia

Branky

Kladno

5. Beran (Háž, Klempíř), 17. Pytlík (Rambousek), 38. Novák (Háž), 44. Beran (Klempíř, Dörfl)

Slavia

10. Šámal (Marek, Matějovský), 20. Matějovský (Pšenička, Kucharčík), 21. Šámal (Kucharčík, Marek), 33. Holejšovský (Oh), 36. Pšenička (Šámal, Matějovský), 47. Tichý (Labuzík, Huk), 48. Kucharčík (Šámal, Matějovský), 60. Lorenz (Švancar)

Statistiky

Rozhodčí: Turhobr – Maňák, Pěkný
Vyloučení: 6:4
Využití: 0:2

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 29:37
Diváci: 60

Sestavy

Kladno

Voráček – Borkovec, Dörfl, Štefík, Müller, Krása, Háž – Novák, Pěch, Kozák, Klempíř, Pytlík, Polášek, Kulich, Rambousek, Valuš, Beran.

Slavia

Neduchal – Lorenz, Skyba, Oh, Labuzík, Hess, Marek, Pšenička – Egart, Šámal, Huk, Keller, Švancar, Kucharčík, Holejšovský, Matějovský, Tichý.

Sešívaní dorostenci se utkali s posledním týmem ligové tabulky – kladenskými Rytíři. Ačkoli se jim první třetina výsledkově tolik nevydařila, ve zbytku utkání dokázali svému soupeři odskočit a střetnutí opanovali v poměru 8:4.

Dorostenci Slavie nastoupili proti poslednímu Kladnu povzbuzeni vysokou výhrou v pondělním derby a zároveň jistotou postupu do vyřazovací části soutěže. Svými dosavadními výkony si totiž zajistili dostatečný bodový zisk, který již šest kol před koncem základní části znamenal jistý postup do play-off.

Do utkání vstoupili lépe hokejisté Kladna, kteří na konci první pětiminutovky také otevřeli skóre střetnutí. Zmatečné situace po nahození od modré využil Denis Beran, který kotouč zasunul za záda gólmana Neduchala. Sešívaní ale ještě do poloviny prvního dějství vyrovnali, z dorážky se prosadil Viktor Šámal.

V 17. minutě šli Rytíři znovu do vedení. Puku se za brankou zmocnil Dominik Pytlík a zpoza svatyně Neduchala jej díky šťastnému odrazu protlačil za gólmana Pražanů. Půl minuty před koncem třetiny slávisté znovu srovnali skóre. Přesilovou hru střelou z kruhu využil Artur Matějovský.

Slávisté ve druhé třetině soupeři odskočili

Červenobílí do druhé třetiny nastoupili aktivně a hned z toho vytěžili vedoucí trefu. Viktor Šámal od levého mantinelu zamířil krásnou střelou do vzdálenější šibenice. Do dvoubrankového trháku odskočili sešívaní krátce po půlhodině hry. Josef Holejšovský vzal v přečíslení odpovědnost na sebe a nedal domácímu brankáři Voráčkovi sebemenší šanci.

Ve 36. minutě podnikli slávisté další rychlý výpad do útočného pásma. Kucharčík přihrál z druhé vlny najíždějícímu Maxi Pšeničkovi, jenž sice první ranou neuspěl, z následné dorážky se ale nemýlil.

Kladenští ještě do konce druhé třetiny dokázali vykřesat naději. Slávisté totiž ve vlastním pásmu ztratili kotouč, čehož ranou od modré využil domácí Barnabáš Novák. Krátce před přestávkou navíc mohli Rytíři snížit na rozdíl jediné trefy, skvělým zákrokem se ale blýskl Neduchal.

Sešívaní ve třetím dějství pečetili vítězství

Na začátku posledního dějství mohl náskok Pražanů zvýšit Pšenička, ten ale nakonec nechal vyniknout brankáře Voráčka. Posléze měl naopak skvělou příležitost na snížení kladenský Pytlík. V samostatném úniku na gólmana sešívaných nevyzrál, kvůli faulu však rozhodčí nařídili trestné střílení. V něm se Pytlík znovu setkal tváří v tvář s Neduchalem a i tentokrát z tohoto souboje vzešel vítězně hráč Slavie.

Snížení se Rytíři nakonec přeci jen dočkali, ve 44. minutě úspěšně dorážel Denis Beran a náhle byl ve skóre pouze jednobrankový rozdíl. Za tři minuty ovšem klid na hokejky Pražanů přinesl Tobiáš Tichý, jenž v přesilové hře využil nepřehledné situace před Voráčkem – 6:4.

Slávisté navíc v rychlém sledu zaznamenali další úspěšnou trefu, když puk do odkryté klece dostal Matouš Jan Kucharčík. O poslední zápis na střeleckou listinu zápasu se v poslední minutě utkání postaral Tomáš Lorenz, který se nejprve na modré čáře zbavil jednoho soupeře a následnou střelou se nemýlil.

Dorostenci tak oslavili postup do vyřazovací části soutěže vítězstvím. V kladenské ČEZ Aréně si poradili s Rytíři 8:4.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více