Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
2.12.2023

Dorostenci v Edenu nestačili na Litvínov

23. kolo, sobota 2.12.2023, Slavia - Litvínov
Slavia
2:6
0:2, 1:3, 1:1
Litvínov

Branky

Slavia

34. Matějovský (Švancar, Kucharčík), 53. Marek (Šámal, Huk)

Litvínov

13. Bednařík (Winkelhöfer, Žák), 14. Sedláček (Petružálek, Břenda), 25. Petružálek (Sedláček, Břenda), 27. Uhlík (Raichl, Peroutka), 40. Peroutka (Sedláček, Petružálek), 53. Peroutka (Sedláček, Winkelhöfer)

Statistiky

Rozhodčí: Čamra – Bernard, Žídek
Vyloučení: 6:3
Využití: 1:2

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 28:35
Diváci: 60

Sestavy

Slavia

Höhlig – Lorenz, Skyba, Labuzík, Hess, Marek, Pšenička – Egart, Šámal, Huk, Keller, Švancar, Kucharčík, Holejšovský, Matějovský, Tichý.

Litvínov

Trejbal – Břenda, Žák, Uhlík, Winkelhöfer, Babka, Honzík – Vondráček, Petružálek, Dostál, Peroutka, Raichl, Koky, Sedláček, Kurnat, Bednařík.

Sešívaní dorostenci v sobotním utkání prohráli s Litvínovem. Ten se postupně dostal do tříbrankového vedení, a přestože Slavia odpověděla dvěma góly, tak Severočeši uhájili vedení i výhru.

Slávisté hráli v první třetině tři přesilovky, góly ale dávali jen Litvínovští. Ve 13. minutě otevřel skóre střelou z levého křídla Jonáš Bednařík, šestnáct vteřin poté z přečíslení dvou proti jednomu skóroval David Sedláček.

Krátce nato ujel do brejku David Huk, na brankáře Trejbala ale nevyzrál. Na začátku druhé třetiny naopak skórovali hosté, konkrétně dorážkou z hranice brankoviště Jakub Petružálek. O dvě minuty později na něj z podobné pozice navázal Tobias Uhlík.

Sešívaní snížili ve 34. minutě, kdy v přesilovce z levého kruhu přesně zamířil Artur Matějovský. Litvínov odpověděl patnáct vteřin před druhou sirénou, znovu z prostoru před brankou se prosadil Marek Peroutka, který v 53. minutě přidal i šestý gól Severočechů.

Pražané sice po 25 vteřinách zásluhou Davida Marka podruhé skórovali, na výsledku zápasu už to ale nic nezměnilo. Šanci napravit porážku dostanou dorostenci v pátek proti Plzni.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): S kluky jsme se teď bavili, že umí hrát hokej, a že není náhoda, že jsme druzí. Nicméně do toho musíme dát 100 procent, a to prostě dneska nebylo.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více