Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
9.12.2023

Praha je naše! Dorostenci v derby přehráli Spartu

25. kolo, sobota 9.12.2023, Slavia - Sparta
Slavia
6:1
1:0, 2:0, 3:1
Sparta

Branky

Slavia

20. Tichý (Lorenz), 27. Tichý (Matějovský, Pšenička), 39. Tichý (Lorenz), 53. Kucharčík (Oh, Egart), 59. Matějovský (Pšenička, Kucharčík), 60. Kucharčík (Egart)

Sparta

53. F. Novák (Prichodko, Cichoň)

Statistiky

Rozhodčí: Němec – Pavlačková, Kubas
Vyloučení: 6:5
Využití: 2:0

V oslabení: 2:0
Střely na branku: 53:33
Diváci: 57

Sestavy

Slavia

Poletín – Skyba, Lorenz, Oh, Labuzík, Vrzal, Pšenička, Marek – Švancar, Kucharčík, Holejšovský, Matějovský, Egart, Tichý, Šámal.

Sparta

Tvrzník – Dufek, J. Novák, T. Bolocan, Nedvěd, Cichoň, Malínek, Burda – Trachta, Adamec, M. Bolocan, F. Novák, Hlinka, Volodin, Prichodko, Novotný, Nestrašil, Klanica.

Derby dorostu bylo v Edenu jasnou záležitostí. Slavia Spartu přehrávala ve všech ohledech, dokázala využít dvě přesilovky a k tomu i dvakrát skórovat v oslabení. Hosté nakonec odjeli s výpraskem 1:6 a sešívaní tak dali rychle zapomenout na nepovedený duel v Plzni.

Dorostenecké derby začalo v Edenu poměrně klidně. Ani jeden z týmů nedokázal svého soupeře zamknout v obranném pásmu a gólmani nemuseli řešit těžší situace.

Domácí brankář se zapotil až krátce po polovině první třetiny, kdy Sparta dostala výhodu dvou slepených přesilovek. Všechny střely však dokázal vyřešit a do vedení se nakonec dostala Slavia. 29 sekund před sirénou našel Lorenz na brankovišti Tobiáše Tichého, který pohotově zasunul puk za Tvrzníkova záda.

Po přestávce se začalo více dařit červenobílým barvám. Největší tlak si domácí vytvořili při vyloučení Filipa Nováka, jenž dostal k menšímu trestu ještě bonusové dvě minuty za prupovídky k rozhodčímu. Právě to dokázala Slavia potrestat. Matějovský nastřelil z levé strany břevno, od něhož se puk odrazil před branku, kde stál připravený Tobiáš Tichý a doklepl puk do odkryté sítě.

A právě Tobiáš Tichý se krátce před přestávkou dočkal hattricku. V oslabení ujel do samostatného nájezdu, který krásně zakončil tvrdou ranou do pravé šibenice.

Třetí dvacetiminutovku začali sešívaní aktivně a dostali se tím k další přesilovce. Tu však nevyužili a Sparta dokázala snížit, když Filip Novák tvrdou ranou vymetl šibenici. Sešívaní však dokázali na jeho trefu bleskově zareagovat trefou Matouše Jana Kucharčíka a hodně tím otupili hostující tlak.

V posledních dvou minutách se navíc dokázali červenobílí prosadit ještě dvakrát. Nejprve Artur Matějovský využil přesilovku ranou z mezikruží a potom ve vlastním oslabení ujel Matouš Jan Kucharčík, jenž efektní kličkou pečetil na konečných 6:1.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): Zápas hodnotím jenom pozitivně. Vítězství nad Spartou 6:1 samozřejmě těší, ale my hlavně říkáme klukům, že je důležitý výkon. A za tenhle výkon mají kluci velkou pochvalu. Co jsem u dorostu, tak jsem nezažil, že bychom Spartu takhle přejeli. Velká gratulace a velká spokojenost.

Autor Michal Toman
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více