Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
16.12.2023

Dorostenci prohráli v posledním kole základní části po nájezdech

27. kolo, sobota 16.12.2023, Slavia - Liberec
Slavia
2:3sn
0:1, 1:1, 1:0 – 0:0 – 0:1
Liberec

Branky

Slavia

25. Kucharčík (Švancar), 60. Matějovský (Huk, Tittl)

Liberec

2. Bělohorský, 31. Kratochvíl, rozh. náj. Pekr

Statistiky

Rozhodčí: Bejček – Beneš, Kotlík
Vyloučení: 4:2
Využití: 0:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 42:21
Diváci: 60

Sestavy

Slavia

Höhlig – Lorenz, Skyba, Labuzík, Vrzal, Marek, Pšenička – Egart, Šámal, Huk, Švancar, Kucharčík, Holejšovský, Tittl, Matějovský, Tichý.

Liberec

Charvát – Zeman, Stromský, Tureček, Vaněček, Kachlíř, Hrouda, Fiala – Bělohorský, Bajer, Krajdl, Pekr, Kinter, Kratochvíl, Šmucr.

Slávističtí dorostenci zakončili základní část porážkou po nájezdech. První gól slávistů vstřelil Matouš Jan Kucharčík a do prodloužení poslal zápas v 60. minutě Artur Matějovský.

Slávističtí dorostenci nevstoupili do posledního kola základní části nejlépe. Již po necelé minutě a půl otevřeli hosté z Liberce skóre. Vrzal chyboval v rozehrávce, jeho nepřesný pas zachytil Šimon Bělohorský a přesnou střelou rozvlnil síť.

Slávisté přidali na aktivitě, ale příliš nebezpečných šancí si v první třetině nevytvořili. Další dvě velké měli naopak hosté. Nejprve v 11. minutě se ke střele z mezikruží dostal autor prvního gólu, ale Höhlig zakročil.

Tři a půl minuty hráli sice domácí přesilovou hru, jenže ta nebyla až na jednu pohlednou kombinaci povedená. V posledních sekundách úvodního dějství unikl hostující útočník sám na brankáře, ale neměl na zakončení příliš času a těsně před sirénou druhou trefu nepřidal.

Slavia se po necelých pěti minutách druhé třetiny dočkala vyrovnání. Souvislého tlaku využil Matouš Jan Kucharčík. Následovaly přesilové hry, po jedné na každé straně. Slavia té své nevyužila a v následném oslabení inkasovala. Liberečtí hráči vybojovali kotouč v rohu kluziště a ten se dostal k Matyáši Kratochvílovi, který poslal hosty znovu do vedení.

Slávisté v závěru vyrovnali

V první polovině třetí třetiny nebylo k vidění moc velkých šancí. Až ve druhé desetiminutovce se slávisté začali hnát za vyrovnáním. V 53. minutě mohl vyrovnat Holejšovský, který se vydal se spoluhráčem do přečíslení, jenže nedokázal zpracovat přihrávku.

Domácím se nakonec podařilo vyrovnat necelou minutu před koncem. Artur Matějovský pronikl do útočného pásma a poslal utkání do prodloužení. V nastaveném čase vypracoval největší příležitost právě Matějovský, který se prokličkoval před brankáře a nahrál Pšeničkovi, jenž ale kotouč do odkryté klece nedostal.

O tom, kdo získá bod navíc, tak rozhodly až samostatné nájezdy. To se nakonec podařilo Liberci, rozhodující nájezd proměnil Matěj Pekr.

Ohlasy trenérů

Tomáš Kucharčík (HC Slavia Praha): Byl to poslední zápas ve skupině, teď nás čeká nadstavba, takže nejsme rádi, že jsme prohráli. Zápas byl slušný a měl tempo. Škoda našich šancí, kdy jsme nedávali góly. Pak ty nájezdy už jsou loterie a nepovedlo se nám to. Do nadstavbové skupiny jsme se dostali docela brzo, šest zápasů před koncem, což nás překvapilo. Samozřejmě jsme rádi a skupinu, kterou jsme hráli, tak jsme výsledkově i herně odehráli slušně.

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více