Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
15.9.2023

Junioři v ligové premiéře osmi brankami smetli Písek

1. kolo, pátek 15.9.2023, Slavia - Písek
Slavia
8:0
2:0, 3:0, 3:0
Písek

Branky

Slavia

2. Filip (Janoušek, Hasman), 13. Hron (Vlach), 21. Krums (Sýkora, Vosmík), 31. Sýkora (Krums, Grešl), 40. Grešl (Málek, Štípek), 51. Krums (Sýkora, Vosmík), 52. Hlavička (Kubata), 59. Hlavička (Vlach, Kubata)

Písek

Statistiky

Rozhodčí: Valda – Tuháček, Černohlávek
Vyloučení: 11:4
Využití: 3:0

V oslabení: 1:0
Diváci: 88

Sestavy

Slavia

Tesař – Málek, Kříženecký, Hubinka, Sýkora, Kubata, Hron, Brotánek, Jokl – Filip, Vlach, Hasman, Grešl, R. Štípek, D. Šindelář, Krums, Hlavička, V. Štípek, Vosmík, Janoušek.

Písek

Schacherl (52. Císař) – Čunát, Hohenberger, Tolar, Velíšek, Šipla, Dvořák, Smetana – F. Šindelář, Sládek, Pospíchal, Zátopek, Mikeska, Postl, Fábera, Kozlík, Hofrajtr, Pittr, Fencl, Vlček.

Slávističtí junioři v prvním zápase sezóny jasně přejeli Písek. V Edenu se dostali do vedení už v druhé minutě a postupně dali soupeři z jihu Čech osm branek. Čtyřikrát skórovali v přesilovce, jednou pak v oslabení. Čisté konto udržel brankář Jiří Tesař.

Slávističtí junioři vstoupili do premiérového ligového utkání aktivněji a v podstatě celý zápas kontrolovali tempo hry. Gólově prosadit se jim podařilo už po 66 vteřinách, kdy v přesilovce skóroval Nikolas Filip. Ten nejprve z mezikruží nastřelil brankáře hostů, z paradoxně těžší pozice z levého kruhu o chvíli později už ale zamířil přesně.

Po zbytečném závaru před vlastní brankou z osmé minuty, který si způsobili riskantní rozehrávkou, se sešívaní znovu vrhli do útoku. V deváté minutě zahrozil po kombinaci s Vosmíkem Viktor Štípek, který pak ale o necelé čtyři minuty později musel na trestnou lavici, kvůli nesportovnímu chování dokonce na čtyři minuty.

Jenže sešívaní se oslabení nezalekli a sami v něm přidali druhou branku. Byl to Filip Hron, který vyjel z obrany a zvýšil náskok Pražanů. Ti zahrozili i o minutu později, Richard Štípek ale v úniku přestřelil.

Brankostroj Slavie byl k nezastavení

Přesně mířili svěřenci trenéra Jenáčka už po minutě druhé třetiny, kdy využili přesilovku udělenou hostům za pozdní nástup na led. Trefil se Ernests Krums, pro něhož to nebyl jediný zásah pátečního večera.

Sešívaní dali do konce prostřední části ještě dva góly – ve 31. minutě ukončil signalizovanou výhodu Jakub Sýkora, 33 vteřin před druhou sirénou pak Písečtí nechali mezi kruhy nehlídaného Jakuba Grešla.

Do řady šancí se během utkání dostal Daniel Kříženecký, brankáři Jihočechů mu ale skórovat nedovolili. Ano, brankáři, protože do hry se po trefách Ernestse Krumse a Denise Hlavičky, jež dělily 42 vteřin, dostal i náhradník Císař. Po šesti minutách se ale zase na střídačku vrátil.

Slávisté ještě v 59. minutě přidali zásluhou Denise Hlavičky osmou branku a definitivně si pojistili tři body z prvního utkání ročníku. Čisté konto v něm udržel brankář Jiří Tesař. Další duel čeká juniory v neděli v Chomutově.

Ohlasy trenérů

Luboš Jenáček (HC Slavia Praha): V přípravě jsme s Pískem vyhráli doma 4:2 a tam 2:1, i když jsme nebyli lepší a mohli jsme klidně prohrát. Měli jsme vůči soupeři respekt. Kluci k tomu dnes přistoupili výborně, od začátku jsme měli lepší pohyb a dobře jsme bruslili. Objevily se tam některé věci, které jsme dělali na tréninku, a byli jsme efektivní v zakončení. Je dobře, když se dají góly, aby si kluci střelecky věřili a věřili věcem, které po nich chceme. Děkuji za výkon a nasazení a věřím, že se budeme dále zlepšovat. Nebylo to bez chyb, ale jsme spokojení. Věřím, že na to navážeme v neděli v Chomutově.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více