Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
22.9.2023

Domácí neporazitelnost stále trvá. Junioři v Edenu zdolali Třemošnou

3. kolo, pátek 22.9.2023, Slavia - Třemošná
Slavia
4:2
1:1, 1:1, 2:0
Třemošná

Branky

Slavia

10. Hron (Janoušek), 40. V. Štípek (Krums, Vosmík), 48. Vosmík (Krums, V. Štípek), 58. Krums (V. Štípek)

Třemošná

11. Krasanovský (Hnát), 26. Šmíd (Krasanovský, Matoušek)

Statistiky

Rozhodčí: Mareš – Kubas, Kubas
Vyloučení: 6:2
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0
Diváci: 47

Sestavy

Slavia

Tesař – Málek, Kříženecký, Hubinka, Kubata, Hron, Klíma, Brotánek, Křivánek – Janoušek, Filip, Vlach, Hasman, Grešl, R. Štípek, Šindelář, Krums, Hlavička, V. Štípek, Vosmík.

Třemošná

Ženíšek – Skala, Hnát, Bláha, Holubec, Malý, Matoušek – Beran, Albrecht, Šmíd, Sieger, Horský, Kaiser, Beníšek, Krasanovský, Reiser.

Junioři nastoupili v pátek znovu doma, tentokrát proti Třemošné. Po dvou třetinách bylo skóre nerozhodné 2:2, ale Slavia dvěma góly ve třetí třetině rozhodla utkání ve svůj prospěch a zvítězila 4:2. Hlavními hvězdami domácích byli Viktor Štípek a Ernests Krums.

První šanci zápasu měla Třemošná. Beran dostal dobrou nahrávku na levý kruh a jeho střelu dokázal vytáhnout lapačkou gólman Tesař. V 10. minutě už se skóre měnilo. V přesilovce dostal od Janouška na modrou čáru nabito kapitán Filip Hron, jehož tvrdá rána skončila až za zády Ženíška. Za 24 sekund bylo ovšem srovnáno, když kapitán Třemošné Matyáš Krasanovský využil chyby ve slávistické rozehrávce a překonal Tesaře rychlou střelou. V 17. minutě mohla Slavia vést, ale Filipovu kličku z úniku Ženíšek přečetl a šanci zlikvidoval vytrčením pravého betonu.

Ve 26. minutě se podařilo Třemošné otočit skóre. Krasanovský našel zpoza brány před brankou stojícího Zdeňka Šmída, na jehož přesnou ránu Tesař nedosáhl. Pak dostala Slavia možnost přesilové hry 5 na 3, která trvala minutu a 51 sekund, ve které se ale domácí i přes velký počet střel neprosadili. Domácí se nakonec prosadit přece jen dokázali. 22 sekund před druhou pauzou dostal Viktor Štípek přihrávku mezi kruhy od Krumse, odkud mířil přesně mezi betony Ženíška.

Hned po 55 sekundách poslední dvacetiminutovky se mohla Třemošná dostat do vedení. Jeden ze slávistů nechal puk za sebou, kterého se zmocnil Matoušek, který ale sám před Tesařem neuspěl, jelikož domácí brankář zasáhl. Třemošná byla v úvodu třetiny lepším, což potvrdila ve 43. minutě, kdy se při vlastním oslabení do úniku dostal Krasanovský, ale proti jeho kličce se Tesař vyznamenal, když se betony roztáhl v brankovišti a nepustil kotouč do sítě.

Ve 46. minutě naopak při vlastním oslabení zahrozila Slavia. Hubinka vyrazil za vyhozeným pukem a chtěl zakončit kličkou, jenže v poslední chvíli mu puk sjel z hole a domácí hráč tak nezakončil ideálně. Krátce po skončení oslabení se Slavia ve 48. minutě prosadila potřetí. Krums s Vosmíkem ujeli do přečíslení. Krumsovu ránu vyrazil Ženíšek pouze na hůl číhajícího Adama Vosmíka, jenž už puk pouze doklepl do odkryté brány.

V další přesilovce hostí se za obranu Slavie dostal opět Krasanovský, ale Tesař jeho pokus o kličku přečetl a zasáhl betonem. V 57. minutě měli domácí štěstí, protože jeden z hostujících hráčů trefil tyčku Tesařovy brány. Hosté to pak zkusili v šesti bez brankáře, ale risk jim nevyšel.

V 58. minutě se za brankou dostal k puku Ernests Krums, který chtěl kotouč poslat před bránu, jenže jeden z hostujících hráčů puk hokejkou nešťastně dostal do vlastní brány. Junioři tak vyhráli 4:2 a na domácím ledě stále neprohráli. O udržení neporazitelnosti na domácím ledě se budou pokoušet v neděli od 12:30 proti Havlíčkovu Brodu.

Ohlasy trenérů
Luboš Jenáček (HC Slavia Praha):

Dneska jsme nepodali optimální výkon, ale na druhou stranu jsme za dvě třetiny měli přes 30 střel, soupeř 14. Měli jsme tam i tři samostatné úniky. Dneska jsme nebyli tak produktivní v útoku a trochu jsme se trápili. Na druhou stranu jsme otočili zápas z 1:2 a vyhráli jsme 4:2. Klukům děkuji za body, ale musíme být lepší. Jsou těžké podmínky, ale myslím si, že jsme spíše technický mančaft a zatím je naše hra hrozně kostrbatá a nemá návaznost. Některé tréninky už vypadají dobře. Zápas v některých momentech už vypadal dobře a měli jsme dobré některé pasáže i při utkání v Chomutově. Dneska to ale bylo utrápené, ale samozřejmě takovéhle vítězství je někdy cennější, než když se vyhraje 8:0. Musíme se zlepšit a připravit se dobře na další zápas.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více