Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
1.10.2023

Junioři na dlouhém výjezdě uspěli, z Havířova vezou tři body

6. kolo, neděle 1.10.2023, Havířov - Slavia
Havířov
1:4
0:0, 0:2, 1:2
Slavia

Branky

Havířov

60. Toma

Slavia

24. Krums (V. Štípek, Hubinka), 27. V. Štípek (Krums, Filip), 55. V. Štípek, 59. Šindelář (Kříženecký, Vosmík)

Statistiky

Rozhodčí: Janda – Hladík, Cygal
Vyloučení: 2:4
Využití: 0:1

V oslabení: 1:0
Diváci: 50

Sestavy

Havířov

Michalik (40. Maňásek) – Juřík, Maršálek, Valouch, Bortoli, Čmiel, Kreutz – Konesz, Jarolím, Vizváry, Zálesňák, Middleton, Kolat, Barnošák, Toma, Žák, Siekierka, Lipka, Bielesz.

Slavia

Tesař – Málek, Fišer, Kříženecký, Hubinka, Sýkora, Hron, Křivánek, Klíma – Janoušek, Řezáč, Filip, Hasman, R. Štípek, Šindelář, Krums, Hlavička, Skalský, V. Štípek, Vosmík.

Na začátku října se slávisté vydali na nejdelší výjezd celé sezony. Celou neděli strávili na cestách a mezitím urvali všechny tři body na ledě Havířova. Po bezbrankové první části se dokázali Pražané dostat do vedení, které už do konce duelu nepustili.

Na začátku utkání byli trochu aktivnější domácí a několika střelami prověřili pozornost Tesaře. Postupem času se slávisté po dlouhé cestě dostávali do hry a začali být nebezpečnější. První část ale nakonec nenabídla ani jeden střelecký úspěch.

Ten přišel až ve 25. minutě, kdy Viktor Štípek přenechal kotouč Ernestu Krumsovi, který ještě vracel kotouč před branku. Puk se pak těsně před brankářem odrazil od jedné brusle a proklouznul až za brankovou čáru.

O tři minuty později už slávisté vedli o dvě branky a znovu v tom měl prsty Krums. Svoji velkou šanci sice neproměnil, odražený puk ovšem dokázal dostat do sítě Viktor Štípek.

Slávisté se pak ve zbytku prostřední dvacetiminutovky snažili hrát hlavně zodpovědně a nepustit soupeře do kontaktu. To se jim povedlo a do kabin tak šli z dvougólovým náskokem. Ve třetí třetině pokračovali Pražané ve stejné hře a chytře si počkali na chybu soupeře.

Střelu od modré totiž Viktor Štípek zablokoval tak chytře, že se mu puk odrazil přesně do jízdy. Slávistickému útočníkovi v úniku sice při kličce puk trochu sklouzl z hole, díky rychlosti ale nakonec doklouzal za přesouvajícího se brankáře.

Závěr utkání byl poznamenaný pětiminutovým trestem pro domácího Bortoliho. Červenobílí tak dohrávali utkání v přesilovce a nakonec dokázali ještě jednou skórovat. Po rychlé kombinaci se totiž střelou z voleje prosadil David Šindelář.

Ani tato trefa ale nebyla tou poslední. Necelou minutu před koncem totiž ujel po chybě slávistické obrany Jakub Toma, který perfektní kličkou do benkhendu sebral Tesařovi čisté konto.

Ohlasy trenérů

Luboš Jenáček (HC Slavia Praha): Myslím si, že s výsledkem i předvedenou hrou můžeme být spokojeni. Sice nám trochu na začátku utkání trvalo, než jsme se po dlouhé cestě dostali do tempa, pak jsme ale byli lepším týmem. Soupeře jsme až na výjimku nepouštěli do nebezpečných prostor před naší brankou.

Autor David Mencl
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více