Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
15.10.2023

Junioři smetli Chomutov, v Edenu mu nasázeli osm gólů

10. kolo, neděle 15.10.2023, Slavia - Chomutov
Slavia
8:3
5:1, 3:0, 0:2
Chomutov

Branky

Slavia

9. Kříženecký (Dráb, V. Štípek), 11. N. Filip (R. Štípek, Skalský), 15. Kříženecký (Šindelář), 16. Kříženecký (Šindelář), 20. Hlavička (Šindelář), 22. R. Štípek (Hron, N. Filip), 32. Hron (Šindelář, Kříženecký), 39. Kubata (V. Štípek, Grešl)

Chomutov

6. Mišovic (Starý), 48. Grosskopf (Klobouček, Lorber), 49. Kincl (Česnohlídek)

Statistiky

Rozhodčí: Hacaperka – Stacho, Černohlávek
Vyloučení: 10:10
Využití: 1:3

V oslabení: 2:0
Diváci: 115

Sestavy

Slavia

Tesař – Brotánek, Jokl, Dráb, Křivánek, Hron, Kubata, Hubinka, Kříženecký, Málek – Grešl, Vosmík, N. Filip, Němeček, V. Štípek, Hlavička, Skalský, Krums, Šindelář, R. Štípek.

Chomutov

Vavřena (20. Kokhanin) – Janda, Žižka, Švarc, O. Filip, Česnohlídek – Klobouček, Hlaváček, Yailov, Mišovic, Teterja, Pospíšil, Kincl, Vostiňák, Grosskopf, Bon, Friš Lorber, Starý.

Junioři Slavie v nedělním utkání porazili Chomutov vysoko 8:3 a vyhráli třetí zápas v řadě. Piráti se sice v Edenu dostali do vedení, sešívaní pak ale spustili nezastavitelný brankostroj. Hattrick už v první třetině zaznamenal Daniel Kříženecký, celkově čtyřikrát asistoval David Šindelář.

První vzájemný zápas juniorů Slavie a Chomutova v polovině září skončil lépe pro Piráty, kteří na domácím ledě vyhráli 5:4 v prodloužení. I v říjnovém utkání obou týmů v Edenu padlo hodně gólů, starali se o něj ale převážně hráči jednoho mužstva.

Jako první však brankový výčet otevřeli Piráti, kteří v šesté minutě po rychlém ťukesu se zakončujícím Dominikem Mišovicem využili přesilovku. Slávisté ale rychle skóre otočili. V deváté minutě ukončil početní výhodu Daniel Kříženecký a dvě minuty nato se z hranice brankoviště prosadil Nikolas Filip.

Když pak Daniel Kříženecký dvěma góly v rozmezí 101 vteřin – nejprve v brejku z oslabení a pak po vhazování při hře 5 na 5 – zvýšil už na 4:1, bylo jasné, že to budou mít hosté těžké. Pátým gólem 22 vteřin před první sirénou to ještě ztvrdil Denis Hlavička.

Neproměněná trestní střílení

Na začátku druhé části mohlo být pro Severočechy ještě hůř. Zabránil tomu brankář Kokhanin, který v kleci Pirátů nahradil exslávistu Vavřenu a po pouhých 24 vteřinách chytil trestné střílení Vosmíka. Čisté konto mu však dlouho nevydrželo a už v čase 21:52 lovil puk ze sítě po přesně zakončeném brejku Richarda Štípka.

Pak se na chvíli osmělili i Chomutovští, stopku jim ale dvakrát vystavil sešívaný brankář Tesař. Nejprve ve 29. minutě zlikvidoval šanci Starého, aby o dvě minuty později betonem zastavil trestné střílení v podání Pospíšila.

Přesně tak opět mířili červenobílí, kteří v prostřední třetině přidali ještě dva góly. Druhou branku v oslabení zařídil Filip Hron, jenž dobře dojel protiútok spoluhráčů a bekhendovou střelou z druhé vlny prostřelil Kokhanina. Ten poté 100 vteřin před sirénou nestačil ani na u levé tyčky nekrytého Štěpána Kubatu.

Ve třetí třetině se na ledě přitvrdilo, domácí Hlavička a hostující Vostiňák šli dokonce za fauly předčasně do sprch. Zatímco Pražané ale pětiminutovou přesilovku nevyužili, Chomutov v ní zásluhou Davida Grosskopfa a Matyáše Kincla snížil. Na vítězi se už ale nic nezměnilo.

Ohlasy trenérů

Luboš Jenáček (HC Slavia Praha): Každý zápas je jiný, kór v téhle kategorii. Nám to dneska vyšlo, byli jsme produktivní, ale rozhodně to není tak, že bychom byli ve výkonnosti od Chomutova tolik odskočení. Před zápasem jsem klukům řekl, že to byl zatím nejlepší soupeř, se kterým jsem hráli. Porazili nás v přípravě a v prvním vzájemném zápase v prodloužení, takže jsme z nich měli zdravý respekt, ale byli jsme namotivováni, abychom doma vyhráli za tři body. Měli jsme špatná vyloučení, což musíme odstranit, pokud budeme chtít být opravdu dobrý tým a tým, který chce splnit cíl, co máme. Klukům jsem poděkoval za bojovnost, hráli s chutí a dali jsme góly. Hra měla velmi dobré věci. Musíme pracovat na herní disciplíně a na tom, abychom i z přemíry snahy jsme nedělali hloupé fauly.

Kamil Koláček (Piráti Chomutov): Není co hodnotit, my jsme nepředvedli vůbec nic a domácí zaslouženě vyhráli. Asi do toho budeme muset více šlápnout, protože i když jsme dnes dali první gól, tak jsme pak tahali za kratší konec. Domácím gratuluju.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 8.5.2024

Asi se mi nejlíp chytá pod tlakem, nebo když jde o hodně, říká Oldřich Cichoň

Odchytal skvělou vyřazovací část. Oldřich Cichoň za sebou ve statistikách nechal i gólmany finálových týmů a dovedl Litoměřice ke třetímu místu. „Chytal jsem play-off už před dvěma lety v Sokolově a ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 7.5.2024

Do extraligového Klubu legend byli uvedeni i dva slávisté

Do nově vzniklého Klubu legend ELH bylo dnes uvedeno prvních 12 osobností, mezi nimiž nechyběly ani dvě spojené s naším klubem - obránce Petr Kadlec a útočník a trenér Vladimír Růžička

Číst více
A-TÝM 7.5.2024

V Edenu po třinácti letech. Slavii posílí útočník Martin Šťovíček

Produktivní osmadvacetiletý útočník Martin Šťovíček prošel slávistickou mládeží, teď se po třinácti letech vrací do klubu, kde vyrůstal, a poprvé nastoupí také za áčko. Do Edenu přichází ze Znojma, ...

Číst více
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více