Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
10.8.2023

Přestřelka se šťastným koncem. Slavia vyhrála v Chomutově

přípravné utkání, čtvrtek 10.8.2023, Chomutov - Slavia
Chomutov
4:6
1:3, 3:2, 0:1
Slavia

Branky

Chomutov

9. Koblížek (Kostourek, Eret), 25. Svoboda (Kadeřávek, Hübl), 27. Mála (Koblížek), 31. Putz (Zajíček, Petrásek)

Slavia

10. Slavíček (Kvasnička), 13. Polák (Strnad, Labuzík), 19. Kvasnička (Kremláček, Tichý), 21. Brož (Žovinec, Všetečka), 24. Eliáš (Simon, Slavíček), 43. Tichý (Kvasnička, Simon)

Statistiky

Rozhodčí: Žižka - Coubal, Tichý
Vyloučení: 4:4
Využití: 2:1

V oslabení: 0:0
Diváci: 1313

Sestavy

Chomutov

Běhula (27. Horák) - Březák, Kadeřávek, Záruba, Seemann, Havel, Váchal, Petrásek, Kučera - Svoboda, Hübl, Lukeš, Remeš, Eret, Kostourek, Chrpa, Koblížek, Mála, Zajíček, Putz, Veselý

Slavia

Volevecký - Žovinec, Stejskal, Eliáš, Kremláček, Němeček, Holý - Brož, Havrda, Všetečka, Polák, Labuzík, Strnad, Slavíček, Tichý, Simon, Kvasnička

Slávisté ve čtvrtek odehráli druhé utkání v rámci přípravy na novou sezónu. V Chomutově se dostali do vedení 5:1, ale Piráti průběh zdramatizovali a snížili na rozdíl jedné branky. Slavia ale ve třetí třetině ještě jednou skórovala a zvítězila 6:4 a podruhé v přípravě zvítězila.

Hned po deseti sekundách mohl Chomutov skórovat. Svoboda našel zadovkou Hübla, jenž mířil k bližší tyči, ovšem brankář Volevecký měl lapačku na svém místě a zasáhl. Piráti byli od začátku aktivnější, což se potvrdilo v 5. minutě, kdy Koblížek mohl potrestat zaváhání hostujícího obránce a střelou z mezikruží orazítkoval pravou tyč Voleveckého branky.

Následovala chomutovská přesilovka, ve které v 8. minutě přihrál Hübl od mantinelu do prostoru mezi kruhy Lukešovi, který mířil po ledě k tyči, ale Volevecký vykopl jeho pokus betonem. Chomutov nakonec přesilovku zužitkoval. V 9. minutě vypálil Kostourek z ostrého úhlu. Volevecký sice jeho pokus vyrazil, ale pouze na hůl Tomáše Koblížka, který se nemýlil.

Radost domácích trvala pouze 21 sekund, když se ranou z pravého kruhu prosadil Josef Slavíček, na jehož pokus nedokázal Běhula zareagovat. Slavia po vyrovnání začala více udávat tempo hry a ve 13. minutě otočila skóre. Strnad se za brankou dostal k puku, a pak přihrál mezi kruhy na nehlídaného Vojtěcha Poláka, který s trochou štěstí dostal kotouč do sítě.

V 15. minutě mohlo být vyrovnáno. Zajíček dostal nahrávku od zadního mantinelu a vypálil do protipohybu Voleveckého, ale slávistický gólman stihl včas reagovat. A tak udeřilo na druhé straně. V 19. minutě našel Kremláček od levého mantinelu Matěje Kvasničku, který zůstal sám před Běhulou a zamířil do pravého horního rohu brány. 35 sekund před koncem první třetiny mohli Piráti snížit, ale Svoboda z mezikruží trefil břevno.

Druhá třetina nabídla gólové hody

Začátek druhé třetiny tentokrát patřil Pražanům, kteří počtvrté skórovali. Po chybě domácího Záruby ujel do přečíslení Žovinec do přečíslení, a následně našel Jaroslava Brože, jenž zamířil přesně do protipohybu brankáře Běhuly. Ve 23. minutě v přesilovce Pražanů přišla další šance sešívaných. Žovinec od modré čáry zakončil těsně vedle levé tyče. Po následné skrumáži zůstal puk u tyče, ale Strnad ho za brankovou čáru dostat nedokázal.

Slavia nakonec početní výhodu využila. Ve 24. minutě Simon přihrál mezi kruhy nikým nehlídanému Filipu Eliášovi a jeho rána skončila nad lapačkou Běhuly. Pak dostali domácí také přesilovku, kterou zužitkovali už za 44 sekund. Kadeřávek přihrál na levou stranu, kde si puk našel Tadeáš Svoboda, jehož rána z vrcholu kruhu skončila v pravém horním rohu u bližší tyče.

Chomutov tahle branka nakopla a ve 27. minutě už ztráceli Piráti pouze dvě branky. Koblížkova zadovka se odrazila od soupeře na levou stranu, kde číhal František Mála a prostřelil Voleveckého. Po této brance vystřídal Běhulu v brance domácích Horák. Chomutov dál hýřil aktivitou a ve 31. minutě se znovu radoval.

Zajíček posunul z první puk za obranu a David Putz z úniku trefil mezeru mezi betony Voleveckého. Ve 34. minutě se dostal do samostatného úniku Hübl, jenž si položil Voleveckého, ale místo mezi betonem a tyčkou nenašel. Ve 39. minutě sice sešívaní v přesilovce dali gól, ale branka nebyla uznána kvůli úmyslnému kopnutí do kotouče. Po dvou třetinách tak Pražané vedli už pouze o gól poměrem 5:4.

Slavia měla i do třetí třetiny dobrý start a ve 43. minutě navýšila náskok. Kvasnička přihrál na zadní tyč Stanislavu Tichému, jenž následně vystřelil k bližší tyči, kam se brankář Horák nestihl přesunout. Pak to v přesilovce ve 49. minutě zkoušel z pravého kruhu Všetečka, ale jeho pokus pod horní tyčku Horák vyrazil ramenem.

Slavia zahrozila znovu v 52. minutě, kdy se před branku Pirátů proháčkoval Polák a po ledě mířil na zadní tyč, ale brankář Horák vykopl jeho ránu betonem. V 55. minutě vyšachovali domácí obranu Slavie, ale Chrpa těžkou přihrávku Koblížka netrefil. Chomutov v závěru utkání nevyužil přesilovku, a tak Slavia zvítězila 6:4. Další zápas odehrají svěřenci trenéra Tvrzníka v úterý v Sokolově.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více
ROZHOVORY 4.5.2024

Slavia je dobrá značka. Baví mě, když můžu hráče posouvat, říká nový trenér Vojtěch Šik

Ve svých třiatřiceti letech patří Vojtěch Šik mezi mladé trenéry. Do Slavie by tak měl přinést energii a nadšení, zároveň by ale měl s hráči pracovat třeba na obranné činnosti nebo dovednostech. ...

Číst více
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více