Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
22.10.2023

Dorostenci v zápase plném vyloučení vynulovali Plzeň

15. kolo, neděle 22.10.2023, Slavia - Plzeň
Slavia
4:0
1:0, 2:0, 1:0
Plzeň

Branky

Slavia

20. Tittl (Huk, Švancar), 26. Kucharčík (Šámal, Matějovský), 35. Tichý (Huk, Lorenz), 48. Šámal (Kucharčík, Pšenička)

Plzeň

Statistiky

Rozhodčí: Šmika – Bernard, Žídek
Vyloučení: 24:15
Využití: 3:0

V oslabení: 0:0
Diváci: 82

Sestavy

Slavia

Höhlig – Lorenz, Skyba, Oh, Labuzík, Marek, Pšenička – Egart, Šámal, Huk, Švancar, Kucharčík, Holejšovský, Tittl, Matějovský, Tichý.

Plzeň

Šátava – Mašek, Hanzlík, Kamas, Šulan, Reisnecker, Kocek – Slováček, Klatovský, Křepel, Bělík, Slačík, Tománek, Fehér, Maxa, Fodor, Chasák, Úbl.

Ve třetí třetině zápasu mezi dorostenci Slavie a Plzní byla k vidění téměř jenom vyloučení, na osudu utkání to ale nic nezměnilo. Sešívaní postupně nasázeli hostům čtyři góly a v posledním duelu před reprezentační pauzou jasně vyhráli.

První třetina předehrávky 15. kola dorostenecké extraligy mezi Slavií a Plzní příliš vyložených šancí nenabídla. O to překvapivější bylo, když sešívaní udeřili v jejím závěru. Vteřinu před první sirénou totiž Filip Tittl na hranici brankoviště dorazil brankářem vyraženou střelu Huka a otevřel skóre utkání.

Druhá třetina už byla na příležitosti i šance bohatší, stále se ale trefovali jen domácí. Ve 26. minutě využil přesilovku Matouš Jan Kucharčík, který před brankou dorazil puk pod bezmocného gólmana Šátavu. Brzo mohlo být sníženo, ale právě v inkriminovaném oslabení vyloučený Klatovský prázdnou klec minul.

Tyto dvě situace se zhruba o deset minut později opakovaly znovu. Kucharčík mezitím v oslabení neproměnil brejk, v čase 34:57 však v další početní výhodě dostal puk do sítě Tobiáš Tichý. Škodovka poté, jak už bylo zmíněno, opět selhala ve velké příležitosti – tentokrát před nehlídanou brankou netrefil Maxa.

Ve třetí třetině se téměř nehrálo při klasickém rozpoložení 5 na 5, rozhodčí totiž rozdali neuvěřitelných 64 trestných minut (38 u Plzně, 26 u Slavie). K vidění tak byly všechny možné herní situace, v závěru hosté dokonce asi minutu hráli bez brankáře při převaze 6 proti 3.

Jediný gól třetí části ovšem ve 48. minutě dali slávisté, konkrétně z pravé strany v přesilovce přesně zakončující Viktor Šámal. Dorostenci tak porazili Plzeň 4:0 a vyhráli potřetí v řadě. Do hry se vrátí až 14. listopadu.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): Jsme rádi, že jsme získali tři body. V úterý jsem chtěl devět bodů, jako dárek k narozeninám, tak jsem rád, že to kluci splnili. Zápas byl těžký, věděli jsme, že Plzeň vyhrála čtyři zápasy a včera porazila Vary. Nastoupila v tempu, ve kterém skončila, a bylo to vidět. Měli jsme štěstí a dali jsme gól sekundu před koncem. Druhá třetina byla z naší strany lepší, dali jsme dva góly, a třetí třetinu asi nemá cenu hodnotit. To bylo na jedné straně, na druhé straně… Troufám si tvrdit, že zápas se nezměnil, a vyloučení 11:18 je nesmyslné. Na jedné straně krvavý oči, na druhé straně něco jiného. To bych asi radši vymazal z paměti, protože třetí třetina byla nesmyslná.

Michal Straka (HC Škoda Plzeň): Domácí byli dneska lepší, my jsme nehráli týmově, někteří hráči byli trochu uražení. Měli jsme šance a mohli jsme to trochu zdramatizovat, ale nedali jsme je. Ve třetí třetině jsme chtěli domácí ještě zatlačit, ale už jsme se k tomu nedostali.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více