Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
23.9.2023

Dorost v závěru udolal Plzeň a připsal si pátou výhru v řadě

6. kolo, sobota 23.9.2023, Plzeň - Slavia
Plzeň
3:4
1:1, 1:2, 1:1
Slavia

Branky

Plzeň

6. Slováček (Kamas, Fehér), 31. Bělík (Černý, Mašek), 46. Slačík (Klatovský, Úbl)

Slavia

5. Šámal (Labuzík, Švancar), 30. Švancar (Tittl, Lorenz), 40. Matějovský (Skyba, Poletín), 52. Matějovský (Skyba, Šámal)

Statistiky

Rozhodčí: Turhobr – Deja, Hošťálek
Vyloučení: 7:8
Využití: 1:1

V oslabení: 0:1
Střely na branku: 30:28
Diváci: 88

Sestavy

Plzeň

Pavlis – Reisnecker, Kocek, Šulan, Kamas, Černý, Mašek – Klatovský, Úbl, Slováček, Fodor, Maxa, Křepel, Fehér, Tománek, Slačík, Bělík.

Slavia

Poletín – Marek, Vrzal, Labuzík, Skyba, Lorenz – Šámal, Tichý, Egart, Matějovský, Tittl, Holejšovský, Švancar, Keller.

Dorostenci Slavie změřili síly s Plzní, která na ně ještě před utkáním ztrácela v tabulce pouhý bod. Pražané převážnou část zápasu diktovali tempo, ale domácí se pokaždé dokázali gólově dotáhnout. Zvrat přišel až ve třetí třetině, kdy se v přesilovce pět na tři prosadi Artur Matějovský. Určil tak, že si jeho tým odvezl domů všechny tři body.

Sešívaní šli v úvodu zápasu do oslabení, které se jim ale povedlo přečkat bez větších potíží, a sami pak vzápětí udeřili. Labuzík dostal kotouč na modrou čáru a jeho pobídku šikovně tečoval před plzeňským brankářem Viktor Šámal. Indiáni dokázali po chvíli vyrovnat, kdy se z dorážky prosadil Jakub Slováček. Pražané se ještě v závěru třetiny ocitli v početní výhodě pět na tři, kterou ale využít nedokázali.

Ve druhé třetině se hra přelévala ze strany na stranu a oba brankáři museli být neustále v pozoru. Znovu do vedení se Slavia dostala v 30. minutě. Rychlé přečíslení tří na jednoho vyřešil Tittl přihrávkou na Vojtěcha Švancara, který už měl před sebou jen prázdnou bránu. Plzeň ani ne po minutě zvládla znovu srovnat. Domácí si opět jako první našli odražený puk a tentokrát dával do prázdné Šimon Bělík.

Domácí se pak tlačili za otočením skóre zápasu a měla jim k tomu pomoc i další přesilová hra. V té se nakonec ale radovali sešívaní. Tittl vysunul do samostatného nájezdu Artura Matějovského, který brankáře překonal kličkou do bekhendu. Slávisté tak znovu získali vedení a do kabin šli za stavu 3:2.

Na startu poslední třetiny se Pražané snažili držet těsné vedení. To by ale nesmělo přijít další vyloučení. V tom se tentokrát dařilo lépe domácím a David Slačík v 46. minutě poslal puk pod horní tyčku a Plzeň tak potřetí v zápase srovnala.

Slávisté poté šli podruhé v zápase do dvojnásobné přesilové hry, kterou tentokrát dokázali využít a Artur Matějovský tak svou druhou trefou v zápase poslal svůj tým do vedení. Plzeň se ještě v závěru pokusila o hru v šesti, ale s výsledkem zápasu už nedokázala nic udělat a po konci utkání tak na výsledkové tabuli svítilo skóre 4:3 pro Slavii.

Autor Denis Freitas Lopes
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více