Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
6.12.2023

Slavia po vyrovnané bitvě se Vsetínem odjíždí s prázdnou

28. kolo, středa 6.12.2023, Vsetín - Slavia
Vsetín
3:2
1:1, 1:1, 1:0
Slavia

Branky

Vsetín

19. Dědek (Hrňa, Jenáček), 36. Kern (Hořanský, Jandus), 42. Holec (Dědek, Hrňa)

Slavia

9. Kulda (Klikorka, Strnad), 23. Všetečka (Brož, Průžek)

Statistiky

Rozhodčí: Pilný, Zeliska – Roischel, Augusta
Vyloučení: 4:4
Využití: 1:2

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 25:26
Diváci: 2388

Sestavy

Vsetín

Zhukov – Staněk, Larsen, Jenáček, Smetana, Hryciow, Ďurkáč – Jonák, Klhůfek, Rob – Holec, B?rzi?š, Hrňa – Hořanský, Kern, Jandus – Kubiš, Dědek, Bláha – Kratochvil.

Slavia

Volevecký – Žovinec, Štibingr, Kremláček, Holý, Klikorka, Kajínek – Polák, Kulda, Guman – Všetečka, Knotek, Průžek – Havrda, Slavík, Brož – Strnad, Půček, Slavíček.

Slavia proti vysoce postavenému Vsetínu dvakrát vedla, domů se ale vrací bez bodů. Valaši totiž na branky Kuldy a Všetečky odpověděli a na začátku třetí třetiny rozhodli. Na trefu Holce už pak sešívání nezareagovali.

Slavia prožila úspěšný začátek souboje s druhým nejlepší celkem soutěže, když v deváté minutě otevřela skóre. Hru domácích v šesti potrestal v přesilovce Edgars Kulda. Lotyšský forvard převzal puk od Karla Klikorky a z pravé strany našel mezírku ve výstroji domácího brankáře – 1:0.

Srovnat mohl krátce po inkasování bývalý slávista Jan Kern, který po chybě Štibingera ujížděl sám proti Voleveckému. Ten ale jeho bekhendovou kličku vystihl, a udržel tak těsný náskok.

Další možnost na smazání ztráty měli Vsetínští během početní převahy, ani tu ale nevyužili. To se jim podařilo až v následné přesilovce. Erik Hrňa držel při manévrování s pukem oči nahoře, a viděl tak dobře postaveného Matyáše Dědka, jenž usměrnil střílený pas do brány – 1:1. V poslední minutě dohrál Luboš Rob velmi tvrdě Karla Klikorku. Za zákrok obdržel pětiminutový trest a v utkání skončil.

Slavia využila přesilovku, domácí po tlaku srovnali

Větší část výhody si hostující mužstvo přeneslo do další třetiny, v jejímž počátku šlo opět do vedení. Po tvrdé ráně Holého od modré vznikl v Žukovově brankovišti zmatek, v němž se nejlépe zorientoval Robin Všetečka, který dopravil volný kotouč do odkryté brány – 2:1. Třetí gól mohl přidat Jiří Průžek, nicméně po přechodu přes Staňka brankáře nepropálil.

Defenziva Pražanů dlouho vzdorovala ofenzivnímu tlaku vsetínských hokejistů, kteří se několik minut tlačili za vyrovnáním. Obrannou hradbu prolomili čtyři minuty před koncem periody, když závaru před Voleveckým využil důsledný Jan Kern, jenž kotouč dopravil za brankovou čáru – 2:2. Po trefě Vsetína hosté ožili a chtěli si vzít náskok rychle zpět. Žukov ale zasáhl jak proti dorážkám Brože a Půčka, tak nahození Kremláčka.

Vsetín rozhodl o výhře rychlým gólem

Zkraje závěrečné části hry domácí poprvé v utkání vedli. Minutu po úvodním buly projel Matyáš Dědek s pukem na holi do útočného pásma a na levé straně našel najíždějícího Miroslava Holce, který si zkušeně počkal a střelou na delší tyč rozvlnil soupeřovu síť – 2:3.

Ve zbývajícím čase se přiostřilo. Po vzájemné potyčce odjeli na trestnou Guman s Hryciowem. Chvíli nato se k hostujícímu hráči přidal Strnad, a Vsetínští tak hráli ve čtyřech proti třem. Více prostoru na kluzišti nevyužili, Volevecký dobrými zákroky udržel svůj tým na dostřel.

Slávisté se hnali za vyrovnáním, domácí jim ale nedopřáli příliš prostoru a s klidem na hokejkách kontrolovali průběh duelu. V závěrečné desetiminutovce sešívání zvýšili aktivitu, jenomže žádná z akcí se neujala. S blížícím se koncem vzrostlo napětí mezi celky, postupně přibývaly šarvátky a strkanice.

V dobré možnosti se ocitl Klikorka, jeho bomba od modré ale na Žukova nedoputovala. Dvě minuty před koncem základní hrací doby si vzal realizační tým Slavie oddechový čas, po němž se na led nevrátil brankář Volevecký. Jeho spoluhráči ale ani v šesti nedokázali kotouč dotlačit mezi tři tyče, a body tak zůstaly na Valašsku.

Ohlasy trenérů
Aleš Totter (HC Slavia Praha): Měli jsme dobrý pohyb a dařilo se nám otáčet hru. Hráli jsme dobře systémově. Mrzí nás, že si nic neodvážíme. Podle mě byly dva klíčové okamžiky. První když jsme za stavu 1:0 neproměnili šanci do prázdné brány. Mohli jsme odskočit a hrálo by se nám lépe. Druhý moment byl za stavu 2:1 ve druhé třetině, když jsme zatáhli puk do naší třetiny a zůstali tam strašně dlouho. Narušila se střídání, vypadli jsme z rytmu a soupeř vyrovnal na 2:2. Ve třetí třetině potom Vsetín potrestal naši chybu. Rozhodla produktivita. Nedali jsme gól při hře pět na pět, a proto si neodvážíme žádný bod. Výkon byl ale výborný, na zápas chceme navázat. Musíme zlepšit koncovku a najít špinavé góly, které jsme proti Vsetínu nenašli.

Luboš Rob (VHK ROBE Vsetín): Věděli jsme, že se Slavia po výměně trenérů herně zvedla, a čekali jsme těžký zápas. Náš výkon byl neurovnaný, nefungovaly nám určité návaznosti a na góly jsme se hodně napracovali. V sezoně jsme takto doma ještě nehráli, ale počítá se, že jsme vyhráli špinavý zápas. To je důležité, protože někdy jsme takové utkání, kdy jsme hráli dobře, ztratili. Ale tentokrát jsme vyhráli souboj, který nemusel být v náš prospěch.
Autor Martin Rambousek
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 5.5.2024

Přikryl se schází ve Slavii s kamarádem. Doufám, že Berymu připravím nějaké góly, usmívá se

Jako mladí spolu začínali v Plzni, teď se po dlouhé době scházejí v jednom týmu. Devětadvacetiletý útočník Roman Přikryl přichází do Slavie jako tvůrce hry a nahravač, Matěj Beran byl v uplynulém ...

Číst více
ROZHOVORY 4.5.2024

Slavia je dobrá značka. Baví mě, když můžu hráče posouvat, říká nový trenér Vojtěch Šik

Ve svých třiatřiceti letech patří Vojtěch Šik mezi mladé trenéry. Do Slavie by tak měl přinést energii a nadšení, zároveň by ale měl s hráči pracovat třeba na obranné činnosti nebo dovednostech. ...

Číst více
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více