Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
4.11.2023

Slavia získala s Pardubicemi dva body, nájezdy rozhodl Knotek

19. kolo, sobota 4.11.2023, Slavia - Pardubice B
Slavia
4:3sn
1:2, 2:0, 0:1 – 0:0 – 1:0
Pardubice B

Branky

Slavia

14. Beran (Šmerha), 23. Guman (Knotek, Klikorka), 38. Brož (Všetečka, Žejdl), rozh. náj. Knotek

Pardubice B

18. Rouha (Žálčík, Kaut), 20. Kaplan (Rohlík, Chabada), 59. Herčík (Zdráhal, Urban)

Statistiky

Rozhodčí: Čáp, Kosnar – Kokrment, Sýkora
Vyloučení: 3:5
Využití: 2:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 35:38
Diváci: 741

Sestavy

Slavia

Málek – Žovinec, Křepelka, Kremláček, Holý, Klikorka, Kajínek, Eliáš – Průžek, Kulda, Šmerha – Beran, Knotek, Guman – Všetečka, Žejdl, Brož – Havrda, Slavík, Slavíček.

Pardubice B

Vomáčka – Zdráhal, Chabada, Švec, Bučko, Voženílek, Nedbal – Herčík, Rákos, Hrníčko – Urban, Mikyska, Pochobradský – Kaplan, Rohlík, Lichtag – Rouha, Kaut, Žálčík.

Slavia byla blízko k zisku třech bodů, Pardubice B však dokázaly v samém závěru vyrovnat. Utkání tak rozhodly až samostatné nájezdy, v nichž se jako jediný prosadil Tomáš Knotek.

První šance na každé straně byly k vidění na přelomu páté a šesté minuty utkání. Šmerha vybojoval kotouč za brankou a nahrál do brankoviště Průžkovi, kterého vychytal Vomáčka. O minutu později vyrazili Mikyska s Urbanem do přečíslení dvou proti jednomu, ale Málek si se zakončením druhého jmenovaného poradil.

Do další příležitosti se dostal v polovině první třetiny Šmerha, který se dokázal stahovačkou vyhnout obránci, jenže na Vomáčku nevyzrál.

Poté už se slávisté poprvé prosadili. Šmerha sice netrefil z velkého úhlu odkrytou branku, ale puk se odrazil k Matěji Beranovi, kterému už se otevřít skóre podařilo.

V posledních třech minutách úvodní části přebrali otěže hosté a dvěma brankami se dostali do vedení. Málek ani obránci Slavie neviděli ve skrumáži před brankou volný kotouč, k němuž se dostal Michal Rouha a srovnal na 1:1. Půl minuty před koncem poslal béčko Pardubic do vedení Robin Kaplan, který z mezikruží zakončil k tyči Málkovy branky.

Slavia se ve druhé třetině vrátila do vedení

Slavia vstoupila do druhé třetiny lépe, dostala výhodu přesilové hry a i podruhé v utkání ji dokázala využít. Tomáš Guman vystřelil z vrcholu kruhu tak, že se jeho zakončení odrazilo od tyčky do sítě.

Vedení mohl sešívaným vrátit Průžek, který se po přistrčení od Kuldy dostal před Vomáčku, ale ten jeho forhendový blafák přečetl. Ve 35. minutě se pro individuální akci rozhodl Dominik Hrníčko, poradil si se slávistickými obránci a jel sám na Málka. Ten jeho sólo zastavil důležitým zákrokem.

Dvě a půl minuty před skončením prostředního dějství se slávisté znovu ujali vedení. Po hlušší pasáži objel Robin Všetečka hostující branku a u pravé tyčky našel připraveného Jaroslava Brože, který rychlým příklepem překonal Vomáčku.

Po pěti a půl minutách třetí třetiny mohl vyrovnat na 3:3 Žalčík, jenže puk nakonec nepřešel brankovou čáru. O šest minut později tečoval Beran střelu Gumana od modré čáry, kotouč skončil na tyči hostující branky. Pardubice se v početní výhodě dostaly do velkého tlaku. Nejblíže k vyrovnání byl Kaplan, jehož střelu vychytal Málek. Následnou dorážku ještě zblokoval Kulda.

O vítězi rozhodly nájezdy

V poměrně dlouhé hře bez brankáře se hostům podařilo vyrovnat. Třetí branku vstřelil po zámku v útočném pásmu Daniel Herčík, který tečoval Zdráhalovu střelu.

V poslední minutě mohly ještě rozhodnout oba týmy, ale ani jednomu se to nepodařilo a utkání pokračovalo do prodloužení. I přes několik příležitostí Slavie i Pardubic neurčil nastavený čas vítěze, rozhodnout tak musely samostatné nájezdy.

Na rozhodující nájezd se čekalo až do šesté série, kdy přisoudil Slavii druhý bod kapitán Tomáš Knotek.

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník (HC Slavia Praha): Do utkání jsme vstoupili celkem slušně, prvních patnáct minut v první třetině to bylo dobré. Konečně jsme si pomohli přesilovkou, bohužel v posledních pěti minutách první třetiny jsme dostali dva laciné góly po hloupých chybách. Byli jsme dole, ale jsme rádi, že jsme druhou třetinu zvládli a zápas otočili. Bohužel jsme ve třetí třetině zbytečnými fauly pustili Pardubice do tlaku, který zúročily v powerplay. Jsme rádi, že jsme zvládli alespoň nájezdy, protože série porážek byla delší, než jsme chtěli. Vítězství počítáme a jsme za něj rádi, byť pouze za dva body.

Richard Král (HC Dynamo Pardubice B): Bylo to vyrovnané utkání. Domácím šlo o hodně, nebo oběma týmům jde o hodně, protože jsme dole v tabulce. První třetina byla dobrá, ve druhé třetině jsme měli výpadek a moc se nám nedařilo. Ztráceli jsme hodně kotoučů u nás pod modrou čárou. Tam jsme měli tolik ztrát, což se nám nesmí stávat. Ve třetí třetině jsme se s tím snažili něco udělat, nějakou šanci jsme si vypracovali. Nakonec se k nám štěstí přiklonilo v powerplay. V prodloužení tam byly nějaké šance. Nezvládli jsme nájezdy, kdy jsme nedali ani jeden gól. Zasloužené vítězství domácích.

Autor Matyáš Kainz
Nepřehlédněte
MLÁDEŽ 26.4.2024

ZA POSTUPEM: Z karavanu do extraligy

Lepší sezonu si vysnít nemohl. Po letech se napevno vrátil do Slavie a juniorům vychytal postup do extraligy. Gólman Jiří Tesař odchytal většinu zápasů a jednoznačně ovládl brankářské statistiky. ...

Číst více
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více