Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
9.3.2024

Dorost nestačil na Vary a zahraje si předkolo s Kometou

20. kolo, sobota 9.3.2024, Slavia - Karlovy Vary
Slavia
3:7
0:2, 1:3, 2:2
Karlovy Vary

Branky

Slavia

26. Holejšovský (Matějovský, Kucharčík), 59. Matějovský (Kucharčík, Pšenička), 60. Pšenička (Egart)

Karlovy Vary

7. Poizl (Šilhan, Kůrka), 12. Záhejský (Dyk, Blažek), 22. Tomek (Blažek, Záhejský), 30. Blažek (Vrzal, Slavík), 38. Tomek (Blažek), 48. Poizl (Wardas Dyk), 50. Šilhan (Dyk, Postl)

Statistiky

Rozhodčí: Němec – Rubáš, Dědek
Vyloučení: 6:5
Využití: 1:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 29:40
Diváci: 47

Sestavy

Slavia

Poletín – Lorenz, Pšenička, Oh, Skyba, Marek, Hess – Holejšovský, Kucharčík, Matějovský – Švancar, Huk, Šámal – Hörnig, Tittl, Egart

Karlovy Vary

Oršulák – Bednář, Dyk, Kůrka, Postl, Vrzal – Wardas, Šilhan, Poizl, Slavík, Kyncl, Záhejský, Habla, Tomek, Blažek.

Slávističtí dorostenci v sobotním utkání prohráli s Karlovými Vary 3:7 a zakončili nadstavbu na pátém místě. Čeká je tak předkolo, ve kterém už příští týden vyzvou Kometu Brno. V posledním duelu nadstavby sice sešívaní mohli jít v úvodu do vedení, šance ale neproměnili a Energie postupně utkání ovládla.

Už po osmnácti vteřinách utkání s Karlovými Vary mohli slávisté skórovat. Matějovský ale puk při dorážce před odkrytou brankou netrefil. Gól nepřinesl ani pokus Hörniga, který byl při následné přesilovce také v dobré pozici. Tento trend se opakoval celou první třetinu, zejména při několika přečísleních, které však Kucharčík ve čtvrté ani Šámal v osmnácté minutě neproměnili.

To ovšem předbíháme, protože na konci úvodní části už hosté vedli o dvě branky. V sedmé minutě brankáře Poletína prostřelil z levého křídla David Poizl a v čase 11:44 zůstal u brankoviště nehlídaný obránce Vít Záhejský, který krátce předtím trefil tyčku.

I ve druhé části byli efektivnější Západočeši, kteří postupně zvýšili své vedení na čtyři góly. Minutu a půl po příchodu ze šaten přesně mířil karlovarský kapitán Petr Tomek. Sešívaní pak zabrali, a i když Hörnig ani Egart síť při svých příležitostech nerozvlnili, tak Josef Holejšovský ve 26. minutě po hezké kombinaci Kucharčíka s Matějovským kouzlo gólmana Oršuláka odčaroval.

Předkolo začne ve středu v Brně

Hru pak rozmělnila vyloučení na obou stranách, další góly však opět stříleli Karlovarští. Ve 30. minutě krátce po konci přesilovky skóroval z mezikruží Vlastimil Blažek a tři minuty před sirénou završil soustavný tlak hostů svojí druhou trefou v zápase Petr Tomek, jenž využil toho, že Poletín byl po vyjetí proti úniku mimo bránu.

Červenobílí do třetí třetiny vlétli a jejich první formace chtěla při prvním střídání na hosty zatlačit. Jenže pokusy Kucharčíka a Matějovského přesné nebyly a druhý jmenovaný navíc o pět minut později vyfasoval čtyři minuty za držení hole a nesportovní chování. Druhý jeho faul Karlovarští potrestali, podruhé v zápase skóroval David Poizl.

Po další karlovarské brance ještě v závěru snížili na konečných 3:7 Artur Matějovský a Max Pšenička. Slávistický dorost po prohře zakončil nadstavbu na páté příčce a střetne se s druhý mužstvem extraligové skupiny „o účast v play-off“, kterým je Kometa Brno. Série začne ve středu na ledě soupeře, druhý zápas se odehraje v pátek v Edenu, případný třetí duel tamtéž o den později.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): Bylo tam hodně pohybu, hodně osobních soubojů, hodně krásných akcí, hodně věcí, kdy hráči hráli spolu, bylo tam hodně hezkých gólů. Bohužel to bylo od Varů. Ne že bychom to zabalili, ale kvalita byla jednoznačně na straně Varů. Respektujeme to a uděláme všechno pro to, abychom do play-off vstoupili tak, jak jsme hráli donedávna. Teď se nám nedaří, ale věřím tomu, že tým má sílu a že to ve středu potvrdíme. Začneme venku a uděláme všechno pro to, abychom vyhráli.

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary): S dnešním zápasem jsme poměrně spokojení, protože jsme k tomu přistoupili mnohem lépe než v Budějovicích. Kluci si uvědomili, že se Slavií to nebude jednoduché. Slavia měla šance, my jsme taky měli šance, ale od druhé třetiny jsme přebrali utkání na svoji stranu a ve třetí třetině se to už de facto jen dohrávalo. Během pauzy budeme trénovat, nebudeme nějak extrémně odpočívat. Musíme se na to připravit, protože kdokoliv ve čtvrtfinále bude, tak v něm může každý porazit každého. Je de facto úplně jedno, na koho narazíme.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více