Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
24.2.2024

Dorostenci podruhé za sebou nezvládli nájezdy

16. kolo, sobota 24.2.2024, Slavia - Mountfield HK
Slavia
4:5sn
2:1, 0:2, 2:1 – 0:0 – 0:1
Mountfield HK

Branky

Slavia

6. Matějovský (Tittl, Tichý), 8. Šámal (Pšenička, Poletín), 54. Švancar (Šámal, Lorenz), 59. Švancar (Huk, Šámal)

Mountfield HK

9. Frolík (Vítek, Studnický), 23. Páleník (Klíma, Vondruška), 24. Václavíček (Šichan), 57. Páleník (Klíma), rozh. náj. Hendrych

Statistiky

Rozhodčí: Folk – Janíček, Hák
Vyloučení: 3:6
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 40:36
Diváci: 47

Sestavy

Slavia

Poletín – Labuzík, Pšenička, Lorenz, Skyba, Marek, Oh – Tichý, Tittl, Matějovský – Švancar, Huk, Šámal – Holejšovský, Egart

Mountfield HK

Záruba – Pavlík, Studnický, Vencl, Pánek, Wališ – Vondruška, Páleník, Klíma – Hendrych, Frolík, Vítek – Šichan, Koklar, Václavíček – Hornych

Dorostenci Slavie si únor za rámeček nedají. V sobotním duelu s Hradcem Králové sice znovu v závěru vyrovnali, v nájezdech však stejně jako v pátek neuspěli a prohráli tak i pátý zápas v tomto měsíci.

Podobně jako v prvním vzájemném zápase v polovině ledna to i tentokrát byli dorostenci Slavie, kteří se jako první dostali do vedení. Už v šesté minutě otevřel skóre Artur Matějovský, na kterého o dvě minuty později navázal další vyhlášený kanonýr sešívaných Viktor Šámal. Mountfield sice o chvíli později díky Filip Frolíkovi snížil, jinak ale úvodní část patřila spíše domácím. Několik střel zaznamenal ještě Šámal, aktivní byl i obránce Lorenz.

Ve druhé periodě sešívaní, kteří hráli jen s osmi útočníky, čelili podstatně aktivnějšímu soupeři. Ten už po necelých třech minutách zásluhou Ondreje Páleníka vyrovnal, 43 vteřin nato pak poslal Mountfield poprvé v zápase do vedení Martin Václavíček. Hosté byli herně lepší i v dalších minutách prostřední části, byť třeba domácí Tittl se také ocitl v několika zajímavých situacích.

Pražané se snažili odpovědět už na začátku třetí třetiny, výrazné byly dvě střely Matějovského, který ale přesně nemířil. Následně museli být ve střehu oba brankáři – před tím hostujícím se snažil prosadit Šámal, na druhé straně před Poletínem doráželi Hendrych s Vítkem. Když se zdálo, že tlak sešívaných pomalu končí, tak se dočkali vyrovnání. V 54. minutě z levého křídla přesně zamířil Vojtěch Švancar.

Jenže vyrovnaný stav netrval ani tři minuty. V čase 56:09 podruhé v utkání skóroval Ondrej Páleník a Mountfield znovu vedl. I tentokrát dokázali slávisté srovnat krok. Opět to byl Vojtěch Švancar, který v přesilovce – a už při hře bez brankáře – uklidil do sítě přesnou nahrávku Huka.

Prodloužení muselo diváky v Edenu bavit – obrat mohli dokonat Huk se Švancarem, hostující gólman Záruba se oháněl i při přesilovce 4 na 3. Vítěze určily nakonec nájezdy, v nichž sice sešívaní díky „forsbergovce“ Matějovského vedli, vítěznou trefu ale nakonec dal hradecký Patrik Hendrych. Červenobílí tak ani podruhé ve dvou dnech v individuální disciplíně neuspěli a prohráli pátý zápas v řadě.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): V lednu jsme osmkrát vyhráli, teď máme zase černou sérii. Začali jsme výborně, měli jsme chuť a vedli jsme 2:0. Pak jsme udělali tři chyby, dostali jsme tři góly, ale jsem rád, že to kluci nezabalili. Měli jsme smůlu, bylo asi čtyři nebo pět tyček. Neviděl bych to dramaticky, kluci se to učí a jsou ve vývinu. I lepší týmy mají krize. Přišla teď, ale je na nás, abychom se z ní co nejrychleji dostali. Pořád máme ještě čas.

Filip Luňák (Mountfield HK): Tentokrát jsme totálně zaspali začátek zápasu a brzo prohrávali 0:2, Slavia byla ve všem lepší – měla skvělý pohyb a hrála výborně do těla. Naštěstí jsme se z toho poměrně rychle oklepali a dali poměrně šťastný gól na 1:2, což bych řekl, že nám zachránilo utkání, od druhé třetiny jsme hru vyrovnali. Mač byl celkově velmi vyrovnaný, plný fyzických soubojů, ale i parádních technických věcí, hodnotím ho tedy určitě jenom kladně. Myslím si, že jsme odehráli jeden z našich nejlepších zápasů letošní sezony a zaslouženě brali dva body.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více