Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
23.2.2024

Dorost dotahoval v závěru, Boleslavi podlehl v nájezdech

15. kolo, pátek 23.2.2024, Slavia - M. Boleslav
Slavia
5:6sn
1:2, 1:2, 3:1 – 0:0 – 0:1
M. Boleslav

Branky

Slavia

6. Huk, 38. Švancar (Labuzík, Huk), 44. Švancar (Pšenička), 59. Šámal (Huk, Švancar), 60. Matějovský (Pšenička, Labuzík)

M. Boleslav

3. Matějka (Fink, Kristek), 18. Fink (Kristek, Matějka), 39. Kristek (Matějka), 40. Beran (Hora, Matějka), 56. Kurka (Hanyš, Churáček), rozh. náj. Kristek

Statistiky

Rozhodčí: Jílek – Kučera, Lužný
Vyloučení: 5:5
Využití: 1:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 38:39
Diváci: 47

Sestavy

Slavia

Poletín – Lorenz, Skyba, Oh, Labuzík, Marek, Pšenička – Egart, Šámal, Huk, Hörnig, Švancar, Holejšovský, Tittl, Matějovský, Tichý.

M. Boleslav

F. Kovář – Hájek, Šilhavý, Čermák, Doležel, D. Kovář, Hora – Churáček, Fink, Kristek, Beran, Hanyš, Kurka, Matějka, Václavík, Hrouda, Maxin.

Dorostenci Slavie v Edenu přivítali Mladou Boleslav, které v tabulce dýchají na záda. Dlouho to vypadalo, že si hosté odvezou všechny tři body, sešívaným se ale povedlo zápas zdramatizovat a dovést až do samostatných nájezdů. V nich však nakonec podlehli.

Úvod utkání patřil hostům, kteří po třech minutách otevřeli skóre, když se k puku dostal Filip Matějka. Na tuto trefu zvládli ještě slávisté v první třetině odpovědět. Ve středním pásmu uzmul puk David Huk a v zakončení zachoval chladnou hlavu. Mladá Boleslav díky aktivnímu napadání šla znovu do vedení. V 18. minutě se od betonu Poletína odrazil puk k Oliveru Finkovi, který se nemýlil.

Druhá třetina byla dlouho bezbranková a už to vypadalo, že do té závěrečné se půjde za nerozhodného stavu. Ve 38. minutě se do úniku dostal Vojtěch Švancar a nedal Kovářovi šanci. Pražanům nevydržela radost dlouho, protože hned vzápětí odpověděli hosté. Po chybě ve středním pásmu se dostal k puku Matějka, který ho předal Jakubu Kristkovi, jenž kličkou vyzrál nad Poletínem. Mladá Boleslav ještě do konce třetiny navýšila své vedení, když se v její poslední minutě prezentoval přesnou trefou k pravé tyči Vojtěch Beran.

Do poslední třetiny šli slávisté s dvoubrankovým mankem. To dokázal v 44. minutě stáhnout Vojtěch Švancar pěknou střelou do horního růžku. Domácí se pak dlouho tlačili do vyrovnaní, ale Adam Kurka vrátil v 56. minutě hostům dvoubrankové vedení po tom, co k němu odrazil puk.

Sešívaní nic nevzdávali a minutu a tři sekundy před koncem poslední třetiny vykřesal naději Viktor Šámal. Na něj dokázal senzačně navázat třináct sekund před koncem kapitán Artur Matějovský a poslal tak zápas do prodloužení.

V něm si oba celky vypracovaly dobré příležitosti, ale tu největší dokázal svou lapačkou vychytat Poletín, který podržel svůj tým a mohl se pomalu chystat na samostatné nájezdy. V těch si nakonec vedli lépe hosté a rozhodující branku si připsal Jakub Kristek. Mladá Boleslav si odvezla dva body a zůstáva na třetí pozici v tabulce právě před Slavií.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): Dneska jsme si víc než bod nezasloužili. Byli jsme dvě třetiny rozhodně horší. Nebyla tam od nás týmovost, která se nám malinko vytrácí. Máme menší krizi, protože na ledu začínají hráči hrát na sebe. Neobrátí se to k dobrému, když takto budeme nadále pokračovat. Zase si nesmírně vážím toho závěru, kdy to kluci nezabalili a mohli i v prodloužení rozhodnout. Nájezdy už jsou pak loterie, ale za mě vyhrál dneska lepší tým.

Martin Škaloud (BK Mladá Boleslav): Věděli jsme, že to nebude lehké. Vzájemné zápasy nevycházely v náš prospěch. Kluci do toho dobře vstoupili s pozitivně nastavenou hlavou. Soupeři jsme nedávali moc šancí a za to jsme byli moc rádi. Škoda jen toho závěru, kde jsme jim dovolili využít pár šancí a soupeř zápas zdramatizoval. Prodloužení jsme přežili a v nájezdech jsme dokázali rozhodnout.

Autor Denis Freitas Lopes
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více