Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
17.2.2024

Pšeničkův hattrick nestačil, dorost se vrací z jihu Čech bez bodů

14. kolo, sobota 17.2.2024, Č. Budějovice - Slavia
Č. Budějovice
4:3
0:0, 1:3, 3:0
Slavia

Branky

Č. Budějovice

39. Jaroš (Lev, Hřebejk), 47. Blažek (Mařík, Lev), 56. Barna (Koníř), 59. Barna (Blažek)

Slavia

29. Pšenička (Kucharčík, Matějovský), 32. Pšenička (Labuzík, Kucharčík), 34. Pšenička (Matějovský, Hörnig)

Statistiky

Rozhodčí: Hort – Kráľ, Kociňák
Vyloučení: 6:10
Využití: 3:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 31:32
Diváci: 56

Sestavy

Č. Budějovice

Jelínek – Matějka, Schmied, Jaroš, Blažek, Benák, Smejkal – Koníř, Lev, Fleischman, Mařík, Novotný, Hřebejk, Muška, Barna, Havlena.

Slavia

Höhlig – Lorenz, Skyba, Oh, Labuzík, Marek, Pšenička – Matějovský, Šámal, Huk, Hörnig, Švancar, Kucharčík, Holejšovský, Tittl, Egart, Tichý.

Slávističtí dorostenci ve 14. kole fáze o umístění pro play-off extraligy nestačili na jihočeský Motor, kterému podlehli 3:4. Svěřenci trenéra Slížka sice vedli díky hattricku Maxe Pšeničky už 3:0, soupeř však výsledek otočil a bere všechny body.

První větší šance zápasu se urodila v polovině 11. minuty, kdy Mařík nabil Konířovi, a ten vypálil. Slávistický brankář Höhlig ale ve své svatyni čaroval a dobrou střelu zneškodnil.

Na druhé straně kluziště se pustil do samostatné akce Matějovský, zacílil ale jen do náruče brankáře Jelínka. Stejný hráč zkraje prostřední periody přestřelil prázdnou branku a skóre se ani tentokrát neměnilo.

V čase 28:56 se diváci na tribunách dočkali prvního gólu. Ke smůle domácích fanoušků ale padl do jihočeské sítě. K odraženému puku se při slávistické přesilovce rychle dostal Max Pšenička a pohotově propálil českobudějovického gólmana.

Slávisté navíc o chvíli později navýšili těsný náskok. A byl to opět Max Pšenička, kdo udeřil. Hráč pražského celku nahodil kotouč od modré čáry, jenž zapadl až za bezmocného Jelínka.

V čase 33:59 aktivní Max Pšenička završil hattrick, když po nahrávce Matějovského překonal domácího brankáře ranou mezi betony. Dvě vteřiny před sirénou se Motor dočkal snížení. Jáchym Jaroš vypálil od modré čáry a Höhlig kapituloval.

Když běžela na časomíře 47. minuta, dostali se domácí na dostřel jediné trefy. O kontaktní gól se postaral Filip Blažek, který zamířil od modré a jeho tvrdý projektil skončil v síti.

Necelých pět minut před koncem Motor srovnal krok. Během slávistického oslabení obešel Danny Barna protihráče a nechytatelnou ranou pod horní tyč vyrovnal na 3:3.

Motor si následně vzal oddechový čas a taktický manévr se mu vyplatil. V čase 58:29 otočil výsledek na stranu domácích Danny Barna a Slavia na jihu Čech prohrála 3:4.

Autor Martina Kramerová
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více