Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
3.2.2024

Dorostenci na venkovním ledě podlehli Ocelářům

12. kolo, sobota 3.2.2024, Třinec - Slavia
Třinec
6:3
2:1, 4:1, 0:1
Slavia

Branky

Třinec

8. Lazovský, 18. Hladoník (Řípa, Holub), 25. Richter (Spaskin), 26. Řípa (Řehák, Niemczyk), 31. Hladoník (Řípa, Řehák), 34. Spaskin (Holub, Richter)

Slavia

12. Egart (Hörnig, Labuzík), 39. Hörnig (Malacha), 54. Šámal (Tittl, Pšenička)

Statistiky

Rozhodčí: Pavel – Gančarčík, Konvička
Vyloučení: 3:8
Využití: 0:2

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 44:34
Diváci: 65

Sestavy

Třinec

Skácel – Marek, Kaleta, Niemczyk, Trnka, Holub, Byrtus – Spaskin, Řehák, Hladoník, Karas, Blahuta, Lazovský, Morcinek, Richter, Řípa.

Slavia

Höhlig (34. Štěpánek) – Lorenz, Malacha, Labuzík, Pšenička – Keller, Hörnig, Švancar, Holejšovský, Tittl, Matějovský, Egart, Tichý, Šámal.

Sešívaní dorostenci po pátečním neúspěchu na ledě Vítkovic nestačili ani druhého slezského soupeře, když prohráli s Třincem v poměru 3:6. Oceláři rozhodli o svém druhém úspěchu ve vzájemných duelech se Slavií v prostřední periodě, kdy sešívaným nasázeli pět branek. Pražané kvůli dvěma po sobě jdoucím nezdarům přišli o prvenství v tabulce.

O první změnu skóre v zápase se postarali hokejisté domácích. Ti sice, ačkoli jsou nejlepším týmem v procentuálním využití přesilovek v soutěži, nedokázali využít první početní výhodu duelu, pár vteřin po jejím skončení se ale střelou pod horní tyč prosadil Michal Lazovský.

Zato slávisté na rozdíl od Třince svou první přesilovou hru zužitkovali. Na konci 12. minuty na 1:1 vyrovnal Tadeáš Egart. Oceláři si ale ještě před skončením prvního dějství vzali vedení zpět. Úspěšnou dorážku zapsal Vít Hladoník.

Druhá třetina byla pro sešívané třetinou hrůzy. Na přelomu 25. minuty v rozmezí jednadvaceti vteřin totiž Třinečtí hned dvakrát udeřili. Nejprve skóroval Adam Richter, posléze se trefil Domink Řípa. Krátce po polovině základní hrací doby navíc Oceláři zásluhou Víta Hladoníka přidali pátou branku.

Pražané se vzápětí snažili náskok soupeře snížit dvěma akcemi v krátkém sledu. Matějovský ani Tichý ovšem kotouč za záda gólmana Skácela nedostali. Místo toho slávisté znovu inkasovali, když na 6:1 zvýšil Miroslav Spaskin. Slavia následně na nepříznivý vývoj reagovala střídání brankářů.

Necelou minutu a půl před odchodem do kabin se ale přeci jen sešívaní dokázali podruhé prosadit. Úspěšným pokusem z kruhu se mezi střelce zapsal Petr Hörnig.

Poslední perioda zápasu přinesla hned pět vyloučení, hned čtyři z toho na straně Ocelářů. Slávisté nedisciplinovanosti domácích hokejistů dokázali využít v 54. minutě. Viktor Šámal se postaral o třetí zásah do sítě Třince.

Více se již v tomto utkání nestalo. Slávističtí dorostenci tak ve třinecké Werk Aréně nestačili na domácí Oceláře v poměru 3:6.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více