Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
28.1.2024

Dorostenci porazili Energii a upevnili své postavení v čele extraligy

10. kolo, neděle 28.1.2024, Karlovy Vary - Slavia
Karlovy Vary
2:4
1:0, 1:2, 0:2
Slavia

Branky

Karlovy Vary

17. Bauer (Žalud), 27. Žalud (Pelikán, Slavík)

Slavia

21. Šámal, 40. Šámal (Tittl), 41. Kucharčík (Šámal), 48. Tittl (Keller, Matějovský)

Statistiky

Rozhodčí: Hlinka – Belko, Motl
Vyloučení: 3:3
Využití: 0:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 33:26
Diváci: 60

Sestavy

Karlovy Vary

Kašpar – Čermák, Pelikán, Dyk, Bauer, Kůrka, Postl – Kőhler, Šilhan, Poizl, Slavík, Michalov, Šedivec, Žalud, Blažek.

Slavia

Höhlig – Lorenz, Skyba, Labuzík, Hess, Marek, Pšenička – Tichý, Šámal, Keller, Kucharčík, Holejšovský, Tittl, Matějovský, Egart, Malacha.

Sešívaní dorostenci vyrovnali svou letošní bilanci s Karlovými Vary, které tentokrát dokázali udolat na venkovním ledě 4:2. O svém triumfu rozhodli dvěma trefami v poslední periodě. Víkendovou cestu na západ republiky tak slávisté zvládli se stoprocentní úspěšností, a i nadále okupují první příčku extraligy dorostu.

Slávistickým dorostencům se po sobotním vítězném duelu v Plzni, kde nastoupili hned se trojicí debutantů z mladšího ročníku, vrátily do sestavy některé opory v podobě Kucharčíka a Matějovského. První start v této kategorii si pro změnu odbyl deváťák Malacha.

Hra se v úvodní třetině zápasu přelévala ze strany na stranu. Více příležitostí si ale vypracovali hokejisté domácích a brankář Höhlig musel několikrát sešívané zachraňovat. V 17. minutě už ovšem nedokázal zasáhnout proti střele karlovarského Matěje Bauera, jenž pokusem z předbrankového prostoru otevřel gólový účet zápasu.

Slávistický útočník Viktor Šámal byl po svém sobotním hattricku jistě při chuti. To všem na stadionu dokázal šedesát vteřin po začátku druhého dějství, kdy nejprve ve středním pásmu zachytil přihrávku soupeře a v následném samostatném úniku poslal kotouč bekhendem mezi betony domácího Kašpara.

Energetici si ovšem ještě před polovinou zápasu vzali své vedení zpět. Z levé strany najel s pukem před branku Filip Žalud a z blízkosti překonal Höhliga. Hosté potom mohli rychle vyrovnat, pokusy Šámala, Kellera i Pšeničky ale karlovarský gólman polapil.

Slávisté ve druhé polovině utkání otočili nepříznivé skóre

V úplném závěru prostřední periody dostali slávisté výhodu přesilové hry. Když už se všem přítomným v KV Areně zdálo, že si slávisté část početní výhody přenesou do posledního dějství, chopil se kotouče opět Viktor Šámal. Jeho pokus z mezikruží jeden z obránců nešťastně tečoval za záda Kašpara a sešívaní se tak pět vteřin před sirénou radovali z vyrovnání.

Hned ve 41. minutě se navíc Pražanům podařilo skóre zápasu otočit. Šámalova snaha dovršit hattrick sice gólem neskončila, ve vzniklé nepřehledné situaci se ale nejlépe zorientoval Matouš Jan Kucharčík, který upravil průběžný stav na 3:2 pro Slavii.

Sešívaní se posléze na rozdíl od svého soupeře dokázali dostat do dvoubrankového trháku. Filip Tittl se objevil nikým nehlídaný na hranici brankoviště a Kellerovu přihrávku uklidil do klece bezmocného Kašpara.

V závěrečné desetiminutovce duelu by mnozí očekávali finální nápor Západočechů, ti si však šancí vytvořili pomálu. Ani na druhé straně kluziště jsme již nebyli svědky žádného množství výraznějších příležitostí.

Dorostenci Slavie po střetnutí v Plzni vyhráli i své druhé víkendové utkání na západě Čech, když porazili karlovarskou Energii 4:2. V tabulce si tak upevnili první místo právě před druhými energetiky a třetí Škodovkou. Obě výhry řídil svým výkonem Viktor Šámal, jenž zapsal celkem pět úspěšných zásahů a dvě gólové přihrávky.

Ohlasy trenérů

Tomáš Andrys (HC Energie Karlovy Vary): Myslím, že jsme první dvě třetiny neměli vůbec špatný pohyb. Zápas jsme v prvních 40 minutách odehráli poměrně slušně. Nicméně ten gól, pět vteřin do konce, byl z naší vlastní lenosti, který nemusel vůbec být. Bohužel do třetí třetiny jsme už nastoupili v lehce bojácným dechu a v ten moment to Slavia vycítila a využila. To nás stálo zápas, ale nedá se nic dělat. Příští týden jsou další dva zápasy a my se na to připravíme. A gratuluji Slavii ke třem bodům.

Petr Macek (HC Slavia Praha): Byl to souboj prvního s druhým, takže to byl atraktivní zápas a docela důležitý. Víme, že domácí nebyli v plné sestavě. My jsme podobné utkání absolvovali včera v Plzni, kdy se to domácím vymstilo. My jsme rádi, že nás to nakonec nepotkalo, ale s prvními dvěma třetinami jsme úplně nebyli spokojeni. Myslím si, že tam to naši hráči trochu podcenili, respektive ta hra nevypadala tak, jak jsme si představovali. V té třetí třetině už to bylo lepší a utkání jsme zvládli za tři body, čehož si velmi vážíme.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více