Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
27.1.2024

Dorost v koncovce zápasu rozhodl o výhře nad Plzní

9. kolo, sobota 27.1.2024, Plzeň - Slavia
Plzeň
3:4
1:2, 1:1, 1:1
Slavia

Branky

Plzeň

12. Úbl (Slačík, Bělík), 28. Tománek (Maxa, Fodor), 47. Maxa (Fodor, Tománek)

Slavia

13. Šámal (Tittl), 18. Šámal (Labuzík, Tittl), 40. Tittl (Šámal), 56. Šámal (Labuzík, Pšenička

Statistiky

Rozhodčí: Šperl – Tvrdík, Tuháček
Vyloučení: 2:3
Využití: 0:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 40:37
Diváci: 93

Sestavy

Plzeň

Poustka – Mašek, Černý, Hanzlík, Fiala, Šulan, Kamas – Fodor, Úbl, Bělík, Pitter, Slačík, Tománek, Fehér, Maxa, Slováček.

Slavia

Höhlig – Lorenz, Skyba, Oh, Labuzík, Marek, Pšenička – Tichý, Janoušek, Keller, Mikš, Holejšovský, Tittl, Slížek, Egart, Šámal.

Sešívaní dorostenci zvládli své první víkendové utkání na západě Čech. V Plzni si poradili s domácí Škodovkou 4:3 a v letošním roce zůstávají na čele tabulky stále neporaženi. Do Plzně přitom odcestovali bez několika opor a hned se třemi debutanty z devítky. Duel hattrickem a asistencí řídil útočník Viktor Šámal.

První větší příležitost si vypracovali hokejisté Slavie, Kellerův forhendový blafák ale úspěch nepřinesl. Z otevření skóre se tak radovali Plzeňští, kteří ve 12. minutě zásluhou Matyáše Úbla dostali kotouč za záda bezmocného Höhliga.

Slávisté, jejichž třetí lajna byla složena z tří debutujících deváťáků, nenechali na svou odpověď dlouho čekat. O minutu později se totiž na střeleckou listinu zapsal Viktor Šámal. Ještě do konce první periody navíc tentýž hráč udeřil znovu, když úspěšnou dorážkou poslal sešívané do vedení 2:1.

Zkraje druhého dějství nebyli slávisté daleko od navýšení náskoku, a to hned ve dvou případech, Škodovka ovšem obě šance hostí přežila. Ve 28. minutě naopak Plzeňští sami skórovali. Matěj Tománek se z ničeho nic objevil v situaci, v níž jel sám na Höhliga, který na jeho kličku do bekhendu nevyzrál.

Vítězství zařídil dovršením hattricku Šámal

V následujících momentech předváděli hráči na ledě vyrovnaný hokej a brankáři obou týmů si museli připsat několik povedených zákroků. Ani slávisté ale nakonec nevyšli v prostřední třetině zápasu střelecky naprázdno. Dvaapadesát vteřin před odchodem do šaten vystihl rozehrávku soupeře Filip Tittl a posléze z mezikruží prostřelil gólmana Poustku.

Vyrovnané utkání pokračovalo třetí třetinou, která nakonec přinesla napínavé drama. Krátce po třičtvrtě hodině hry dokázali domácí vyrovnat. Jiří Maxa dostal přihrávku na stranu brankoviště, odkud uklidil kotouč do poloodkryté klece Slavie. Za nerozhodného stavu své spoluhráče důležitými zákroky podrželi brankáři na obou stranách kluziště.

Domácí Poustka ale přeci jen ještě jednou kapituloval, když na konci 56. minuty slávisté využili přesilovou hru. A opět se o to zasloužil Viktor Šámal, který tak trefou z dorážky završil svůj hattrick a nastavil skóre na 4:3 v prospěch Slavie. Domácí ještě v závěru zkoušeli zvrátit nepříznivý výsledek při hře bez brankáře, hosté si ale těsný náskok pohlídali.

Slávisté první víkendové utkání tohoto týdne zvládli. Dramatickou bitvu v Plzni opanovali 4:3. Tím však jejich cesta na západě Čech nekončí, v neděli totiž zamíří na půdu karlovarské Energie.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): Pro nás je to strašně cenné vítězství. Dneska nám chybělo hodně hráčů ze základní sestavy, měli jsme v Plzni čtyři deváťáky, kteří s námi ani netrénovali. Pro ně to byl křest ohněm, jsem za ně rád, že jsme vyhráli, jestli zaslouženě či nikoliv, to není podstatné. Zápas byl z naší strany odbojovaný a o to si to ceníme více.

Dušan Andrašovský (HC Škoda Plzeň): Dneska jsme si svým přístupem k zápasu nezasloužili vyhrát. Od první minuty jsme k utkání přistoupili tak, že se soupeř porazí sám, když jsme před utkáním viděli jejich sestavu. Mysleli jsme si, že když za Slavii nehráli nejlepší hráči, že všechno půjde samo, což se nám vrátilo. Přestože jsme následně chtěli se zápasem něco udělat, tak už se nám to nepodařilo, jak bychom si představovali.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více