Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
20.1.2024

Dorost gólem šest vteřin před koncem šokoval Dynamo

8. kolo, sobota 20.1.2024, Slavia - Pardubice
Slavia
4:3
1:1, 1:2, 2:0
Pardubice

Branky

Slavia

12. Šámal (Huk), 34. Šámal, 54. Huk (Pšenička, Šámal), 60. Švancar (Šámal, Huk)

Pardubice

13. Rolinek (Vápeník, Řehořek), 21. Vápeník (Rolinek), 23. Sekanina (Rolinek, Ruml)

Statistiky

Rozhodčí: Vokoun – Bernard, Jurak
Vyloučení: 4:2
Využití: 1:1

V oslabení: 1:0
Střely na branku: 27:35
Diváci: 47

Sestavy

Slavia

Poletín – Lorenz, Skyba, Oh, Labuzík, Marek, Pšenička – Egart, Šámal, Huk, Keller, Švancar, Holejšovský, Tittl, Matějovský, Tichý.

Pardubice

Veřmiřovský – Ruml, Vápeník, Novosad, Jansa, Křečan, Řehořek – Rolinek, Tvrdik, Ryšavý, Mikeska, Úlehla, Sekanina, Krčál, Lempach, Korec, Macek, Novák.

Dorostenci Slavie dál drží neporazitelnost v novém kalendářním roce. V sobotním utkání s Pardubicemi ještě ve třetí třetině prohrávali, dokázali ale vyrovnat a gólem Vojtěcha Švancara šest vteřin před koncem základní hrací doby rozhodli o vítězství 4:3.

Dorostenci odehráli druhý domácí zápas ve dvou dnech a opět byl vyrovnaný až do úplného závěru. Slávisté byli v prvních minutách duelu s Pardubicemi agilnějším týmem, byť Poletín musel ve čtvrté minutě likvidovat únik Korce. Na druhé straně byli aktivní například Huk nebo Viktor Šámal, který také ve 12. minutě skóroval.

Dynamo přitom právě začínalo přesilovku po faulu Tittla, slávistický forvard ale po dobré práci Huka přebruslil pardubického obránce a forhendovou kličkou otevřel skóre. Dynamo se z gólu nepoložilo a ještě v téže početní výhodě srovnalo – vyraženou střelu před brankou dorazil do sítě Tomáš Rolinek.

Východočeši poté přebrali iniciativu. Patřil jim jak konec úvodní periody, tak začátek druhé dvacetiminutovky, během kterého dvakrát skórovali. Nejprve po 24 vteřinách nadvakrát zakončil rychlé přečíslení Teodor Vápeník, dvě minuty nato si pak Poletín nešťastně srazil do brány střelu Tobiáše Sekaniny.

Ani svěřenci trenéra Slížka to však nezabalili a ve zbytku zápasu se hnali za vyrovnáním. Řadu dobrých střídání ve 34. minutě po chybě obránce zužitkoval v kontaktní gól Viktor Šámal, v 54. minutě pak využil přesilovku střelou z levého kruhu David Huk, který tak vyrovnal na 3:3.

Když už to vypadalo, že Pražané půjdou podruhé v řadě do prodloužení, přišel šok. Potulující se puk po Hukově zblokované střele doputoval k Šámalovi, který ho šest vteřin před sirénou předložil Vojtěchu Švancarovi, jenž přesnou střelou z předbrankového prostoru rozhodl o výhře dorostu 4:3.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více