Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
19.1.2024

Dorostenci v prodloužení uválčili výhru s Přerovem

7. kolo, pátek 19.1.2024, Slavia - Přerov
Slavia
3:2p
1:1, 0:0, 1:1 – 1:0
Přerov

Branky

Slavia

16. Tittl (Švancar, Šámal), 55. Skyba, 61. Šámal (Švancar, Skyba)

Přerov

10. Židlík (Kočara), 50. Mátl (Mozr, Cífka)

Statistiky

Rozhodčí: Němec – Beneš, Hradil
Vyloučení: 4:4
Využití: 1:1

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 32:26
Diváci: 52

Sestavy

Slavia

Höhlig – Lorenz, Skyba, Oh, Labuzík, Marek, Pšenička – Egart, Šámal, Huk, Hörnig, Švancar, Holejšovský, Tittl, Matějovský, Tichý.

Přerov

Šejba – Pala, Pohanka, Mozr, Kočara, Cífka, Zahradníček – Došlík, Mátl, Kováč, Brovják, Frnka, Miklas, Švejcar, Vyroubal, Koudela, Židlík.

Slávističtí dorostenci prodloužili svoji neporazitelnost v roce 2024. V domácím duelu s Přerovem sice dvakrát prohrávali, v závěru třetí třetiny ale srovnali a na začátku prodloužení rozhodl o výhře 3:2 útočník Viktor Šámal.

Do druhého domácího utkání v roce 2024 vstoupili slávističtí dorostenci aktivně. Několikrát v prvních minutách zakončoval Švancar, agilní byl i kapitán Matějovský. První gól však v desáté minutě dali Přerovští – domácím obráncům ujel po pravém křídle Petr Židlík a bekhendovou kličkou překonal Höhliga.

Sešívaní mohli odpovědět hned v následné početní výhodě, využili ale až tu další v 16. minutě. Šámalovu nahrávku do mezikruží Švancar bekhendem ještě posunul na pravý kruh Filipu Tittlovi, který prostřelil přerovského gólmana Šejbu.

Ve druhé třetině byla k vidění řada šancí, gól ale nepadl. Po půl minutě zakončoval sám před Höhligem útočník Miklas, ve 30. minutě pak puk do brány dostal Švejcar, podle rozhodčího k tomu ale využil brusli. Na druhé straně střílel třeba Hörnig, ani on ovšem řadu z početních výhod nevyužil.

Srovnání a krátké prodloužení

Skóre se tak měnilo až ve třetí části, v níž ve druhé minutě střílel sám před brankou Kováč. Ten se sice ještě neradoval, v čase 49:26 už ale Zubři znovu skórovali. V početní výhodě tečoval střílený centr z pravé strany Lukáš Mátl.

Pražané srovnali krok šest minut před třetí sirénou. Po skrumáži před brankou, kde zakončovali Huk se Švancarem, se puk dostal k Danieli Skybovi, jenž dorážkou do odkryté klece vyrovnal na 2:2. Ve zbytku základní hrací doby zahrozili na jedné straně přerovský Miklas, na druhé pak domácí Hörnig, po jehož ráně dokonce zazvonila tyč.

O vítězi nakonec rozhodlo prodloužení. Zubři v něm po vyhraném vhazování ztratili puk a sešívaní z první akce zásluhou Viktora Šámala rozhodli o výhře 3:2. Navázat na ni budou chtít už v sobotu, kdy v podvečer opět nastoupí na domácím ledě.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): Čekali jsme těžký zápas, s těmito týmy je to většinou urputné, bojovné a vyrovnané, což je pro ně o to větší vzpruha. My to klukům říkáme opakovaně, nicméně jsme dnes nedali góly, které jsme dát měli. V první třetině jsme měli tři přesilovky, využili jsme jednu. Trochu nás dnes zradil klid v koncovce, měli jsme hodně přečíslení, které jsme špatně vyřešili. To tak ale někdy je a i tak si myslím, že jsme vyhráli zaslouženě.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více