Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
11.1.2024

Hořkosladké vítězství dorostu. Boleslav padla po nájezdech

5. kolo, čtvrtek 11.1.2024, M. Boleslav - Slavia
M. Boleslav
4:5sn
3:0, 0:1, 1:3 – 0:0 – 0:1
Slavia

Branky

M. Boleslav

2. Maxin (Čermák, Sklenička), 8. Hanyš (Kurka, Ždanov), 10. Fink (Vasiak), 60. Matějka (Maxin, Kristek)

Slavia

25. Šámal (Švancar, Kucharčík), 42. Švancar (Šámal), 45. Kucharčík, 47. Tichý (Skyba, Huk), rozh. náj. Šámal

Statistiky

Rozhodčí: Domský – Gabriel, Karda
Vyloučení: 2:2
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 33:24
Diváci: 98

Sestavy

M. Boleslav

Sklenička – Hájek, Macháček, Čermák, Doležel, Kovář, Hora – Vasiak, Maxin, Zhdanov, Kristek, Fink, Hanyš, Kurka, Matějka, Hrouda.

Slavia

– Lorenz, Skyba, Labuzík, Vrzal, Marek, Pšenička – Egart, Šámal, Huk, Švancar, Kucharčík, Holejšovský, Tittl, Matějovský, Tichý.

Dorostenci na ledě Mladé Boleslavi předvedli skvělý návrat do zápasu. Po první třetině ztráceli tři branky, ve zbytku utkání se ale dokázali zvednout a skóre otočili. Od vítězství za plný počet bodů je dělilo jednadvacet vteřin. Nakonec však sešívaní berou dva body za výhru 5:4 po samostatných nájezdech.

Bruslaři vstoupili do utkání aktivně a po 83 vteřinách se chopili vedení, když Höhliga dokázal překonat Imrich Maxin. Domácím první gól přinesl klid na hole a v následujících minutách byli jasně lepším mužstvem.

Krátce před polovinou prvního dějství navíc Boleslavští znovu udeřili, a to hned dvakrát během minuty a čtvrt. Nejprve se prosadil Petr Hanyš, posléze na rozdíl tří branek zvýšil Filip Matějka. Slávisté si v reakci na téměř hororový průběh vyžádali oddechový čas. Po něm sice dokázali přidat, do kabin však odcházeli za nepříznivého stavu 0:3.

Druhá třetina přinesla zlepšený výkon sešívaných a celkově vyrovnaný hokej. Ve 25. minutě se pak Pražané mohli radovat ze snížení. Rychlý únik dva na jednoho zakončoval Viktor Šámal. V prostředním dějství se následně již skóre neměnilo a slávisté tak před poslední dvacetiminutovkou ztráceli dvě trefy.

V úvodu třetí třetiny mohli domácí zvýšit na rozdíl tří branek, když za Höhligem zazvonila tyč. O necelou minutu později však sešívaní naplnili známá slova „nedáš dostaneš“, Vojtěch Švancar totiž dostal kotouč do boleslavské svatyně a snížil na rozdíl jedné branky.

Slávisté předvedli obrat, rozhodly ale nájezdy

Snížení Pražanům vlilo krev do žil a tlačili se do vyrovnání. Na to nakonec nemuseli čekat dlouho, po necelé třičtvrtě hodině základní hrací doby se díky svému důrazu zapsal na střeleckou listinu Matouš Jan Kucharčík a skóre bylo nerozhodné.

Po oddechovém čase domácích navíc Slavia dokonala fantastický obrat. Ve 46. minutě Tobiáš Tichý přihrával do předbrankového prostoru, přičemž jeden z domácích hráčů srazil puk za záda gólmana Skleničky – 4:3.

Slávisté se po zbytek třetiny snažili kontrolovat hru, a to se jim i poměrně dařilo. Od tříbodového zisku dělilo Pražany pouhých jednadvacet vteřin. Boleslavští však při závěrečném risku bez brankáře dokázali vyrovnat z hole Filipa Matějky.

Utkání tak nakonec dospělo do prodloužení. V něm nebyli daleko od rozhodující trefy hokejisté domácích. Gólman Höhlig ale skvělým zákrokem sešívané podržel. O bonusový bod se tak bojovalo až v nájezdovém rozstřelu.

V něm byli úspěšní pouze slávisté, konkrétně Viktor Šámal a Artur Matějovský. Rozhodující zásah byl v zápise připsán prvnímu jmenovanému. Sešívaní tak po nevydařené první třetině vyválčili na ledě Mladé Boleslavi dva body za vítězství 5:4 po samostatných nájezdech.

Autor Jiří Petr
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více