Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
4.1.2024

Dorost v letošní premiéře nadělil jedenáct gólů Motoru

4. kolo, čtvrtek 4.1.2024, Slavia - Č. Budějovice
Slavia
11:3
3:1, 3:0, 5:2
Č. Budějovice

Branky

Slavia

3. Hörnig (Labuzík, Tittl), 8. Matějovský (Huk), 12. Tittl (Hörnig, Pšenička), 23. Tittl (Huk, Pšenička), 26. Huk (Tittl, Labuzík), 28. Šámal (Kucharčík), 42. Kucharčík (Šámal), 44. Kucharčík (Šámal, Švancar), 48. Tittl (Pšenička, Huk), 52. Švancar (Šámal, Lorenz), 60. Pšenička (Tittl, Matějovský)

Č. Budějovice

10. Trefil (Hanzák, Benák), 45. Hečko (Nedorost, Mařík), 49. Koníř (Nedorost, Hečko)

Statistiky

Rozhodčí: Folk – Černohlávek, Boček
Vyloučení: 11:6
Využití: 2:2

V oslabení: 2:0
Střely na branku: 50:26
Diváci: 72

Sestavy

Slavia

Poletín – Lorenz, Skyba, Labuzík, Marek, Pšenička – Matějovský, Šámal, Huk, Hörnig, Švancar, Kucharčík, Holejšovský, Tittl, Tichý.

Č. Budějovice

Novák (31. Jelínek) – Matějka, Schmied, Nedorost, Benák, Jaroš – Hřebejk, Koníř, Přibyl, Mařík, Novotný, Hečko, Čečetka, Muška, Hanzák, Trefil.

Dorostenci Slavie ve druhém utkání nadstavby vysoko deklasovali České Budějovice. Soupeři odskočili už v první třetině a postupně vstřelili jedenáct gólů. Hattrickem a třemi asistencemi se na vítězství 11:3 v prvním zápase roku 2024 podílel Filip Tittl.

Přesně po dvou týdnech se dorost vrátil do zápasového tempa. Ve druhém duelu nadstavby se opět představil v Edenu, kde minule nestačil na Třinec. Čtvrteční utkání s Českými Budějovicemi, které sešívané porazily ve dvou ze tří předchozích letošních střetnutích, se odvíjelo v odlišném duchu.

Už ve třetí minutě sešívaní poprvé slavili, když v rychlém brejku po nahrávce Labuzíka z pravé strany přesně zamířil Petr Hörnig. Druhou branku přidal o sedm minut později kapitán Artur Matějovský, který zůstal sám v prostoru mezi kruhy a nekompromisní střelu umístil do pravého horního růžku hostující klece. Zvýšit na 3:0 mohl už za devět vteřin z trestného střílení Viktor Šámal, gólman Motoru ale tentokrát svůj tým podržel.

Jihočeši pak díky dorážce Marka Trefila snížili, dvougólový náskok ale sešívaným vrátil Filip Tittl. Do konce první třetiny už žádný gól nepadl, přestože brankář sešívaných Poletín likvidoval únik Maříka v oslabení a na druhé straně znovu zahrozil Šámal.

V prostřední části dál udávali tempo Pražané a postupně přidali tři góly. Po dvou minutách skóroval Filip Tittl, který se tři minuty nato už málem radoval z čistého hattricku – před brankou stojící David Huk ale jeho střelu ještě rukavicí tečoval. Přesného zásahu se poté dočkal i aktivní Viktor Šámal, jenž ve 28. minutě nekompromisně proměnil samostatný únik. Další šance už vystřídavší budějovický brankář Jelínek zastavil.

To už však neplatilo ve třetí periodě, na jejímž začátku se dvakrát trefil Matouš Jan Kucharčík. Nejprve v čase 41:10 v oslabení, podruhé o dvě minuty později z brejku po další nahrávce od Šámala. Na snížení Motoru odpověděl gólem v oslabení a zkompletováním hattricku Filip Tittl, desátý gól pak po třetí trefě hostů přidal v přesilovce Vojtěch Švancar.

V závěru ještě v přesilovce 5 na 3 skóroval Max Pšenička a stanovil tak konečné skóre 11:3. Další duel odehraje dorost za týden v Mladé Boleslavi.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): Takhle bychom si to představovali každý zápas. To sice nejde, nicméně dnes tam byl pohyb, kvalita a chuť. Bylo tam to, co chceme hrát a jak se chceme prezentovat. Dnes to byl výkon podle našich představ.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více