Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
21.12.2023

Dorost třikrát vedl, na Třinec ale nestačil

2. kolo, čtvrtek 21.12.2023, Slavia - Třinec
Slavia
3:4
2:1, 1:2, 0:1
Třinec

Branky

Slavia

1. Kucharčík (Šámal), 6. Šámal (Kucharčík), 32. Šámal (Švancar, Vrzal)

Třinec

4. Řehák (Řípa, Polášek), 27. Řípa (Weiss), 40. Polášek (Hrček), 58. Hebar (Švančara, Byrtus)

Statistiky

Rozhodčí: Kostourek – Karda, Herles
Vyloučení: 11:11
Využití: 0:2

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 32:34
Diváci: 61

Sestavy

Slavia

Höhlig – Lorenz, Skyba, Labuzík, Vrzal, D. Marek, Pšenička – Egart, Šámal, Huk, Švancar, Kucharčík, Holejšovský, Tittl, Matějovský, Tichý.

Třinec

Javorek – Chalupa, J. Marek, Niemczyk, Byrtus, Trnka – Polášek, Řehák, Hladoník, Karas, Blahuta, Švančara, Morcinek, Hrček, Hebar, Richter, Weiss, Řípa.

Dorostenci Slavie v utkání proti Třinci třikrát vedli, nakonec ale v Edenu nebodovali. Hosté pokaždé vyrovnali a tři minuty před koncem rozhodli o výhře 4:3.

Slávisté šli už po 50 vteřinách do vedení. K puku se dostal Matouš Jan Kucharčík , který předvedl pěknou individuální akci a završil ji bezchybným zakončením. Oceláři odpověděli po necelých třech minutách. Po kombinaci byl sám před brankou Petr Niemczyk a puk propasíroval za Höhliga. Sešívaní se opět dostali do vedení po samostatném úniku, který zakončil Viktor Šámal .

Ve druhém dějství si zprvu lépe vedli hráči v bílých dresech, ale vzápětí dokázali udeřit hosté. Situaci tři na dva vyřešil Dominik Řípa . Na jeho trefu dokázal odpovědět Viktor Šámal , který pomocí tyče překonal Javorka a vstřelil svou druhou branku v zápase. Třinec dokázal ještě v závěru třetiny vyrovnat. Prosadil se Jakub Polášek .

V závěrečné třetině se oba týmy snažily získat vedení a zápas se značně přiostřil. Rozhodující slovo nakonec měli hosté. Puk se od betonu Höhliga odrazil k Andreji Hebarovi , který se ze slibné pozice nemýlil. Domácí to ještě zkoušeli bez brankáře, ale ke změně skóre to už nevedlo.

Ohlasy trenérů

Ladislav Slížek (HC Slavia Praha): Dobrý a vyrovnaný zápas. Třinec vyhrál svou skupinu, takže jsme to samozřejmě očekávali. Mohlo to dopadnout tak nebo tak. My jsme bohužel naše šance nevyužili, a naopak náš soupeř ano.

Marek Malík (HC Oceláři Třinec): Velice bojovné utkání po celých šedesát minut. Z naší strany to bylo o srdci a postavit se k tomu s bojovností. V některých fázích to nebyl úplně nejkrásnější hokej, ale díky obětavosti a se štěstím se nám podařilo zvítězit. Jsme za to nesmírně rádi, protože Slavia má kvalitní mužstvo. V některých fázích nás přehrávali, ale dokázali jsme to ustát. Jsme rádi za tři body.

Autor Šimon Rogner, Denis Freitas Lopes
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více