Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
23.1.2024

Dorost se díky šesté výhře v řadě dostal do čela extraligy

1. kolo, úterý 23.1.2024, Slavia - Vítkovice
Slavia
2:1
1:0, 0:0, 1:1
Vítkovice

Branky

Slavia

10. Egart (Holejšovský), 41. Kucharčík (Matějovský, Tittl)

Vítkovice

58. Svozil (Daněk, Plško)

Statistiky

Rozhodčí: Žižka – Sýkora, Bertlík
Vyloučení: 8:5
Využití: 0:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 34:34
Diváci: 47

Sestavy

Slavia

Höhlig – Lorenz, Oh, Labuzík, Hess, Pšenička, Marek – Švancar, Kucharčík, Holejšovský, Tittl, Matějovský, Egart, Tichý, Šámal.

Vítkovice

Špírek – Fojtík, Szarowski, Lyčka, Kisza, Vítek, Drábek – Kusak, Hofman, Rončka, Nazad, Svozil, Daněk, Plško, Šebesta, Zachariasz, Man.

Dorostenci Slavie v úterní dohrávce prvního kola nadstavby vyzráli na Vítkovice a posunuli se do čela extraligy. Ve spíše defenzivním utkání se na začátku třetí třetiny dostali do dvoubrankového vedení a v závěru i přes kontaktní gól vedení udrželi. Sešívaní tak urvali šestý triumf za sebou.

Utkání Slavie s Vítkovicemi nenabídlo žádný strhující hokej, hrálo se spíše se zajištěných obran a šancí začalo přibývat až postupem času. V úvodních minutách to zkoušeli například Holejšovský nebo Matouš Jan Kucharčík, který se po čtyřech zápasech za áčko vrátil do sestavy dorostu.

Úvodní branku však dala třetí lajna sešívaných, která v desáté minutě zachytila chybnou rozehrávku Vítkovic a bleskově trestala. Byl to právě zmiňovaný Holejšovský, který našel u pravé tyče Tadeáše Egarta, jenž si poradil s betonem Špírka a otevřel skóre duelu.

Oba týmy pak ve zbytku úvodní periody ještě hrály přesilovky, góly ale nedaly. Stejně dopadly i početní výhody ve druhé části, byť vítkovický Hofman v jedné z šancí ve 22. minutě minul odkrytou klec. Podobně dopadli v dalších minutách domácí Šámal nebo Matějovský, kterého hostující gólman Špírek vychytal ve 38. minutě.

Snížení dvě minuty před koncem

Do třetí třetiny ale svěřenci trenéra Slížka vstoupili ukázkově. Uběhlo sedm vteřin a Matějovský po vyhraném buly Tittla našel na levé straně Matouše Jana Kucharčíka, který při svém návratu zvýšil na 2:0. Následně sešívaní přečkali dvouminutové oslabení 3 proti 5.

Většinu závěrečné periody Pražané zodpovědně bránili, i tak ale Ridera postupně začala útočit. Höhlig čelil více a více útokům, žádný soustavný tlak ovšem nepřicházel. V 58. minutě se nicméně hosté dostali na dostřel – sešívaní nedokázali dostat puk do středního pásma a Ladislav Svozil po kombinaci s Daňkem snížil.

Nápor Vítkovic v šesti hráčích pak přerušily fauly hostů a slávistický dorost tak náskok i výhru ubránil. Navýšil tak bilanci na 16 bodů a dostal se do čela nadstavby dorostenecké extraligy.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
A-TÝM 3.5.2024

Slavia získala nejlepšího gólmana posledního play-off

Druhou posilou našeho kádru je dvaadvacetiletý gólman Oldřich Cichoň, který naposled působil v Litoměřicích a s úspěšností zákroků 93,8% byl nejlepším brankářem uplynulého play-off Chance ligy.

Číst více
FANOUŠCI 3.5.2024

Chcete vidět hvězdy světového hokeje v akci? Stále máte možnost!

Nestihli jste pořídit vstupenky na český tým? Nevadí! To ale neznamená, že už nemáte šanci v Praze a Ostravě na vlastní oči sledovat zahraniční hokejové superstar.

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vítáme první posilu! Do Edenu přichází útočník Roman Přikryl

První slávistickou posilou pro novou sezonu je útočník Roman Přikryl, který přichází do Edenu z Karlových Varů. Devětadvacetiletý hokejista má na svém kontě přes stovku zápasů v extralize a 346 v ...

Číst více
A-TÝM 2.5.2024

Vojtěch Šik novým asistentem trenéra!

Třiatřicetiletý Vojtěch Šik, který naposled působil v Karlových Varech, se stává novým asistentem trenéra Aleše Tottera. V realizačním týmu áčka naopak nebudou pokračovat Daniel Tvrzník, který končí ...

Číst více