Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
6.3.2024

Slavia se po prohře utká s Jihlavou i ve třetím zápase

PŘ2, středa 6.3.2024, Jihlava - Slavia
Jihlava
7:2
1:0, 5:1, 1:1
Slavia

Branky

Jihlava

20. Kočí (Čachotský, Toman), 24. Harkabus (Havránek, Toman), 30. Harkabus (Čachotský, Havránek), 33. Harkabus (Čachotský, Toman), 37. Havránek (Menšík, Čachotský), 39. Menšík (Dundáček), 55. Pořízek (Chvátal)

Slavia

34. Kulda (Guman), 59. Knotek (Průžek)

Statistiky

Rozhodčí: Zavřel, Šico – Maštalíř, Otáhal
Vyloučení: 3:6, navíc Jelínek (JIH) 5 min. a Slavík 5 min. a Křepelka a Knotek (všichni SLA) 5 a 20 min.
Využití: 4:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 34:10
Diváci: 1104

Sestavy

Jihlava

A. Beran – Bilčík, Strejček, Dundáček, Ozols, Koštoval, Kočí, Chvátal – Čachotský, Toman, Cachnín – Harkabus, Havránek, Šik – Jelínek, Menšík, Jungwirth – Pořízek, Rauš.

Slavia

Hölsä (30. Volevecký) – Žovinec, Klikorka, Hrdinka, Holý, Kajínek, Kremláček, Křepelka – M. Beran, Kulda, Guman – Průžek, Kucharčík, Brož – Knotek, Slavík, Všetečka – Havrda, Polák, Půček.

Slávisté první příležitost postoupit do čtvrtfinále nevyužili. Ve druhém utkání předkola s Jihlavou prohráli 2:7 a ve čtvrtek budou opět na stadionu v Pelhřimově hrát rozhodující třetí duel. Dukla o výhře rozhodla ve druhé třetině, v níž vstřelila pět gólů, čtyři z toho v přesilovce. Branky Pražanů dali Edgars Kulda a Tomáš Knotek.

Jihlava začala před diváky v Pelhřimově aktivněji. Slávisté ale úvodní tlak přečkali a postupně začali vystrkovat růžky – v šesté minutě se tak k zajímavé střele z levé strany dostal Maxim Havrda. Přesto byli v úvodní periodě střelecky agilnější Jihlavští, kteří několikrát Pražany zamkli. První šanci si však vypracovali až v úplném závěru. Bohužel skončila gólem, který střelou od modré po odrazu puku z rohu vstřelil Fabien Kočí.

Zatímco v pondělním utkání odskočili ve druhé třetině sešívaní, ve středu patřila prostřední část Dukle. Ta čtyřikrát skórovala v přesilovkách, které rozhodčí nařizovali i po několika sporných situacích. Vyloučení Gumana ve 24. minutě pět vteřin po vhazování potrestal Tomáš Harkabus, který dalšími trefami ve 30. minutě po faulu Poláka a ve 33. minutě po šarvátce Berana s Kočím završil hattrick. Jihlavský útočník pokaždé skóroval z pozice kolem levého kruhu.

Rozhodne třetí duel v Pelhřimově

Při posledním gólu už byl v brance Tomáš Volevecký, který v bráně nahradil Paava Hölsäho. Minutu poté rozhodčí znovu vylučovali – slávistickému bekovi Křepelkovi udělili za úder na obránce Strejčka trest na pět minut a do konce utkání, domácí Harkabus vyfasoval dvě minuty. Patnáct vteřin poté, při hře 4 na 4, se poprvé trefili červenobílí – Edgars Kulda si při úniku počínal přesně.

Jihlava ale do konce třetiny ještě dvakrát udeřila. Už v početní výhodě z vrcholu kruhů skóroval ve 37. minutě Tomáš Havránek, dvě minuty poté se za sešívanou obranou objevil osamocený Matouš Menšík a zvýšil skóre na 6:1.

Slavia na začátku poslední části sice několik střídání v útočném pásmu strávila, její ofenzivě ale zkrátka nebylo přáno. V 55. minutě ještě jednou skórovala Dukla, na konečných 2:7 pak snížil Tomáš Knotek.

Samotný závěr poznamenala další vyloučení po zákroku Knotka na jihlavského Jungwirtha a následná bitka obou týmů. Jihlavští fanoušci zároveň zranili asistenta trenéra Daniela Tvrzníka. Rozhodující třetí zápas je na programu ve čtvrtek znovu v Pelhřimově.

Ohlasy trenérů

Aleš Totter (HC Slavia Praha): Je to 1:1, rozhodne se zítra. Dneska bylo hodně emocí, myslím si, že k tomu trochu přispěli i rozhodčí. Po sedmi výhrách přišel takový zápas a je to 1:1. Štěstí je, že je jedno, jestli vyhrajete v prodloužení nebo 10:0, je to pořád jeden bod. Zítra pro jeden tým skončí sezóna, bude to zápas buď, anebo. Uvidíme, jak disciplinárka zareaguje na Lotarův faul, jestli bude potrestaný, ale taky jestli se zavře zimák, protože není možné, aby došlo ke krvavému zranění našeho trenéra. Uvidíme, jak svaz zareaguje.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Měli jsme výborný vstup do utkání, kdy každá lajna odehrála parádní první střídání. Vytvořili jsme si i nějaké šance, potom se Slavia do nějakého tlaku také dostala. Zápas rozhodla druhá třetina, kdy nám vyšly přesilovky. Tahle část byla z tohoto pohledu parádní, hráli jsme disciplinovaně. Myslím si, že jsme i výborně bruslili. Dostávali jsme je pod tlak, získávali jsme spoustu puků v útočném pásmu. Závěr je na celém zápase taková kaňkou. Ať už ten zbytečný faul za rozhodnutého stavu nebo i to, že něco přilétlo na jejich střídačku, trefilo to trenéra do hlavy. To je prostě škoda, výsledek je krásný, ale pořád znamená jen ten jeden bod a je jedno, jestli se vyhraje o gól, o pět nebo v prodloužení. Takže do půlnoci dobré a zítra k tomu musíme přistoupit stejně, jako jsme k tomu přistoupili dnes. Být nejlépe stejně produktivní jako dnes, ale všichni víme, že to bude hrozně těžké. Věříme ale, že to dokážeme. Na ledě ten frmol kolem Jáchyma Jungwirtha asi vypadal hůř, než to je. Je v kabině, leduje a samozřejmě pojede na vyšetření. Teď nejsme schopní nic říct, ale není to tak, že byl naložený a odvezený do špitálu.

Autor Šimon Rogner
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více