18. září
Slavia Přerov
18:00
21. září
Slavia Jihlava
15:00
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
29.8.2024

Slavia v přípravě potřetí vyhrála. Porazila extraligové Kladno

přípravné utkání, čtvrtek 29.8.2024, Kladno - Slavia
Kladno
2:3
2:1, 0:0, 0:2
Slavia

Branky

Kladno

4. Smoleňák (Filip, Bláha), 12. Hults (Hanousek, Procházka)

Slavia

13. L. Strnad (Gaspar, Beran), 50. Knotek (Veber, Kočí), 57. Přikryl (Beran, L. Strnad)

Statistiky

Vyloučení: 6:3
Využití: 0:1

V oslabení: 0:0
Diváci: 683

Sestavy

Kladno

Lukeš – Ticháček, Mendel, Pietroniro, Šenkeřík, Nemčík, Hanousek, Jeřábek – Jarůšek, Hults, Procházka – Smoleňák, Filip, Bláha – J. Strnad, Straka, Redlich – Kut, Višnieuski, Hejda.

Slavia

Hölsä – Gaspar, Veber, Hrdinka, Sýkora, Kajínek, Kočí – Beran, Přikryl, L. Strnad – Smola, Slavíček, Polák – Knotek, Slavík, Průžek – Havrda, Tichý, Zvagulis.

Rytíři drželi proti Slavii po dvou třetinách vedení 2:1, sešívaní ale ve třetí části dvěma góly obrátili skóre na svou stranu a zvítězili 3:2. O branky Pražanů se postarali Lukáš Strnad, Tomáš Knotek a Roman Přikryl.

Sešívaní chtěli v utkání proti extraligovému týmu začít aktivně, ale byli to Středočeši, kdo začal aktivněji. Kladno se navíc jako první prosadilo. Ve 4. minutě zachytil Radek Smoleňák na poslední chvíli kotouč na modré čáře a přihrál Bláhovi, který ještě posunul puk na Filipa. Filip poté vrátil puk Smoleňákovi, jenž pomalou střelou překvapil brankáře Hölsäho.

Pak si svěřenci trenéra Tottera zahráli přesilovku, kterou ale nevyužili. Krátce po jejím skončení skórovalo Kladno podruhé. Ve 12. minutě zastavil Procházka kotouč rukou ve vzduchu a našel na modré čáře exslávistu Hanouska, který následně nahrál Mitchellu Hultsovi a Hölsä už se proti jeho střele nestihl přesunout.

Jenže radost Rytířů netrvala dlouho, neboť za 38 sekund skórovali sešívaní. Lukáš Strnad se dostal za obranu soupeře, nechal za sebou jednoho z kladenských hráčů a svůj únik zakončil přesnou ranou nad rameno brankáře Lukeše.

V 19. minutě zachytil špatnou rozehrávku hostů Bláha a z mezikruží našel napravo Smoleňáka, který ale trefil pouze připraveného Hölsäho. 13 vteřin před koncem první třetiny zkusil domácí Jakub Strnad podobnou věc jako jeho jmenovec ze Slavie při gólu, ale jeho rána mezi betony Hölsäho neprošla. Po 20 minutách tak odcházelo do kabin s jednobrankovým náskokem Kladno.

Slavia obrátila ve třetí části

Na začátku druhé třetiny si přesilovku zahráli také Rytíři a během ní zahrozili. Ve 26. minutě zlikvidoval Hölsä nejprve Filipovu ránu, a pak i dorážku Jarůška. Ještě v té samé minutě pak Hölsä chytil Procházkův pokus po nahrávce Hultse. Ve 29. minutě pak při vlastním oslabení domácí Jakub Strnad ujel s Filipem do přečíslení a celou akci vzal na sebe. Jeho střela ale trefila připraveného gólmana Slavie. Na další příležitost se čekalo až do 38. minuty. Při kladenské přesilovce vypálil Hults, ale jeho pokus z pravého kruhu z první byl sražen do ochranné sítě.

Slavia do třetí části vstoupila nebojácně a byla nabuzená. V 50. minutě se sešívaní dočkali srovnání. V přesilovce vystřelil Kočí od modré a Tomáš Knotek dorazil puk do odkryté brány. Slávisté pak nevyužili další dvě přesilové hry, ale byli to nakonec oni, kdo strhl skóre na svou stranu.

V 57. minutě nabral rychlost Lukáš Strnad, který dojel puk a nahrál Beranovi. Beran ještě poslal přihrávku do jízdy Romanu Přikrylovi, který se z pravé strany nemýlil a Lukeš se nestihl přesunout. Kladenští to pak ještě zkoušeli v šesti bez brankáře, ale vyrovnat se jim už nepodařilo.

Slávisté tak zapsali na ledě Kladna třetí výhru v přípravě. Slavii za pár dní čeká přípravný turnaj v Německu, kde je čeká první utkání s Deggendorfem.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 15.9.2024

Informace k prodeji vstupenek a vyzvednutí permanentních karet

Maxa liga startuje. Slávisté se poprvé představí před vlastními fanoušky ve středu proti Přerovu, v sobotu pak hostí Jihlavu, vstupenky na zářijová domácí utkání jsou v prodeji online na našem webu. ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 14.9.2024

Junioři dominovali a Dynamu nasázeli pět branek

Východočeský dvojboj zakončili slávističtí junioři přesvědčivým vítězstvím nad Pardubicemi 5:0. Výhru dirigoval hattrickem útočník Lukáš Novák. Pražané o osudu zápasu rozhodli v prostřední periodě, ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 14.9.2024

Dorost loupil v Plzni a veze si tři body za vítězství nad Wolves

Dorostenci na ledě Pilsen Wolves předvedli dobrý vstup do zápasu, který jim nakonec zajistil tři body. Domácí sice ve druhé polovině duelu začali Pražanů dotahovat, na vyrovnání se ale nezmohli. ...

Číst více
A-TÝM 13.9.2024

Utkání ve Zlíně je odloženo!

Zápas 1. kola Maxa ligy Slavia - Zlín je odložen z důvodu nepříznivé předpovědi počasí, která předpokládá extrémní srážky a hrozící povodně a s tím spojené komplikace, obzvlášť na území Moravy.

Číst více