23. říjen
Přerov Slavia
17:30
26. říjen
Jihlava Slavia
16:30
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
11.10.2024

Dorostenci doma nestačili na Liberec. Rozhodla druhá třetina

11. kolo, pátek 11.10.2024, Slavia - Liberec
Slavia
1:6
0:0, 1:3, 0:3
Liberec

Branky

Slavia

33. Keller (Janoušek, Slížek)

Liberec

21. Kachlíř (Čutta, Novák), 27. Bělohorský (Krajdl, Kachlíř), 29. Kinter (Krajdl), 42. Bělohorský (Tureček, Šejc), 54. Kachlíř (Němec), 55. Kinter (Krajdl).

Statistiky

Rozhodčí: Stejskal – Karda, Kubas
Vyloučení: 5:7
Využití: 1:1

V oslabení: 0:1
Střely na branku: 28:34
Diváci: 68

Sestavy

Slavia

Štěpánek – Oh, Filip, Skyba, Verbeščuk, Švec, J. Malacha, Hess – P. Malacha, Mach, Keller, Švancar, Volodin, Holejšovský, Slížek, Egart, Janoušek.

Liberec

Charvát – Pufr, Kachlíř, Fiala, Pacovský, Srnský, Novák, Tureček – Filo, Čančík, Bělohorský, Kinter, Šejc, Krajdl, Němec, Beneš, Čutta.

Dorostenci Slavie nedokázali na domácím ledě porazit Bílé Tygry z Liberce. Po dobrém úvodu zápasu a nerozhodné první části Pražané ve zbytku zápasu hned šestkrát kapitulovali a prohráli 1:6. Jediným střelcem sešívaných byl v přesilovce Keller.

Úvod utkání byl vyrovnaný, jako první výrazně zahrozili domácí. Egart ujel sám na Charváta a zkusil kličku, kterou ale liberecký brankář přečetl. V 11. minutě pak vyzval Švancar do šance Holejšovského, který zůstal sám před hostujícím golmanem. Ten zapsal další úspěšný zásah.

24 sekund před koncem první třetiny se předvedl liberecký maskovaný muž znovu, když tygřím skokem zlikvidoval střelu Kellera, která by jinak šla do odkryté brány.

Liberec ve druhé části odskočil

Hned po 21 vteřinách druhé části otevřeli hosté skóre. Lukáš Kachlíř dostal nabito na modrou čáru a jeho tvrdá střela se zastavila až za zády Štěpánka. Ve 27. minutě využili Bílí Tygři přesilovku a navýšili skóre zásluhou Šimona Bělohorského, který dorazil puk do odkryté klece.

Za další dvě minuty skóroval Liberec znovu, a tentokrát v oslabení. Filipa Krajdla v rychlém přečíslení prostřelil Štěpánka.

Ve 33. minutě se poprvé prosadili také domácí, a to v početní výhodě. Z přesilovky uběhlo jenom 15 vteřin, když po pokusu Slížka dorážel do boční sítě Janoušek. Puk si poté nejrychleji našel Adam Keller, který ho dorazil do odkryté brány.

Domácí brankář Štěpánek pak hned dvakrát podržel Slavii. Nejprve při zakončení Krajdla do odkryté brány vytáhl svůj pravý beton a šanci zlikvidoval, a pak nedovolil skórovat Filovi, když dokázal jeho střelu udržet na brankové čáře mezi betony.

Hosté nechtěli drama a dokráčeli si pro výhru

Do třetí části vstoupil lépe Liberec, který na jejím začátku navýšil skóre. Šimon Bělohorský dostal nahrávku do jízdy a zamířil přesně ke vzdálenější tyči. V závěru pak hosté skórovali dvakrát během 13 vteřin. Nejprve se podruhé v utkání prosadil Lukáš Kachlíř, který povedenou kličkou do bekhendu překonal Štěpánka. Následně Filip Kinter dostal křižnou nahrávku přes pásmo a poslal puk do odkryté brány.

V 58. minutě pak ještě mohl snížit Slížek, jenž zůstal sám v mezikruží, Charvát se ale položil na led a vyrážečkou ránu zlikvidoval. Slavia tak nakonec padla 1:6 a na vítěznou vlnu se nevrátila.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
OHLASY 21.10.2024

Náročný víkend? Ukázali jsme, že jsme dobře připraveni, těší Gaspara

Slávisté si ve víkendovém dvojzápase s kvalitními soupeři nevedli vůbec špatně. „Bylo to náročné, ale síla týmu na Slavii je velká,“ hodnotil náročný program obránce Michael Gaspar. Nevyužité šance ...

Číst více
ZPRÁVY Z KLUBU 21.10.2024

Winter Hockey Games se odkládají

Plánovaná hokejová událost sezóny se bohužel neuskuteční. Pořadatelská agentura se rozhodla Winter Hockey Games přeložit a hledá pro ně nový termín, který by měl být znám v průběhu prosince, stejně ...

Číst více
OHLASY - VIDEO 20.10.2024

Šťovíček: Výkon byl lepší než v sobotu, ale vyhořeli jsme v koncovce

Martin Šťovíček strávil v obou víkendových zápasech na ledě téměř dvacet minut. Nedělní porážka na nájezdy s lídrem soutěže ho ale hodně mrzela. „Ve druhé třetině jsme soupeře snad patnáct minut ...

Přehrát video
ZÁPASY 20.10.2024

Slavia potrápila Zlín, z duelu s lídrem ligy bere bod

Slávisté v předehrávce 14. kola Maxa ligy nestačili na Zlín a berou z utkání s lídrem ligy bod. Beranům vzdorovali až do samostatných nájezdů, v nich rozhodl o výhře ševců Petr Holík. Sešívaní tak ...

Číst více