21. září
Slavia Jihlava
15:00
23. září
Frýdek-Místek Slavia
18:00
VSTUPENKY
Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY - MLÁDEŽ
13.9.2024

První výhra v sezóně. Dorostenci doma porazili Kladno

3. kolo, pátek 13.9.2024, Slavia - Kladno
Slavia
4:1
2:0, 0:1, 2:0
Kladno

Branky

Slavia

13. Egart (Holejšovský, Švancar), 18. Malacha (Mach), 51. Egart (Švancar), 58. Švancar (Egart, Skyba)

Kladno

27. Honisch (Hlavsa, Borkovec)

Statistiky

Rozhodčí: Hacaperka – Štofa, Beneš
Vyloučení: 2:3
Využití: 1:0

V oslabení: 0:0
Střely na branku: 32:21
Diváci: 47

Sestavy

Slavia

Štěpánek – Oh, Filip, Skyba, Reich, Verbeshchuk, Hess, Švec – Malacha, Mach, Keller, Mikš, Švancar, Volodin, Holejšovský, Slížek, Egart, Janoušek

Kladno

Šrámek – Špacír, Borkovec, Hausner, Zeus, Kučera, Mahovský, Matějka – Hotařík, Sivek, Boháček, Maulis, Honisch, Gelhof, Irlbek, Bobek, Pojkar, Hlavsa

Slávističtí dorostenci se v pátek dočkali prvního vítězství v sezóně. Doma porazili Kladno 4:1, i díky dvěma gólům útočníka Tadeáše Egarta, který si kromě úspěšných tref připsal na konto také jednu asistenci.

První šanci zápasu mělo už ve 4. minutě Kladno. Boháček se málem dostal k zakončení, když po chybě Slavie zůstal sám před domácím brankářem Štěpánkem, ale v poslední chvíli mu puk sjel z hole a střela tak nebyla ideální. Ve 13. minutě už se prosadili slávisté. Holejšovský zpoza branky našel v mezikruží postaveného Tadeáše Egarta, který rychlou ranou ke vzdálenější tyči překonal Šrámka.

Po čtvrthodině hry se před hostujícím brankářem vytvořila skrumáž, ze které ale nikdo ze slávistů nedokázal puk dostat do sítě. To se o chvíli později nepovedlo ani Švancarovi, který se rozjel po levé straně a zkusil své štěstí rychlou ranou, neúspěšně.

V 18. minutě se podruhé prosadili domácí. Pavel Malacha dostal nahrávku od Macha, šikovně prošel střední pásmo mezi několika soupeři a pak se z levého kruhu trefil nad beton Šrámka.

Na začátku druhé třetiny měl další šanci Egart, který vystihl špatnou rozehrávku Kladna a získal puk, ale z mezikruží mířil těsně vedle kladenské brány. Ve 27. minutě přišlo snížení. Hlavsa poslal puk za branku na Antonína Honische, který chtěl zřejmě ještě přihrávat, ale trefil záda domácího brankáře Štěpánka a od nich se kotouč odrazil do sítě.

Ve 37. minutě mohlo být vyrovnáno, když Boháček ujel do samostatného úniku a jel sám na Štěpánka, ovšem ten jeho pokus lapil do připravené lapačky.

Dva góly Švancara ve třetí třetině stvrdily Slavii výhru

Na začátku třetí periody bylo Kladno aktivnějším celkem, přesto se mu vyrovnat nepovedlo. Naopak necelých deset minut před koncem se domácí dostali do dvoubrankového náskoku. Švancarovu střelu z přečíslení Šrámek vyrazit pouze před sebe, kde se k odraženému puku dostal Tadeáš Egart, který neměl problém dostat puk do odkryté klece.

V 57. minutě se řítil domácí Filip sám na Šrámka, ale trefil jenom kladenského brankáře. Slávisté pak stvrdili výhru v 58. minutě. Dvojnásobnou přesilovku sice domácí ještě nevyužili, ale pokračující klasickou už ano. Povedenou forhendovou kličku předvedl Vojtěch Švancar poslal kotouč za beton brankáře Šrámka.

Slávisté se tak dočkali první výhry v sezóně. Další zápas je čeká hned v sobotu v Plzni, kdy se představí na ledě nováčka soutěže, týmu Pilsen Wolves.

Ohlasy trenérů
Tomáš Kucharčík (HC Slavia Praha):

Jsme rádi, že jsme vyhráli. Zítra v Plzni to bude podobné utkání. Tyto týmy bojují, dokud mají sílu. Čekáme stejný zápas jako dnes a doufám, že vyhrajeme. Jsme rádi, že jsme poprvé v sezóně dokázali vyhrát. Těší nás, že jsme se prosadili i v přesilovkách, které nám vyšly. Kluci jsou šikovní a jsme rádi, že se nám vydařily.

Petr Procházka (Rytíři Kladno):

V první třetině byl soupeř o trošičku lepší a zásluhou jednoho i trochu šťastného gólu se dostal do vedení 2:0. Ve druhé dvacetiminutovce jsme byli podle mě lepší my – měli jsme lepší pohyb, souboje a tlačili jsme se více do zakončení. Byli jsme i více na kotouči. Ve třetí třetině si myslím, že to byla taková hra na čekanou, kdo udělá ten krok, jestli my vyrovnáme nebo soupeř odskočí. Bohužel se stalo to druhé a soupeř zvýšil na 3:1, čímž asi zlomil vývoj utkání a vyhrál.

Autor Matěj Sousedík
Nepřehlédněte
PREVIEW 20.9.2024

Slavia v sobotu vyzve přemožitele z předkola, hrát bude i juniorka

Nabitý program čeká v sobotu hokejovou halu v Edenu. Sešívaní odpoledne zabojují o první body v Maxa lize a pokusí se vrátit Jihlavě vyřazení z loňského play-off, ještě o pár chvil dřív vyjedou do ...

Číst více
A-TÝM 19.9.2024

Sešívaná sobota: S fotbalovou permicí na hokej zdarma!

Další sešívaná sobota je tu! Od 15:00 hrají hokejisté na zimním stadionu Edenu proti Jihlavě, v 19:00 nastoupí o pár desítek metrů dál fotbalisté proti Plzni. Fotbaloví permanentkáři mohou navíc ...

Číst více
OHLASY 19.9.2024

Bernad po prohře: Snad jen kapka v moři, která nás nebude mrzet

David Bernad byl při svém prvním startu za Slavii hodně vidět. Zapsal asistenci u prvního slávistického gólu a ve třetí třetině se dokonce pokoušel o "Michigan", přičemž nebyl daleko od úspěšného ...

Číst více
OHLASY - VIDEO 18.9.2024

První zápas? Začátky jsou vždycky nervózní, říká Šťovíček

Slavia po odloženém utkání ve Zlíně odehrála první zápas Maxa ligy v Edenu. Ačkoliv slávisty poslal Martin Šťovíček do vedení 2:1, nakonec na Přerov nestačili a padli 2:4. „Věděli jsme, že rozhodne, ...

Přehrát video
×
Dnes v 13:00 | Dor.
HC Škoda Plzeň
HC Slavia Praha
×
Dnes v 15:00 | Muži
HC Slavia Praha
HC Dukla Jihlava